• bugün 19 nisan 2020

    hasan hocamızı kaybettiğimiz gün..

    hakkında sayfalarca anlatmak istediğim şeylerin kelime kelime, hece hece gözyaşlarında çözülüp gittiği gün..

    rahat uyu hocam.. fikirlerin, lab’ların, cat’lerin, öğrencilerin emin ellerde.. yolundan yürüyoruz..
  • hacettepe işletme bölümünde alman ekolünün temsilcilerindendi. derse girer türkçe olarak bir iki dostça kelam eder, sizi mutlu eder, gülümsetir ve de sonra tek kulağını eliyle kıvırarak "and ladies and gentlemen" diyerek "ingilizce" moduna geçer, anlatacağı dersi baştan aşağı pürüzsüz bir şekilde keyifle anlatırdı.

    kibarlığı ve kalitesiyle pek çok öğrencisine ilham olmuş, yol göstermiş bir hocamızdı. onu görmeyeli neredeyse yirmi yıl oluyor ancak sanki daha dün görmüşüm gibi capcanlı ve enerjik haliyle aklımda.

    mekanı cennet olsun.
  • yıllar önce çankaya üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi iken kesişti yolum kıymetli hocam ile. müthiş bir insan olduğunu söylememe gerek yok. bitirme projemi yaparken danışmanım kendisiydi. ortaya bir bitirme projesi için fazla sayılabilecek bir eser-miktar çıkardım. o da bana "evladım biraz dip not ekle buna, güzel olmuş ama ekleme yap" dedi, dediğini yaptım, sayfa sayısı baştaki rakamın 1,5 katı kadar arttı, tablo, grafik, indeks tablosu, içindekiler, kaynakça, önsöz derken 75 sayfaya yaklaştım ( yanarım yanarım da hala tezli yapmadığıma yanarım, neyse) hocam meğerse beni tezli öğrenci sanıyormuş.
    bazen ihtiyacım olduğunda evden arardım. eşi "karşıda, çağırıp geleyim" demişti bir seferinde, ben de anlam verememiştim. sonradan hocam açıkladı; karşı evde onlara aitmiş ve ev komple kütüphaneymiş.
    hocam vefatını daha bugün emin çölaşan'ın yazısından öğrendim. halbuki 1 sene olmuş. hakkını helal et. nurlar ve ışıklar içinde uyu. mekanın cennet olsun hocam :(
hesabın var mı? giriş yap