• ışid atalarının yaptığı savaştır.
    (kadınlara tecavüz, gayr-i meşru çocuklar-
    islam dünyasının neden başı dertten kurtulmuyor açıklayan
    bugünkü belaların atası savaştır.
    ve bizi zerrece ilgilendirmeyen
    keşke birbirlerini yeselerdi de kurtulsaydık dediğimiz savaştır.
  • bahriye üçok'un aşağıdaki gibi anlattığı savaş.

    --- spoiler ---

    emeviler için daha çok tehlikeli olan adam, mekke'de kutsal sığınağında halife'ye kafa tutan abdullah ibni zübeyr'di. o. şehirlerinin eski canlı lığını kaybettirmiş olan hükümete karşı nefret ve kin duygularını açığa vurmak için fırsat kollayan medinelileri kışkırttı .

    yezid 683 yılında onları kendisine kazanmak için boş yere çalıştı . tecrübesiz yeni vali osman bin muhammed el-sufyani aklınca medine halkını kazanmak amacıyla,içinde uhud gazası şehitlerinden hanzala'nın oğlu abdullah'm da bulunduğu bir grubu şam'a gönderdi (clernent huart bunu ukbe bin velid diye gösterir, ı. s. 263). yezid bunlara çok iltifat etti; abdullah bin hanzala'ya ve sekiz oğluna 180 000 dirhem bağışta bulundu.

    yezid'in bu fedekarlığına karşılık, temsilciler şam sarayında gördüklerini, sonradan gittikleri her yerde anlatmaktan geri kalmadıar. halife'nin gece gündüz sarhoş olduğunu, müzik, dans ve av partilerinden başka bir şey ile uğraşmadığını, hatta namazı niyan terkettiğini yaydılar(59). bunlardan abdullah bin hanzala da oğullarımdan başka kimseyi bulmasam bile, ona kar şı savaşın diye ayaklandı. böylece medine'liler yezid'i hal'edip abdullah bin hanzala'yı başkan seçtiler. bu haberi duyan yezid, ensar'dan numan bin bişr'i nasihat etsin diye medine'ye gönderdi; bu bir sonuç elde edemedi. tersine medineliler vali osman bin muhammed'i şehirlerinden koydular ve mervan bin hakem'i aman alıncaya kadar evinde hapsettiler. bütün bu kaynaşmalar, huzursuzluklar, yezid'in mevkiinin adamı olmamasından ve peygamber'in torunlarını şehit ettirmesinden doğmaktaydı. yezid hemen, amr bin sa'id'e medine üzerine gitmesini emrettiyse de amr bin sa'id ikinci bir günaha girmek istemediği için özür diledi (cevdet pa ş a, ke., vııı., s. 231).

    o zaman yezid ihtiyar müslim bin ukbe'yi askerle medine üzerine yolladı. o, onbin askeri harre denilen yerde konaklattı. burada abdullah bin hanzala, gözü önünde oğullarının birer birer öldürüldüğünü gördükten sonra, medine asillerinin pek çoğu ile birlikte ve bütün kuvvetiyle savaşa savaşa can verdi (26. ağustos 683) (60).

    müslim şehri ele geçirdi ve üç gün boyunca yağmaya izin verdi. suriye askerleri bu üç gün içinde hem medinelileri katlettiler hem de şehri bir harabe haline getirdiler. bu sırada mesçit ahır haline getirildi; türbeleri, süslerini alabilmek için yaktılar (61); birçok asil kimseler yezid'in zulmünden kurtulmak için uzaklara kaçmışlardı . bu arada hüseyin'in oğlu ali (ıı.) ve abbas'ın oğlu ali kurtuldular. hastahaneler, medreseler yıkıldı veya kapatıldı .

    (59) taberi, ıv., s. 53; cl. huart., ı., s. 263.
    (60) tabert ıv., s. 54; cl. huart, a.g.e., ı., s. 263, ibni tiktaka, el-fahri,s. 178.
    (61) gerçekten de taberi, ıv., s. 55; mes'üdi, muruc, v., s. 165 ve ibni tiktaka, el- fahri, s. 189 gibi kaynak kitaplarda katledilen medinelilerin dere gibi kanlarının akıtıldığı, şehrin yağma edildiği ve kadınlara tecavüz edildiği, esirlerin hapsedildiği belirtilmiş ise de, emir ali (musavver tarihi islam, ı., s. 87 v. öt.)'den başkasında mescidin ahır hâline sokulduğu ve süslerini almak için türbelerin y ıkı ldığı yazılmamıştır. ayrıca bk. frants buhl, i .a., vıı., s. 466.

