• harley davidson firmasının ana pazarlarda japon markaların düşük maliyetli ürünleriyle (bkz: yamaha xv950) rekabet edememesi nedeniyle çıkardığını düşündüğüm su soğutmalı ve hafif modelidir. bir de harley davidson street 500 diye küçük kardeşi vardır. zannımca bayan sürücüler hafifliği nedeniyle tercih edecektir.
    dün canlı canlı inceledim; malesef olmamış modeldir. sıfırı türkiyede 30.000tl civarına satılmaktadır.
    [http://www.harley-davidson.com/…les/street-750.html http://www.harley-davidson.com/…les/street-750.html]
  • harley davidson ın en yeni ve güncel motoruna sahip olan şehir içi için tasarlanmış düşük hızda yüksek manevra kabiliyeti olan 56 beygir gücündeki yeni modeli.
    kısa bir deneme sürüşünden pek bişey anlamasamda satın aldıgım ve kullandıkça sevdigim motor şeysi.

    bir diğeri için (bkz: yamaha star bolt)
  • (bkz: yamaha bolt) ve (bkz: harley davidson iron 883) deneyip aldıgım harley modeli,diğerlerinden farklı olarak likit sogutmalı motora sahip,gaz tepkisi inanılmaz derecede atik ve tatmin edici oldugu için hiç tereddüt etmedim.
    alacak olan arkadaşlara tavsiye her iki modeli de deneyip almalarıdır,kullandıktan sonra farkı daha iyi anlayacaklardır.
  • sulu* harleydir. olmamıştır.
  • uzun zamandır ilgileniyorum bu motosikletle, türkiye'deki tek incelemesi şudur ki hiç beğenilmemiş.

    motosiklet konusunda fikirlerine güvendiğim mustafa can da beğenmemiş: https://www.youtube.com/…50fs&feature=youtu.be&t=10

    son olarak yurt dışı incelemelerinde de pek iyi şeyler söylenmiyor hakkında.

    malzeme kalitesizliği, tepkisiz frenler, gösterge panelinin yetersizliği, (benzin durumu gözükmüyor) aksak ritmli harley davidson sesinin olmaması gibi eksiler ön plana çıkıyor.

    düşük yakıt tüketimi, şehir içinde kıvrak kullanımı ve fiyatı ise artı özellikleri olarak öne çıkıyor.

    fakat fiyat avantajının türkiye için bir önemi kalmıyor.

    amerika'da 7500 dolar: http://www.harley-davidson.com/…les/street-750.html

    türkiye'de 11000 euro: http://www.harley-davidson.com/…les/street-750.html

    türkiye fiyatı 20 bin tl bandında olsa bir şansı olabilirdi bence. ancak bu özellikleri barındıran bir motosiklete 30 küsür bin tl vermek akıl karı değil. hele ki karşısında daha kaliteli ve daha ucuz kawasaki vulcan s ve yamaha xv950 gibi rakipler varken.

    30 bin tl'yi gözden çıkarıp "illa harley olsun abi." diyen adam da bunu tercih edeceğine ikinci el harley davidson sportster iron 883 tercih eder zaten.

    fiyat konusu dışında harley davidson'u eleştireceğim bir başka nokta daha var o da harley davidson street 500 varken türkiye'ye 750 modelinin getirtilmesi. bu konuda kendilerine mail attığımda şu yanıtı gönderdiler:

    "halit bey merhaba,

    ne yazık ki street 500 sadece türkiye’de değil avrupa’da satılmıyor. o nedenle 2016’da da ülkemizde satışı olmayacak. bu ne yazık ki bayilerin değil markanın almış olduğu bir karar. ancak gücü ile ilgili bir problem yaşanırsa güç düşürme kitleri ile bu sıkıntı giderilebiliyor.

    bazı ülkelerin motor ehliyeti kriterlerinde güç limitleri olabiliyor, merkezin bu nedenle de böyle bir uygulama kararı almış olabileceğini düşünüyoruz.

    ilginiz için teşekkür eder, yanıtlayabileceğimiz herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız."

    buradaki hata harley davidson'un ülkesel değil bölgesel satış stratejisi gütmesi ve türkiye'yi avrupa ile aynı kefeye koyması. fakat şöyle bir durum var:

    • türkiye'de vergiler yüksek ve 750'nin vergisi bir üst dilime giriyor. halbuki 500'lüğün vergisi daha az.

    • dünyanın en pahalı benzinini tüketen ülkelerdeniz ve 500'ün yakıt tüketimi daha az.

    • kişi başına düşen milli gelir seviyesi göz önüne alındığında daha ucuz olan 500 modeli satışa sunulsa daha doğru bir strateji olurdu.

    ha diyeceksiniz ki "harley alan adam üçün beşin hesabını yapmaz neyden bahsediyorsun?" evet diğer harley modelleri için bu geçerli ancak street serisinin çıkış amaçları şunlardı:

    • japon motosiklet markalarının satış rakamlarını görüp bu pazarda yer edinebilmek.

    • hindistan'da üretim yaparak üretim maliyetlerini düşürmek ve ucuz harley seçeneği sunmak.

    yani harley'in amacı bu modelde kalburüstü kullanıcılara hitap etmek değil gençlere hitap etmek ve diğer markalara rakip olmak. o yüzden ucuz fakat türkiye'de bu ucuzluğu göremeyince bir anlamı kalmıyor haliyle.
  • yakında sürmeyi öğreneceğim harley davidson modeli.
  • gençlerin dikkatini çekmek için piyasaya sürülen motor. uygun fiyatıyla benim de dikkatimi çekti, yakın zamanda alacağım.
  • atanamamış honda cg. insan buna motor diye binmeye utanır. ama köy yerlerinde falan iş görebilir.
hesabın var mı? giriş yap