• her zaman sevebileceğime inandığım insanlara gönderdiğim müziktir harmonium'un müziği. harmonium'u dinledikçe onları da hatırlayabileyim diye. doğayla yollarını ayırıp, özendirilen şeylerin ve 'hayat' diye ikna edilenin peşinden giden insanlardan farklı bir hayatı paylaşıyor bu grubun üyeleri, bunu birinci şarkı çok geçmeden fark edebilirsiniz. uydurdukları ve uymaları gereken pek bir şey yok muhtemelen hayattarında, müzisyenlerinin melodik kabiliyetleri ve müziklerindeki ahenk harikadır. kaliteli bir folk grubu harmonium. her şey bir yana vokalist çok başarılı, fransızcasının baştan çıkatıcılığnın yanında kadife gibi ses derler ya, o tanım tam uyuyor bu adama. her ses akıyor bu adamla, incesi kalını, hiç takılma, kıtırdama yok. arada sırada oldschool jazza selam çakan bölümlerde bulunuyor şarkılarında, o yılların moda enstrümanı olan melotronu da en iyi kullanan gruplardan biri olduğunu düşünüyorum. içerik olarak, bir çok hissi doyurabilen bir grup, neşe, sevinç, hüzün vs ama en önemlisi 5., o uzun enstrümental şarkıda rastlayabileceğiniz sadece quebec gruplarında rastladığım sanki mutlu bir şekilde dans ederken duygularından boşalırcasına ağlayan bir insanın ruh halini hayal ediyorum. bu maneige e breche grubuyla da hissetmiştim 3üde quebec grubudur. en önemli albümleri, si on avait besoin d'une cinquieme saison -- 1975.
  • flütü bolcana kullanan, progressive rock/symphonic rock/world music çizgileri arasında dolaşan, aural moonda 1-2 parçasını dinleyebileceğiniz 1973-1980 arası var olmuş,
    1974 harmonium
    1975 si on avait besoin d’une cinquième saison
    1977 l' heptade d'harmonium
    1980 en tournee
    albümlerini çıkarmış 5 kişilik kanadalı (quebec) grup
  • 1975 tarihli si on avait besoin d’une cinquième saison isimli konsept albümleriyle tanidigim quebecli proggresive rock grubu.

    si on avait besoin d’une cinquième saison albümleri, öncelikle dort mevsim uzerine yazilmis, progressive-jazz-folk arasinda gidip gelen dört sarkiyla baslar, besinci bir mevsim hayalinin kuvvetli muzikal anlatimi olan son parcayla sonlanir, sinirlarinizi genisletir.

    grubun macerası 70lerin basinda baslayip, -bircok sey gibi- 80lerde sona ermistir.
  • serge fiori nin kurdugu 1960larin sonunda 70ler de dorugunda oldugu grubu. kanada'nin quebec bolgesinden cikan muzisyenlerin ilhamlarini bu gruptan ozellikle de serge fiori'den aldiklari soylenir...

    (bkz: bruno pelletier)
  • feel free to comprehend
    what i see will never end
    it can't be now that life is gone
    it's too real to overcome
    it's too real
    it's too real
    it's too real
    and these days my hands are tied
    these days i think you'll find i'm not me now a light has died
    it's too real to run and hidei was floating in the water
    something tried to pull me under i was floating in the water
    something tried to pull me under i was trying to live my life
    it wouldn't let me
    let me let me let me i was trying to live my life
    it wouldn't let me
    let me let me let me
    feel free to comprehend
    what i see will never end i'm not me now a light has died
    it's too real to run and hide
    i was floating in the water
    something tried to pull me under i was floating in the water
    something tried to pull me under i was trying to live my life
    it wouldn't let me
    let me let me let me i was trying to live my life
    it wouldn't let me
    let me let me let me
  • avrupa kokenli olmasina ragmen, ozellikle guney asya muziginde kullanilan ufak bir klavyeye ve el hareketleri ile icine hava doldurup bosaltilan bir yuvaya sahip calgi. qawwali muziginde oldukca onemli yer tutar, temel melodi enstrumanidir. nico'nun desertshore albumu de, nefis harmonium enstantaneleri icerir bana kalirsa. john cale sagolsun..
  • gelmiş geçmiş en underrated, müzik grubu değil, şeydir.
  • kebek'li progressive rock grubu. fazlasıyla underrated'tır. si on avait besoin d'une cinquième saison albümlerini her progressive rock dinleyicisi hayatında bir kere de olsa baştan sona dinlemelidir.
  • bir vanessa carlton albümü.
  • eski çin prensiplerine dayanarak 1780'de petersburglu bir org yapımcısı tarafından icat edilen, 1810'da fransız grenié'nin ve diğerlerinin organoviolino, eoline, fisarmonika, aerefon, melophone gibi çeşitli adlar altında geliştirdiği, sonunda 1840'ta a. françois debain ile bu adı alan, 2 pedalın verdiği hava ile çalışan, klavyeli, düğmelerle çeşitli ses düzeneği yapılabilen, hatta küçük kiliselerde bile kullanılan, 1930'larda istanbul belediye konservatuar'ında da bulunan, elektrikli orgların icadıyla duyulan ilgi azalan, havalı küçük org.

    aslında org repertuarının kullanıldığı bu çalgı için almanya'da 1910'larda karl-elert tarafından virtüoz parçalar bestelenmiş; viyana'da schönberg'in j. strauss'un salon orkestrası için valslerini piyano, harmnonium ve yaylı çalgı dörtlüsüne uyguladığı konserlerde berg harmonium çalmış, yine schönberg, busoni'nin berceuse élegiaque'ını ve kendi op. 16 5 orkestra parçası'nı oda orkestrası ve harmonium için düzenlemiştir.
hesabın var mı? giriş yap