    kaynak: bahriye üçok- emeviler-abbasiler syf:38-39
    --- spoiler ---
  • (bkz: katliam)
    (bkz: yağma)
    (bkz: tecavüz)
    (bkz: ihanet)
    barındıran, faillerin de mağdurların da (büyük çoğunluğunun) müslümanlardan oluştuğu, müslümanı müslümana kırdıran dış güçler ya da siyonistlerin parmağının olmadığı, islam dünyasının utanç sayfalarından, pek bahsedilmek istenmeyen olaylarından biridir.

    islam’ın 6. halifesi ( emeviler’in 2. halifesi) yezid’in talimatıyla 683 yılında gerçekleşmiştir.

    medineliler, ölenleri özel bir mezarlığa defin etmişler ve ölenlere ağıtlar yakıp menkıbeler oluşturmuşlardır. şehir düşünce üç gün boyunca ganimet mübah kılınmış, insanların canlarına ve mallarına kastedilmiş, tecavüzler sonucunda doğan çocuklara da evladü’l-harre denilmiştir.

    kaynak: diyanet vakfı ansiklopedisi
  • "680 yılında meydana gelen kerbela olayından sonra emevi halifesi yezid, islam dünyasını kendine biat ettirmiştir. medine’de yaşayan, peygamber efendimizin hadislerini, sünnetlerini ve açıklamalarını not eden sahabiler ve sahabilerin öğrencileri tabiinler, yezid’in hüküm sürdüğü şam’da islam’a aykırı yaşayışı ve halka yaptığı zulumden dolayı yezid’in halifeliğini tanımadıklarını ilan etmişlerdir.

    yezid bu gelişme karşısında, müslim bin ukbe komutasında 12 bin kişilik bir orduyu medine üzerine gönderir. emevi ordusu içinde ittifak yaptığı bizanslı askerlerde bulunmaktadır.

    sahabiler ve medine halkı, şehri savunmak için hendekler kazarlar. güçlü emevi ordusu karşısında dayanamazlar ve mağlup olurlar. emevi ordusunun komutanı müslim bin ukbe, yezid’in talimatıyla, işgal ettikleri medine’yi askerlerine üç gün boyunca yağmalanması için ‘mübah’ kılar. “mübah kılınması” her türlü mal ve can, yağmacıların insafına bırakılması demektir.

    80 civarında sahabi öldürülür, başları kesilir, şam’a gönderilir. genç kızlara ve kadınlara tecavüzler yapılır. yaşlı, genç, çocuk demeden binlerce müslüman katledilir. genç kızlar cariye, genç erkekler köle olarak alınır. evler ve iş yerleri yağmalanır. evler ve mescidlerde bulunan önemli belgeler yakılır. üçüncü günden sonra öldürmedikleri medine halkını meydanlarda toplayarak “yezid’in kulu ve kölesi” olarak halifeye itaat edeceklerine dair bağlılık sözü istenir. bazı müslümanlar önceki halifelere yaptıkları gibi “allah’ın kitabı ve o’nun elçisinin sünneti üzere bağlı kalacağım” diye yemin edince bunlar da halkın gözleri önünde katledilir. baskı ile “yezid’in kulu ve kölesi” olduklarını kabul edenler bağışlanır. tecavüze uğrayan kadınların doğurduğu çocuklara “harre çocukları” denmiştir.

    peygamberimizin mescidinin bulunduğu topraklar kirletilmiş, medine harap olmuştur. yıl 683.

    yezid bununla yetinmeyip, emevi ordusunu mekke üzerine gönderir. ordunun komutanı müslim bin ukbe yolda hastalanır ve ölür. yerine “haccac” komutanlığa getirilir. bu haccac, daha sonra yaptığı zulüm ve katliamlardan dolayı “zalim” olarak anılacaktır. (zalim haccac, valilik döneminde 200 bin kişinin ölümünden sorumlu olduğu söylenmektedir)

    mekke’yi kuşatan emevi ordusu, aylarca mancınıkla şehre taş ve ateş atar. atılan taşlarla kabe yıkılır! mekke halkı açlıkla kıvranır. zalim haccac, müslümanları aşağılamak için mekke’ye hayvan leşlerini mancınıkla attırır. halk köpek leşlerini bile yer. bulaşıcı hastalıklar yayılır. mekke emiri abdullah bin zübeyr, bu şekilde yaşamaktansa vuruşarak ölmeyi tercih eder ve çıkan çatışmada şehid olur. kafası kesilir, şam’a gönderilir. zalim haccac, mekke’de katlimalarına devam eder. yıkılan kabe’yi yaktırır!

