• hapishane filmlerindeki en gerilimli sahnelerin yaşandığı hapishane bölümüdür. 3-5 saniye içinde kesin kavga başlar. o tabldotlar zaten direk cinayet aleti.
    (bkz: amerikan film klişeleri)
  • yemeği dağıtan pis suratlı ve sinsi gülüşlü adamın tabldotlara şılak diye bıraktığı lapanın keşkek olmasını umduğum yemekhanedir.

    keşkek, pek hoş görünmese de buğday, et suyu ve tavuk etiyle yapılan meşakkatli ama besleyici bir yemektir.

    insan tabii filmde tuttuğu kahramanın, maphus damına düşüp kötü beslenmesine de kıyamıyor: "keşke keşkek olsa da, van-dam gücünü kaybetmeden herkesi bi sikertse" istiyor.

    -izmir'in köylerindenim, aksiyon yaşım 13.
  • sırf başroldeki pezevenk tek başına yemek yesin diye bütün mahkumların sıkış tepiş yemek yediği yerdir.
  • zencilerin her zaman olay çıkartmaya çalıştığı yemekhane. o kadar film izledim, afedersiniz götü başı oynamayan bir zenci görmedim şu yemekhanede.

    esas oğlan tabi ki haketmediği suçtan hapse atıldığının ertesi günü, yemekhane için sıraya girer. belalı hücre arkadaşı ona hayvan sıfatlı (yarasa jones, tilki perry, akbaba maykıl) zenci abilerden uzak durmasını tembih eder. yemek sırası kendine geldiğinde yemek dağıtan eleman yine afedersiniz bi sike benzemeyen lapamsı yemeği sert bir hareketle (ve de şlak efektiyle) metal tabledota yapıştırır. elemanımız daha önce sarayda yediği için, yemeğine burun kıvırır ama daha ilk günden buna ses çıkarmaması gerektiğini, yoksa o lanet olasıca beyaz kıçının tekmeleneceğini bilmektedir.

    yemeğini alıp sünepe suçluların olduğu masayı kestirmeye çalışır. hatta kimi zaman paşaya özel tek bi masa kaldığı bile görülmüştür. tabi masaya oturduktan kısa bir süre sonra ya yanındaki eleman (oturduğu masaya bağlı) ya da başka masadan kalkıp gelen zenci eleman bu arkadaşın arkasında / yanında mevzilenir. genellikle oluşan gerilimin sonucunda zenci abimiz yemeğini alır ve tiksintiyle yere döker, yancıları da ayı gibi gülerler.

    akbaba maykılın bu hareketine daha ilk günden sessiz kalınmaz tabi ki (esas adama bir şey olmayacağını bilmek), koyar kafayı bizim eleman. sonra yemek savaşına dönen çılgın yemekhane, gardiyanlar vs. vs.

    filmin sonunda da o zenci ya bi iyilik yapar ya da o zenciyle mutlaka bi şekil arkadaş olurlar.
hesabın var mı? giriş yap