• milli egitim eski bakanlarindan. 83 yilinda, okullardaki bit salginina karsi actigi savastan muzaffer cikmistir.
  • adı konak varyant taki öğretmen evine verilmiş olan eğitimci. (bkz: izmir hasan saglam ogretmenevi)
  • sahnede bir şamana benzettiğim dersim'li sanatçı. halkaların kardeşliği konseri'nde izledim kendisini. elinde sazı, uzun saçları ve gür sesiyle sanki bir şaman vardı sahnede. aklıma dersimlilerin osmanlı baskısından kaçıp dersim dağlarında kürtleşmiş alevi türkmenler olduğuna dair iddia geldi. bütün dersimliler alevi türkmen asıllıdır diyemem ama bu dağlar ve bu dağların sakinleri osmanlı baskısından kaçan alevi türkmenlere de bağrını açmıştır ve halklar karışmıştır. kırmancki bella ciao yorumu da çok güzeldi. bir de konser duyurusundaki kendisine dair tanıtım yazısını iliştireyim:

    "1972 dersim ovacık çambulak köyü doğumlu sanatçının, ilk albümü (vengdais) tamamı kırmançki – zazaki eserlerden oluşmaktadır. seslendirmenin yanı sıra, söz ve müzik çalışmaları da bulunan sanatçı, son albümünde kırmancki, kırdaşki ve türkçe eserlere yer vermiştir." http://www.halklarindostlugu.org/?cat=4
  • veng u vaz isimli albümüyle tekrar karşımıza çıkmış müzisyen. yeni albümü için şunları söylemiş;

    ''veng u vaz(söz ve ses)adını koyduğum bu albüm; sosyal kültürel ve tarihsel değerler in süzgecinden süzülerek, emekle ve sevdayla örüldü. sesin sözsüz-sözün sessiz olamayacağına inanan biri olarak, çığlıklarımı yolun orta yerine bırakıp gidemezdim. dildi, konuşacaktı; sözdü, söylenecekti. ömrümüzü bölüp parçalayan, kokumuzu kirleten, kadınlarımızı ağlatan, soframıza tüküren bu savaş saltanatı bitmeli ve bu şarkılar söylenmeli… bundandır, kırmancki'yi, kürt’çe ve türk’çe yi başımın üstünde taşıyarak, söz ile ses ile emek sevgi ve özlemle geldim.
    veng u vaz; bir yolculuk, bir tanıklı, bir yaşanmışlık öyküsüdür. bağlamanın teline değen her mızraptan, gitarın en ince tınısına, kavalın mütevazı duygusundan, ritmin sınıra vuran sesiyle geldim.'' (http://www.hasansaglam.com/index.php)

    albümdeki şarkılar
    1. ax
    2. endi be
    3. heqo
    4. ay dilbere
    5. liberta
    6. çawbella
    7. hawazge seyd rızayi
    8. vartinik
    9. kirvem
    10. ninna
    11. delalamı
    12. gül semahı
    13. halay
  • izmir hasan sağlam öğretmenevi'ne ismini veren bu adam, 12 eylül darbesi'nin ardından tuğgenerallikten milli eğitim bakanlığına terfi etmişti. bülent ulusu hükümetinde 3 yıl boyunca harb akademisi'nde öğrendiği strateji ve taktiklerle bu ülkenin milli eğitimini idare etmiştir. cehaletle "savaşmış", bitlerle "çatışmış", "komünizm belasıyla muharebe" etmiştir. bu ülkenin evlatlarını "kurda kuşa" yem etmemiştir. 12 eylül'ün milli manevi değerlere olan sadakatini her daim dile getirmiştir.

    bakanlıktan ayrıldıktan sonra "yaşasın şanlı ordumuz yaşasın türk islam sentezi" diyerek ilim yayma cemiyeti'nin başkanı olmuş, 12 eylül projesinin ruhuna sadık kalmıştır.

    isminin bir öğretmenevinde yaşatılması insanlık adına ayıp, devletimiz adına isabetli bir karardır.
  • dün, 21 nisan 2013, avusturya da bir düğüne katılmış, kitaplarını satıp sahnede birkaç parça seslendirmiş sanatçı.
  • asker ve politikacı olanı, türkiye cumhuriyeti hükümetleri’nin birinde kabine üyesi olarak bulunmuş şahsiyettir. hükümet üyesi olarak görev alışına ilişkin bilgiler aşağıdadır:

    s.n./kabine/görevi/görev başlangıcı/görev bitişi/seçim çevresi/partisi/görev süresi/toplam görev yapma süresi
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1. 44.hükümet/milli eğitim bakanı/20 eylül 1980/13 aralık 1983/meclis dışından/-/3 yıl 2 ay 23 gün/3 yıl 2 ay 23 gün

    not: resmi değil bu verilen süreler, ben saydım ve yazdım. nasıl saydım? bir yılda 12 ay var kuşkusuz ve her ay (istisnasız) 30 çekiyor.
  • furuğ ferruhzad'ın şiiri besteleyen sanatcı:

    ölümüm gelir çatar
hesabın var mı? giriş yap