• kendisi kısa bir zaman önce katıldığı rektörlük seçiminde 3. olmuş fakat 2. olan adayın atanmasından dolayı bu görevi üstlenememiş. (prof.dr. gaye usluer de ikinciden %30 fazla oy almasına rağmen atanamamıştı)

    adaylığı koltuk merakı mı, hizmet aşkı mı anlayamadım gitti.

    http://www2.ogu.edu.tr/~hgonen/
  • "elim hep taşın altındaydı, olmaya da devam edecek" mottosu ile girdiği eskişehir osmangazi üniversitesi rektörlük seçimlerinden 3. olarak çıkan, 29 mart 2009 gününe kadar aynı taşın altında beklemesini istediğim akp eskişehir büyükşehir belediyesi başkan adayı profesör.
  • önce resmi cv (sakarya gazetesi'nden):

    "1956 yılında eskişehir seyitgazi ilçesi tonya köyü'nde doğdu. eskişehir devlet mühendislik ve mimarlık akademisi'nden mezun oldu.

    almanya universitat hannover ve gesamthochschule wuppertal'da lüksek lisansa hazırlık okudu. daha sonra amerika, university of southern california'da yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. akademik kariyerine eskişehir osmangazi üniversitesi'nde profesör olarak devam eden gönen'in akademik görevleri arasında; yapı anabilim dalı başkanlığı ve eskişehir osmangazi üniversitesi senato üyeliği bulunuyor.

    eskişehir osmangazi üniversitesi, rektör adaylığını 3. sırada tamamlayan gönen, aynı üniversite'nin mühendislik mimarlık fakültesi inşaat mühendisliği bölüm başkanlığında 12 yıl görev yaptı. gönen evli ve üç çocuk babası. gönen, ingilizce ve almanca biliyor."

    yurtdışı deneyimleri ile dolu parlak bir özgeçmiş...

    bir de gayri resmi bilgi:

    hasan gönen'in geçmişinde türkocağı başkanlığı da bulunuyor. anlaşılan o ki, akp eskişehir'de, adayının güçlü ve karizmatik kişiliği ya da projeleri ile değil; geçmiş dönemlerde tabanının büyükerşen'e oy verdiği bilinen mhp'nin, en azından büyükerşen'e giden oylarını da bölerek ve chp'nin de aday çıkarmasına güvenerek aradan sıyrılmayı düşünüyor. eskişehir'e bir şey katmaycağı öngörülen, beklenmedik ama kurnazca bir hamle olduğu söylenebilir.

    ve bir öngörü:

    büyükşehir belediye başkanlığını kazanamasa dahi, önümüzdeki dönem hasan gönen'in bir kamu kurumunda üst düzey bürokrat olması hemen hemen kesin görünüyor. zira kendisine ait köklü kadroları bulunmadığı bilinen akp'nin (hemen zamanın ötesi yapmayın; daha ilk girdiği seçimlerde iktidara gelmiş bir partiden söz ediyoruz) önemli stratejilerinden biri de seçimleri kazanamayan milletvekili ve belediye başkanlığı adaylarından devşirme bürokratlar yaratmak... ülke genelinde çokça örneği görülen bu duruma ilişkin eskişehir'den anımsatmalar: genel seçimlerde akp milletvekili olarak seçilemeyen 4. sıra adayı avukat ayşe fert dökmeci milli piyango idaresi yönetim kurulu'na, 6. sıra adayı ethem kalın maliye bakanı kemal unakıtan'ın danışmanlığına; milletvekili aday adayı dr. seraceddin çom ise sağlık bakanlığı sağlık hizmetleri genel müdürlüğüne getirilmişti. aynı şekilde son yerel seçimlerde akp büyükşehir belediye başkan adayı olan faruk karaçay, seçimi kazanamayınca antalya büyükşehir belediyesinde su işleri müdürü olmuştu.

    seçimi kazansa da kazanmasa da bir daha osmangazi üniversitesi inşaat mühendiliği bölüm başkanlığı görevine dönmeyeceği şimdiden belli olan hasan gönen'e, yeni görevinde başarılar dileriz...
  • inşaat mühendisliği bölüm başkanlığı görevinde bulunmakta olan zat-ı muhteremin en iyi yaptığı şey, fakülte koridorlarında sigara içen öğrencileri uyarmak ve gerekirse kolavalamaktı. kendi bölümünün kantininin o salaş ve içler acısı halini düşününce bir büyükşehri nasıl çekip çevireceğini merak etmekteyim. ayrıca açık bir şekilde görülen muhafazakar kimliğinin, yılmaz büyükerşen'in eskişehir'de yaptığı sosyal ve kültürel gelişimi ve şehre kazandırdığı çağdaş değerleri nasıl taşıyabileceği de ayrı bir soru işaretidir. yılmaz büyükerşen'in yanında esamesi okunmayacaktır. umarım.
  • madem kendisi 2009 yerel seçimlerinde hocamızın karşısında aday, o zaman bize de kendisini sayın, sevgili ve saygıdeğer yılmaz hocamla karşılaştırma hakkı doğuyor.