    bu gelişmelerden sonra denilir ki; yezid, bedir’de öldürülen müşriklerin intikamının alındığına dair şiir okur."
  • 683 yılında, yezid yönetimine bağlı emevi kuvvetleri ile mevcut iktidarın yönetim anlayışından rahatsız medine halkı arasında cerayen etmiş savaş.

    aynı dönemde mekke merkezli abdullah bin zübeyr liderliğindeki isyanla bağlantısı güçlü olmasa da aynı muhalif dalgayı paylaştıkları söylenebilir.

    medineliler şam tarafından tayin olunan valiyi tanımamışlar, onun yerine abdullah bin hanzala'ya biat etmişlerdir. bunun üzerine mekke ve medine'deki isyan hareketlerini ezmek için müslim bin ukbe liderliğinde bir ordu görevlendirilir.

    medine halkı, hendek savaşı zamanı olduğu gibi şehrin etrafını kazarak savunmaya çekilmiştir. hendekleri geçmekte zorlanan emeviler çareyi rüşvet vererek onları şehre alacak birileriyle anlaşmakta bulurlar.

    savunma taktikleri çöken medineliler daha fazla karşı koyamazlar. şehir 3 gün boyunca yağmalanır. abdullah bin hanzala ve oğulları, biat etmemekte direnen diğerleri gibi öldürülür.

    islam devletinin kurulduğu şehri yağmalayan ve içindeki insanları öldüren emevi ordusu, mekke'deki isyanı da sonlandırmak için yola devam eder. ancak işleri bu sefer kolay olmayacaktır.

    islâm ansiklopedisi
  • (bkz: ikinci fitne)
  • öğren öğren bitmiyor. ben islamı savunan, yalanlayan, her ikisine de çeşitli reddiyeler sunan yüzlerce kitap ve kitaba eşdeğer makale, yazı okudum. bizzat alakam olmayan şahısları sırf bir de bunu dinleyelim diye gidip dinledim, tartıştım. edirne'den kars'a, jersey'dan pekin'e pek çok kişinin sohbetlerini takip ettim. türkçe kaynak yetmedi ingilizce, ingilizce tartışmalar yetmedi yer yer arapça, almanca hatta kürtçe şeyleri bile gerek kendim gerek dile daha hakim birinin yardımıyla okudum. hristiyan misyonerleri sadece islam reddiyesi dinlemek için oyaladım, daha neler neler.

    fakat ben bu olayı bu gece öğrendim. öğrendim ve not defterime kayıt ediyorum.

    not defterim #145931939
  • yezid hz. hüseyin şehid edildikten sonra medine'de aykırı sesler yükselmeye başlayınca oraya da bir ordu gönderiyor.

    300-400 civarı sahabe de şehit oluyor.

    3 gün yağmaya izin veriyor 800 kadar kadına tecavüz ediliyor.
    bu tecavüzlerden olan çocuklara evladül harre deniyor.
    harre piçleri diyenler de var. çoğunun annesi sahabeden kadınlar.

    müslim b. ukbe, savaşın ertesi günü kuba’da medineliler’den “yezîd’in kulu ve kölesi olarak” biat aldı. alışılmışın dışında insanları halifenin tasarruf ve mülkiyetine sokan bu biat şekline karşı çıkan ve hz. ebû bekir ile hz. ömer zamanında olduğu gibi, “allah’ın kitabı ve nebîsinin sünneti üzerine biat ederim” diyen bazı kişiler öldürüldü.

    diyeceğim o ki siyasal islamcıların yapabileceklerini sakın hafife almayın.
  • nedense islam tarihinde es geçilen, belirtilmeyen kitaplarda bile bulunmayan olay. benim gibi kaç yıllık bir müslüman bile yeni öğreniyor. nedense hiçkimse bu olaydan bahsetmek istemiyor kaç tane hocanın sohbetlerine katıldım, youtube'dan kaç tane hocanın videosunu izledim ama kimse bu acı olay hakkında söz etmiyor. sanki hiç böyle bir olay olmamış gibi davranıyorlar halbuki neler yapılmış neler.

    sahabeden 1000 kişilik bakire kadınlara tecavüz edilmesi, ensar ve muhacirden binlerce insanın katledilmesi, üç boyunca medine'yağmalanması, insanların korkudan mescidlere dahi gidememesi.
    oda değilde sahabilere nasıl kıydılar? sahabeler peygamberden sonra gelen en mübarek insanlar. müslümanın müslümana yaptığı zulmü kimse yapmamış.
hesabın var mı? giriş yap