• türkiye versiyonunda, j.p morgan chase isimli bankaya "jp morgan kovalamacası" diyen fantastik yayın. ingilizceyi google translate'den öğrenmişler herhalde. hbr'de görevli olup da jpmc'i bilmeyenleri de gördük böylece.

    kaynak: hbr türkiye, eylül 2013
  • okumuyorum artık amına koyduğumun dergisini. bu zırvayı okuyup, yazılanları bakkal dükkanlarından hallice kurumsallaşmış türk patron şirketlerinde uygulamaya kalkınca insanın morali bozuluyor. harvard business review dünyasında yaşayıp, okmeydanı'nda iş yapınca delirme noktasına geliyorsunuz. en son genel müdür 'sen amerika'daki en iyi prosedürü buraya uygularsın ama yine iş yapmaz, burası türkiye' dedi geçti, adam haklı amk.

    ya düzgün bi şirkete alın beni sevgili sözlükçüler ya da bütün dergi aboneliklerimi durdurucam. sabah gazetesi okuyacağım amk artık, nagehan alçı okuyacağım. rasim ozan kütahyalı izleyeceğim de bu amerikan zırvalarını okumayacam.

    anlayacağınız üzere dergi gayet efsane. orjinali zaten iyi de, türkçesi de çeviri bir dergiden beklenmeyecek ölçüde kaliteli. bi de 3 ayda bir hbr onpoint diye bir dergi daha yayınlıyorlar ki, kapak konusu ilginizi çektiyse çok güzel vakit geçirtiyor. türkiye'de var mı bilmiyorum ama bu onpoint de iyi. bunu da alın. ama yukarıda saydığım sebeplerden ötürü türkiye'de olmasın zaten gerek yok. ha ben türkiye'deyim ama amerikan şirketinde çalışıyom derseniz yine de almayın, zaten sizin markanın marketing otu boku püsürü hazır geliyor buraya, sizin uğraşmanıza gerek yok. of ne ağır saçmaladım yine.
  • tib'in keyfiyen ip adresine koyduğu erişim engelleme kararı yüzünden hardvard business review blog'larına düzgün erişilememektedir. bir ip adresinde birden fazla sitenin çalışabileceğini bilen birileri tib'de çalışmaya başlasa çok iyi olacak.

    http://eekg.tib.gov.tr/ adresine göre:

    "(87.248.203.253) hakkında uygulanmakta olan kararlar:

    5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (87.248.203.253) hakkında telekomünikasyon iletişim başkanlığı'nın 01/03/2012 tarih ve 421.02.00.2012-104501 nolu kararı gereğince idari tedbir uygulanmaktadır. (after technical analysis and legal evaluation based on the catalog crimes of the law no 5651, administrative measure has been taken for this website (87.248.203.253) according to decision no 421.02.00.2012-104501 dated 01/03/2012 of 'telekomünikasyon iletişim başkanlığı')"
  • türkiye'de çıkan dergi için işçi yerine köle arayan, üniversitelerin çeviri bölümlerine mail gönderen dergi. bölümler de öğrencilere gönderiyor tabi: "bakın, şahane kölelik fırsatları..."

    "stajyer" arıyorlarmış, en az 3 ay çalışacak! (uzatılabilir!) haftanın 5 günü veya en az 4 tam gün!
    9.00-18.00 arası! çalışma şartları koymuşlar. üstelik stajyer kendi bilgisayarıyla çalışacakmış!

    stajyer diye bir iş kolu, meslek bişey mi var allaaşkına? hem her gün bilgisayarını işyerine taşıyacaksın, hem de tam gün çalışıp 700 liraya talim edeceksin. 15 liralık reklamla dolu dergi çıkartıyorsun, ama dergiyi sudan ucuz çalıştırdığın, dilediğinde ihbarıymış kıdemiymiş uğraşmadan kapının önüne koyacağın öğrencilere çevirttiriyorsun.

    helal olsun.
  • yıllık dijital aboneliğini black friday kapsamında 29 tl yaparak en güzel indirimi yapmış dergidir. yıllık aboneliğimi devam ettirmeyi düşünmüyordum, ta ki bu indirime kadar. fayda fonksiyonumu mest eden bir fiyat.

    not: reklam yapmıyorum fakat hiçbir şekilde faydalanamadığım trendyol indirimleri dört bir yanda karşıma çıkarken bu indirimden faydalanacak biri olarak duyurmak istedim. her yıl böyle indirim yapsınlar biz de her yıl alalım çünkü.
  • ilginç olan, hbr gibi yayınların öğrenciyken ve hiçbir tecrübe edinilmemişken yalayıp yutulmasına karşın, gerçek iş hayatında hemen hiç değer görmemesidir. o kadar kısa vadeli ve yakın dönemli meselelere gömülüyoruz ki, kimse bir an kendini dışarı çekip düşünüp diğerleriyle etkileşime giremiyor. bu bahsettiğim insanlar bir de dünyanın önde gelen eğitim şirketinin parçaları ve diğer şirketlere bunu satıyorlar lol

    business case üzerinden tartışılabilecek çok sayıda olaya mağruz kalırken yapılan sadece durumu idare etmek... sanırım bu ülkeye özgü meselelerden biri de bu...
  • geçen bir makalesinde şöyle bir cümle okumuştum, çok hoşuma gitmişti;

    "yetersizliği belirtmek yerine insanlardan tavsiye isteyin."
  • yöneticilerimiz bu yayınları (hbr) düzenli takip etse, %1'i ne dendiğini anlasa, onun da %1'i uygulamaya çalışsa ihya oluruz yaw...
    bize gereksiz görünen bilgilerin bile nasıl hayata yansıtılıp, karar alma süreçlerinde kullanılabileceğinin güzel örnekleriyle doludur her sayısı.
    yazarlarının önemli bir kısmı yahudidir. türklerin ve müslümanların bunları okuyup hayata geçiremeyeceklerini bildikleri için rahat rahat her türlü önemli bilgiyi paylaşıyorlar gibime geliyor. sadece bilgiyi almak değil tabi mesele, arkasında yatan felsefeye de aşina olmak gerekiyor bir noktadan sonra.
  • ülkemizde değeri hiç bilinmeyen mükemmel yayınlardan biri.
  • editoru adi ignatius onderliginde tam anlamiyla bir organizational behavior dergisine donusmus durumda. her 10 makaleden 6 tanesi liderlik, hr management, calisan psikilojisi, motivasyon, geriye kalan 4 tanesi de gariban strateji, pazarlama, operations management, satis seklinde dagiliyor. allahtan sirkulasyon sikligini dusurduler, artik yilda 6 sayi cikiyor da bazi sayilari bastan asagi o.b. olmaktan kurtuldu, o.b. disi management alanlari da artik birer makaleyi (asla) gecmeyecek sekilde kendine yer bulabiliyor her sayida.
hesabın var mı? giriş yap