    yılmaz hoca'nın rektörlüğü zamanında gelişen anadolu üniversitesinin, bilhassa yunusemre kampüsünün, hali tüm eskişehirliler tarafından bilinen bir olgudur. bilmeyenler için ben söylüyorum ağacıyla, sınıfıyla, taşıyla, bahçesiyle tuğlasıyla modernliği aşikar olan bir kampüstür yunusemre kampüsü.
    şimdi hasan hoca'nın bölüm başkanlığı sırasında inşaat mühendisliği bölümünü göremeyenler varsa ben biraz tarif etmek isterim; kırık çöp kutularıyla bir kahvehaneden farkı olmayan kantiniyle ve muhteşem(!) modernlikteki bakımlı binasıyla osmangazi üniversitesi inşaat mühendisliğini yönetmiştir hocamız.

    ayrıca inşaat mühendisi olması sebebiyle inşaat ağırlıklı projeleriyle halkımıza seslenmektedir kendisi. bu muhteşem projelerden bazılarını dillendirmek gerekirse;

    * eskişehir'in trafik sorununu (!), bilmeyenler için gene ek bilgi veriyorum eskişehir en ücra köşesinden şehir merkezine 1 saatte yürüyerek ulaşılabilen büyüklükte bir şehir yani takdir edersiniz ki bu trafik sorunu şehirde kişi başına düşen özel araç sayısının fazlalığından kaynaklanıyor, peki yılmaz hoca bu sorun için kendi zamanında ne düşündü? tabii ki toplu taşıma. peki neden? çünkü kişi başına düşen ortalama araç sayısı ne kadar fazlaysa o şehirde o kadar çevre kirliliği vardır ve de o kadar israf vardır.
    peki hasan gönen bu trafik sorununa çare olarak ne öneriyor? "bat çık". bat çık ne mi? hani kızılayda yanındaki araba sağdan geçiyor da sen aşağıdan tünelimsi şeye giriyorsun sonra az ilerde o arabayla gene yan yana geliyorsun ya o. hani şu her yagmurda taşan işte. eğer başkan seçilirse kendisi, inşaat mühendisi olduğundan sebep yerli yersiz inşaa etmeye dayalı bir politika izleyeceği aşikar diyorum.

    * bir de keçiören belediyesinin geçtiğimiz dönemlerde ankarada inşaa ettiği muhteşem teleferik projesinin aynısını eskişehir'e getirecekmiş hasan hoca. gene akıllara zarar bir inşaat projesi yani. allah allah ne kadar ilginç, ihaleler inşaatlar keçiren offf.. bilmem anlıyor musun ey seçmen? daha da anlatırım ama anlamayan zaten anlamayacak biliyorum o sebepten yerel seçim öncesi ak parti büyükşehir belediye başkan adayım konusunda bu kadar yeter.
  • koltuk sevdası ve adalet ve kalkınma partisinin çıkarlarının eskişehir için çakıştığı noktadır kendisi.

    nacizane fikrimce, türkocakları geleneğinden gelen, kendi dünya görüşüyle bağdaşmayan adalet ve kalkınma partisinin kollarına kendisini atışının nedeni, rektörlük seçimini, isabetli olarak, kaybetmesi sonrası, mevcut iktidar sürecinde ve sayesinde benzeri bir konumu elde etme isteğinden başka bir şey değildir. yine aynı fikrin devamı olarak, eskişehir'e büyükşehir belediye başkanı olmak gibi bir derdi, gayesi olduğunu da zerre düşünmüyorum. olur da kazara seçimlerden galip çıkan olursa eskişehir için herhangi bir şey yapacağına dair inancım da yok.

    işin adalet ve kalkınma partisi boyutunda ise, yukarıda da belirtildiği üzere, hasan gönen'in türkocakları geçmişinden ve bu geçmişin oy potansiyelinden yararlanılmak istediği aşikar. gelgelelim akp'nin hasan gönen üzerine çok büyük düşündüğünü sanmıyorum. rektörlük seçimi sonrası diyaloglarının nasıl geliştiğini de çok merak ediyorum.
  • akp tarafından yılmaz hocaya rakip olarak çıkarılan, ama gerek açıklamaları gerek katıldıgı tv programlarındaki konusmaları, gerekse akılalmaz projeleri ile hocaya belediye başkanlığını altı tepside sunan kişi.
  • hangi kanalda konuşurken denk geldiysem yapacağı en büyük icraatin eskişehire köprülü kavşaktan ibaret olduğunu öğrendiğim şahsiyet. yılmaz büyükerşen adama yapacak bir şey bırakmadı tabii.
  • tahmin ediyorum eskişehir'de tam da istediği sonucu aldı.

    bundan sonraki rektörlük seçimlerinde, şayet cumhurbaşkanlığına, ki abdullah gül olacak bu, giden listede adı yer alırsa, eskişehir osmangazi üniversitesi'nin sonraki rektörüdür. aha buraya yazıyorum.
  • ikinci kez katıldığı eskişehir osmangazi üniversitesi rektörlük seçimlerinde aldığı oylar itibariyle ikinci olan ve ismi cumhurbaşkanlığına yine ikinci sıradan bildirilen öğretim üyesi. bu sefer rakipleri prof. dr. mehmet şişman ve prof. dr. yavuz beşoğul . bu sefer olacak gibi bir his var içimde.
hesabın var mı? giriş yap