• yeni bir bilgisayar dergisi. tamamen donanım üzerine yoğunlaşmış . fiyatı da sadece 2.9ytl.

    editörlerinden levent pekcan:

    "içerik sadece donanım, teknoloji ve satın alma üzerine. windows ile ilgili vs. hiç bir içerik yok, olması da planlanmıyor. cd vermiyoruz, dergiyle birlikte büyük firmalardan indirim kuponları veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

    normal dergilerde inceleme sayfalarında 20 kadar ürün incelemesi varken burada 33 ürün incelemesi var. üstelik normal bir dergide tek bir ürünün incelemesi 800-900 karakter kadarken bizde en kısa inceleme 1300 karakter kadar, yani %50 daha fazla bilgi, daha fazla detay var. 7-8 adet ürün tek sayfalık özel incelemelerle ele alınıyor. tüm dergi çapında 88 üründen bahsediliyor ki bu yerli dergilerin şimdiye kadar erişmeye bile çalışmadığı bir sayı.

    her şeyin daha iyisi yapılabilir, elbette ki bu dergi de mükemmel değil. foto kalitesi vs. konusunda ilk sayıya özgü bazı aksaklıklar oldu. içeriğe de biraz daha ince ayar yapılacak elbette. yine de türkiye şartları için iyi bir dergi olduğuna inanıyorum. fiyatı da uzun uzun düşünülmeden satın alınabilecek düzeyde. " diyor dergi için.

    alıp bir okumak lazım.

    http://www.hardwareplus.com.tr/
  • ilk sayı olması itibariyle ufak tefek sorunları olsa da piyasada ki diğer bilgisayar dergilerinden zengin içeriği ve kalitesi ile ayrılan bir içeriğe sahip görünüyor. en büyük artısı promosyon cd/dvd vermemesi. bunun yerine belli başlı firmaların distribütörlüğünü yaptığı ürünlere ait indirim kuponları veriyor.
  • sonunda türkiye'de de "bilgisayar dergisi" kavramından yazılım dergisi, donanım dergisi gibi konuya özel dergilere geçişi başlatan yazılı yayın.
  • yayın hayatına yeni bir ekiple tekrar başlayan, "herkes için teknoloji satın alma rehberi" sloganına sahip olan, benim de bir sayfalık bir köşe yazdığım dergi. piyasanın bu kadar daralmaya başladığı bir zamanda gerçekten önemli bir teşebbüs. umarım yerini bulur.

    keyfile okuyunuz, eşe dosta tavsiye ediniz.
  • gerek tasarım, gerekse içerik olarak türkiye'deki dergilerden fersah fersah öte olan şükela dergidir efendim. ben üslubunu çok beğendim, mesela bir tableti niye iyi olarak değerlendirdikleri yazılmış kısa kısa. insanı okurken "pahalısı iyidir hocu!" hissiyatı sarmıyor, resmen uğraşılmış görüyorsunuz.

    hayırlısı olsun.
  • şu sıralar okuycak adam gibi dergi (hemen hemen her konuda) bulamadığımdan bir de buna şans verim dedim.
    hemen söyliyim fiyat/performans (bilgisayar dergisine gider bu tanım) olarak olmuş bu.

    ama,
    ama sı var tabi.
    öncelikle derginin yarısındaki bilgi, internette gezinen ve dergi içeriğine merakı olan herkes için rahatlıkla bulunabilir şeyler. gerçi bu da sıkıntı olmuyor, yazarların bir kısmı, yer yer ekşi sözlük ve inci jargonunu kullandıkları için sürekli bir gülümseme var, bildiğin şeyi tekrar okutuyor olması güzel bir şey.

    birde eşit bir açıklama yok. yeni gelecek popüler telefonları tanıtmışlar mesela, bir markaya 3 sayfa ayırırlarken başka bir markaya, yine yazacak bir dolu şey varken 1 sayfayla yarısı da boş bilgiyle geçiştirmişler. bilmiyorum belki reklam alıyorlardır bu şekilde.

    onun haricinde aman aman bir sıkıntısı yok. boş vaktin olduğunda al eline ilgini çeken başlığı oku ki bilgisayarla uğraşan herkesin illa dikkatini çekecek bir başlık var içinde (ha öncesinden sen zaten biliyosundur ona bir şey diyem).

    oyun kısmı olacak ama biraz geriden geliyorlar, azcık güncel olsalar süper.

    tasarım olarak da işi kıvırmışlar

    ha birde ekonomik akıllı telefonlar diyip, en ucuzu bin lira olan telefonları tanıtmak bana pek ekonomik gelmedi, zaten baştaki trilyonluk arabaları tanıtan yazıdan hitap ettiği kısmın gelir düzeyinin benden yüksek olacağını tahmin etmeliydim.

    güzel başladığı yayın hayatına aynı güzellikte devam eder umarım.
  • malum şu sıra gündemde olan olaylardan keyifler kaçık. mesai saatindeyken bile insan kendini işine gücüne veremiyor. bir de olayların merkezinden uzakta kalıp çok da aktif olamamak ayrı bir can sıkıntısı.

    keyifler böyle kaçıkken ilaç gibi gelmiştir bu dergi. böyle yazınca mizah dergisi gibi oldu ama değil. bir de sağolsunlar bana selam çakmışlar, daha bir güzel oldu (ama öle selamla olmaz, laborghini egoista'yı bana hediye edin*)

    sadete gelim, sadece bilgisayar ve donanım dergisi olarak görmek yanlış, daha çok ucu bir şekilde bilgisayara dokunan elektronik zımbırtı seven herkesin hoşuna gidecek bir şeyler bulabileceği bir dergi.

    son olarak fiyatını bu şekilde tutmaya devam ederse sırtı kolay kolay yere gelmez gibi (ha para kazanabilirler mi onu bilemem).
  • dergiden para alıyorum gibi her ay yazıyorum ama yazmadan olmaz.

    bu ay da gündeme uzak kalmamışlar, hatta görüşlerini belirtip gönlümüzü kazanmışlar. hele ki dergi içinde, internet üzerinde anonim kalmak (en azından kalmaya çalışmak) ile ilgili yazıları güzel olmuş.
    biz zaten bunu biliyoduk yaa'cılara gelsin
    en azından adamlar bilmeyenlere de duyurmaya çalışmışlar.

    her yeni sayısı bir öncekinden daha güzel olan dergi, hep böyle devam edersiniz umarım.
  • benim daha yeni keşfettiğim ama birkaç ay önce yayın hayatına başlamış güzel bir teknoloji video inceleme oluşumu. video incelemeleri teknoseyir tadında, ekibi de gayet sağlam. özellik tablolarına insanı boğmadan araya espriler katarak ve bunu kesmeyerek gayet iyi bir izlenim uyandırdılar bende.

    teknoseyir gibi teknoloji incelemesi izlemek isteyenlerin beğeneceğini düşünüyorum. bu arada kendilerine 2 tavsiyem olacak.

    1. video süresini biraz uzatmaları lazım. tadı pek çıkmıyor kısa olunca.

    2. bazı videolarda mikrofon sorunu olabiliyor. bu konuda destek almaları lazım.

    bunların dışında umarım yayın hayatlarına eksiklikleri gidererek devam ederler. kaliteli alternatif iyidir.

    (bkz: ali osman uz)

    (bkz: gökhan menge)

    ekleme : bu da youtube kanalları

    bu da kendi siteleri
  • ozellikle gökhan mengenin takipcisi oldugum ama her videonun icerik olarak gayet kaliteli oldugu sitedir.
hesabın var mı? giriş yap