• (bkz: metallica vs megadeth)

    hardwired'ın havada karada alacağı versüs.
  • huzur verici vokalistleriyle ciddi hayran kitlesine sahip 2 muhteşem grubun son albümlerinin karşılaşması.

    albüm bütünlüğü ve sound olarak değerlendirirsek, megadeth beylerin dystopia albümü 1 tık daha iyi sanki.
  • birinde halo on fire ve spit out the bone vardır.

    diğerinde yoktur.

    birinde james hetfield gibi kelimelerin tanımlayamadığı bir adam vardır.

    diğerinde marty friedman gibi bir adamı hayattan bezdiren dave mustaine vardır. çok sağlam gitarist namussuz bu arada *
  • metallica vs. megadeth tartışmalarında bir çok elitistin aksine metallica'yı üstün kabul eden bir bireyim. lakin gerçekçi olalım, dystopia çok daha iyi bir albümdür. ikisinin de yayınlandığı 2016 yılını göz önünde bulundurursak, dystopia'nın eşsizliği döneminin çoğu albümünde yok. st. anger'ı bile seven adamım, ki bana kalırsa kötü albümden ziyade metallica'nın ortalamasının çok altında olan iyi bir albümdür, ama dystopia her türlü hardwired'dan üstündür.
  • hardwired 8 yıllık beklemeye değmemiştir.

    dystopia, 2 yıllık beklentilerden kat kat fazlasıdır.

    hardwired'ın tek iyi yönü, james ve prodüksiyondur.

    dystopia'da ise bütün grubun muhteşem performansı ve prodüksiyonu söz konusudur.

    lars kafa şişiren bir performans sergilerken, chris adler sade ama öz çalmıştır.

    kirk rastgele solo sallarken, kiko marty sonrası en beğendiğim performansı sergilemiştir.

    bas gitar iki albümde de çok önde değil, yine de ellefson> trujillo der geçerim.

    james riff yazmada çok iyi olabilir ama şarkılarda bütünlük olmadıktan sonra bu çok da önemli olmuyor. dave ise bu açıdan daha başarılı. vokalde tabi ki james açık ara farkla önde, fakat megadeth müzikle aradaki farkı kapatmayı başarıyor.

    her iki albüm de 2016 yılına göre oldukça başarılı olsa da, dystopia bence hardwired'dan birkaç kat daha iyi. aksine de saygım sonsuz.

    ek: 2016 yılında böyle albümler dinleyebilmek bile bizim için büyük şans, her ne kadar karşılaştırsak da, ikisinin de değerini bilmek lazım.
  • (bkz: dystopia) alır, net. allahın aslanı (bkz: dave mustaine) sağ oldukça daha çok bir tık önüne geçer metallica'nın. ayrıca şaka bir yana mustaine ciddi üretken bir adam ve iyi bir işe alımcı. en iyi gitaristleri aldı, kovdu , aldı kovdu. grubunu patron şirketi gibi yönetmesine rağmen, çok çok büyük başarılar yakalıyor bu yaşında. diğer yanda metallica büyük (bkz: corporate) bir (bkz: giant), resmen çok uluslu firma, e haliyle çıktısı ve kalitesi bu yaşında geri kalıyor. 2 grupta kaliteli insanlar bizleri büyüttü bu yaşa kadar getirdiler.
  • şarkıları veya albümleri birbiriyle karşılaştırmayı; bu, bundan daha iyi demeyi genelde beceremem. yönelimim sürekli değişir, genelde o an hangi albümü veya şarkıyı dinliyorsam onun daha iyi olduğunu düşünürüm. tabi bu belli bir kalitenin üzerinde ve benim beğenimi kazanmış eserler için geçerli.

    ama bu karşılaştırma benim için biraz daha zor çünkü albümler tür olarak birbirinden ayrılıyor. dystopia iyi bir thrash metal, htsd iyi bir heavy metal albümü bana göre.

    ama tek tek enstrümanları, vokalleri, kayıt kalitelerini karşılaştırabilirim. hadi başlayalım.

    dystopia ensruman performansları olarak hardwired'dan belirgin olarak üstün. davullar için pek bir şey söylemeye gerek yok. her ne kadar lars'ı çok sevsem de performans olarak vasat'ın üstüne çıkamıyor. öte yandan chris adler bence megadeth'e farklı bir tarz katmış. zaten dystopia'nın bana göre en önemli artısı bu farklılık. aynı farklılık solo gitarda da var.

    kiko loureiro solo gitarda harikalar yaratıyor bu albümde. megadeth gibi bir grupta daha ilk albümünde bu kadar fark yaratabilmek takdire şayan. dystopia'da kiko olmasaydı, emin olun bu albümde bu kadar iyi olmazdı. kullandığı gamlar muazzam. umarım kendisi artık megadeth'in son soloisti olur. utanmasam friedman'dan iyi diyeceğim. öte yandan hammett bildiğiniz gibi. özellikle bu albümde, hammett'ın boşvervişliği, gerek verdiği röpotajlardan, gerekse albüme beste olarak katkıda bulunmamasından anlaşılıyordu. soloları da bu durumu aynen yansıtıyor. hiç bir emek yok. stüdyoya gelip, hammett 101 sololarını atıp çıkmış. tabi arada güzel soloları var, ama bu albüm, metallica tarihi boyunca hammett'ın en kötü olduğu albüm. dystopia solo gitarla birkaç basamak atlarken, hardwired, basamak düşmese de yerinde kalıyor. solo gitarın bu albüme kattığı hiç bir şey yok.

    ritm gitarları karşılaştırma gereği duymuyorum. iki gitaristte bu alanın en iyilerinden. ikisi de her zamanki gibi çok iyi.

    dystopia'nın en büyük problemi tabi ki vokaller. mustaine'in zaten kötü olan vokali, yaşı ilerledikçe daha da kötü hale geldi. ama yapıcak bir şey yok. megadeth demek, vokalde mustaine demek. james bu konuda ondan çok daha iyi. dolayısıyla hardwired da bu alanda dystopia'dan daha iyi.

    kayıt kalitesi olarak da hardwired bana göre daha iyi. dystopia'da tizler sanki biraz rahatsız edici düzeyde. albümü uzun zamandır dinlemedim. yanılıyor olabilirim. metallica sonunda düzgün bir şekilde albüm kaydetmeyi başardı. bu bile büyük başarı.

    iki albümde de bas gitarlar çok iyi. ekleyecek başka bir şey yok.

    böyle tek tek yazınca sanki dystopia çok iyi bir albümmüş gibi gözükse de, dediğim gibi; ikisi de kendi alanlarında iyi birer albüm. 2016 yılında, iki efsane gruptan iki güzel albüm duymak gerçekten çok mutluluk verici. keyfini çıkarın.
  • cevabı repentless olan sorudur. (bkz: repentless)
  • metallica'nın albümünde, conquer or die kalitesinde tek bir şarkı yoktur. bunu tüm kalbimle ve müzik kulağımla söylüyorum.

    metallica'nın albümüne karşılık olarak conquer or die'ın bulunduğu küçücük bir single olsaydı o zaman bile metallica'yı seçmezdim.

    iki albüm arasındaki müzikalite farkı bile o kadar yoğun ki... evet dystopia albümü mükemmel değil ama hardwired de vasatın üstüne çıkamıyor.
  • hardwired daha catchy bir albüm. ancak diğer taraftan içinde conquer or die müzikalitesine yaklaşan bir parça yok:

    https://www.youtube.com/…_-tukt-ny&feature=youtu.be
hesabın var mı? giriş yap