• harp akademileri komutanıdır.. hv. org. hasan aksay, çok karizmatik, yakışıklı ve babacan bir adamdır.. oldukça da heybetlidir.. muhtemelen aydoğan babaoğlu'ndan sonraki hava kuvvetleri komutanı olacaktır..
  • an itibariyle hava kuvvetleri komutanlığı görevini teslim alan orgeneral.
  • "uçaklarımız günde 1.100 ton bomba atıp, dünyayı cehenneme çevirebilir."

    bunu söyleyen bir hollwood kahramanı falan değil, "yurtta sulh cihanda sulh" düsturuyla yetiştirildiklerini düşündüğümüz türk silahlı kuvvetlerinin hava kuvvetleri komutanı olan hasan aksay.

    (bkz: gerçek zaytung haberleri/#18897043)
  • 1947 izmir doğumlu hava kuvvetleri komutanı. 2009 yılında aydoğan babaoğlu' ndan görevi devralmıştır.
  • 2003 yılında izmir hava eğitim komutanlığı komutanı ve korgeneral iken köşkte eşi iclal hanımın postalığını yaptığım değerli insan. kendisinin de her sabah kahvaltısını hazırlardım, saolsun, köşkün yanındaki posta için ayrılmış küçük ev için de bana küçük bir televizyon vermişti köşkten. hey gidi...
  • 29 temmuz'da genelkurmay başkanı ve diğer kuvvet komutanları ile birlikte emekliliğini isteyen komutandır.
  • bir diğeri, türkiye cumhuriyeti hükümetleri’nin birinde kabine üyesi olarak bulunmuş şahsiyettir. hükümet üyesi olarak görev alışına ilişkin bilgiler aşağıdadır:

    s.n./kabine/görevi/görev başlangıcı/görev bitişi/seçim çevresi/partisi/görev süresi/toplam görev yapma süresi
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. 39.hükümet/devlet bakanı/31 mart 1975/21 haziran 1977/istanbul/msp/2 yıl 2 ay 21 gün/2 yıl 2 ay 21 gün

    not: resmi degil bu verilen süreler; ben saydım ve yazdım. nasıl saydım? bir yılda 12 ay var kuşkusuz ve her ay (istisnasız) 30 çekiyor.
hesabın var mı? giriş yap