• mayonezlerde, peynir ezmelerinde, mayonez ve benzeri soğuk soslarda, kabuklu deniz mahsullerinde kullanılan baharat.
  • yemeklere koymadan önce kavrulurken tavadan pıt pıt diye zıplayan şirin kara noktacıklar.
  • yorgun ayaklar için sihir büyüsü. şahaneler şahanesi. mucize tohumu.
    havanda dövüp toz haline getirdikten sonra biraz deniz veya kaya tuzuyla birlikte bir leğene konur, üzerine ılık su doldurulur, ayaklar buna sokulup yarım saat öyle durulur. (bu sırada boş boş durmak, tavanı seyretmek, duvarlara bakmak, odayı hayalinizde yeniden dekore etmek falan serbesttir.) sonra yatıp uyunur. bahse konu ayaklar sabah azıcık şiş olmakla birlikte birkaç saatte yepisyeni olurlar. güle güle kullanınız.
  • maille'nin sırf tohumdan ibaret bir hardalı bulunmakta,.. enfes üzeri enfes,.. ekmeğin üzerine nutella sürer gibi sürüp yediğim oluyor,..
  • hardal bununla beraber de satılıyor. fransız bornier markası yapmış yani. taneli hardal diye geçiyor. oldukça ekşi bi tadı ve keskin kokusu var. sabah okula yetişirken ekmek üzerine sürüp ağza atılabilitesi bulunuyor.
  • incil'de bahsi geçer:

    31 isa onlara bir benzetme daha anlattı: «göklerin egemenliği bir adamın alıp tarlasına ektiği hardal tanesine benzer» dedi.
    32 «hardal tüm tohumların en küçüğü olduğu halde, gelişince bahçe bitkilerinin boyunu aşar, ağaç olur. öyle ki, gökte uçan kuşlar gelip dallarında barınır.»
    (matta)

    18 sonra isa şunları söyledi: «tanrı'nın egemenliği neye benzer, onu neye benzeteyim?
    19 tanrı'nın egemenliği, bir adamın alıp bahçesine ektiği hardal tanesine benzer. tane gelişip ağaç olmuş ve gökte uçan kuşlar ağacın dallarında barınmış.»
    (luka)

    kaynak: http://www.kutsalkitap.org/
  • yıllarca nöbetli çalışmanın bir sonucu olarak, emekli olmasının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen uyku düzensizliği olan annemi, uyku haplarından kurtarmıştır. her akşam yarım çay kaşığı kadar hardal tohumunu el değirmeninde çekip yiyor ve sabaha kadar uykusu bölünmeden uyuyor. en güzel yanıysa -uyku haplarının aksine- uyandığında yorgunluk/mahmurluk hissetmiyor. mucizevi bir durum.
  • her türlü hastalık yada önlem almada doğal ilaçlara çok önem veririm. ayaklarımda zamanla huzursuz bacak sendromu başlamıştı. üstelik annemde aynı sorundan muzdaripti. bir dostumun tavsiyesiyle siyah hardal tohumundan sabah aç karna bir kaşık akşam yatmadan önce bir kaşık ne sendrom kaldı ne uykusuzluk. ne sorun varsa doğada bir çözüm mutlaka var..
  • hardal tohumunun endüstriyel bir türü olan brassica carinata, qantas'ın boeing 787-9 dreamliner ile gerçekleştirdiğ los angeles - melbourne uçuşunda yakıta %10 oranında eklenmiş ve böylelikle karbon salınımı %7 oranında azaltılmış. *
  • belli bir süre kullandım huzursuz bacak ve uykusuzluk için cok az faydası oldu gibi uykuma ama bacaklar halen huzursuz ben halen huzursuz.
hesabın var mı? giriş yap