• tweetlerinizi etiketlemek için kullanılan yöntem. kullanmak için hiç kimseyi takibe almanız gerekmemektedir. hakkında yazdığınız şeyin anahtar kelimelerini hashtagleyerek (#) yazarsanız, başka insanlar twitterda sizin hastaginizi yazarak arama yaptığında tweetlerinize ulaşabilirler.
    örnek:
    osman sansüre karşı bir twitter kullanıcısı arkadaşımızdır. bu konu hakkında tweetler yazmaktadır fakat hashtag koymamaktadır. oysa ki osman arkadaşımız ilgili tweetlerine mesela #turkeynetban koysa, insanlar twitterda #turkeynetban şeysini arattıklarında osman'ın tweetlerine ve dolayısıyle yorumlarına da ulaşabilecekler, dahası osman da hashtagimizi trendi yükselen konulara sokup daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilecekti. ne dersiniz? hoş olmaz mıydı?
  • twitter'ın etiketleme* olayı. mesaj* içerisinde #bilmemne şeklinde kulanılıyor. (bimemne etiket ismi oluyor) hashtaginizin listelenmesi için öncelikle hastags kullanıcısını (http://twitter.com/hashtags) takibe almak gerekli. otomatik olarak o da sizi ekleyecek. etiketler arası sekmek, arama yapmak, gerçek zamanlı akışı görmek için http://www.hashtags.org/ kulanılabilir.

    2011 yılı itibari ile edit: entry'i yazdığımda twitter'da default olarak bir hashtag uygulaması yoktu. trending topics falan sonradan eklendi yamulmuyorsam. şu an hashtag kullanıcısı takibe almak gerekli olmuyor olabilir, emin değilim. boşver, twitter eskidi zaten, path, vb. kurcalamak lazım.
  • dev koyun sürülerini gütmek adına bulunmuş twitter icadı.
  • hayatımda en nefret ettiğim kelime...adeta midemi bulandırıyor, duymaya tahammül edemiyorum...sosyal medya, twitter diye ortalarda gezinip, bir şeyi ya da birisini trend topik yapmaya kasıp bunu çok bir halt zanneden gerzekler ağızlarından bu lafı düşürmüyorlar ya onlardan da ekstradan nefret ediyorum...gel devlet için 10 dakika çalış desen kimse kıçını kaldırmaz ama hashtag hashtag diye ortalarda dolanıp saçma sapan şeyleri çok konuşulan yapmaya 10 saatlerini harcarlar...
  • başıma bir iş gelmeyecekse twitterda bu olay için "hadi beyler yüklenin" vb ifadelerle ciddi ciddi kasan herkes ağır mal.
  • sosyal medyada görsel, metin, video, link gibi paylaşımlarınızın daha çok kişi tarafından görülmesine yarayan etiket.

    facebook ta şu an için bi halta yaramamaktadır, çünkü genelde çoğu kişinin profili, dolayısıyla paylaşımları gizli olduğu için hashtag ile paylaşımlara erişilememektedir. facebook hashtag koyulan paylaşımı ya herkese açacak ve bunu paylaşımı yapan kişiye uyarıyla bildirecek, ya da bu özelliği kaldıracak. bir de paylaşımı nerede yapıyorsanız (fb gurup, fb sayfası ya da kendi hesabınızdan) paylaşımlarınızı tüm üyeleriniz ya da tüm arkadaşlarınız görmez. örneğin 3000 like almış bir fb sayfanız var. bu sayfanızdan yaptığınız paylaşımlarınız ilk etapta 3000 kişiye gösterilmez. bu paylaşıma reklam vermek zorundasınız. eğer ki paylaşımınız insanlar tarafından çok tutulan bir paylaşım olursa yavaş yavaş tüm sayfa üyelerinize gösterilecektir.* aksi taktirde reklam vermek zorundasınız. facebook un para koparma stratejisi.

    google+ zaten adam gibi kullanılmıyor, bi halta yaramaz diye düşünerek paylaşım yapmayı ihmal etmeyin. evet insanlar google+ kullanmıyor fakat aramalarını google da yapıyor. google aramalarında üst sıralarda çıkmak için seo, keyword gibi etmenler çok önemli. bir de bunu google reklamlarıyla desteklerseniz tadından yenmez. şirket sahipleri*, bloggerlar için çok önemli.

    twitter için ise doğru karaker sayısı ile kullanımla birçok kişiye ulaşabilirsiniz. bir tweette maksimum karakter sayısı 100ü, hashtag sayısı ise 2 ya da en fazla 3ü geçmemeli. 140 karakter var, bunu doldurayım diye yaldır yaldır hashtag yazmayın.

    instagramda da facebooktaki geyik aşağı yukarı aynı. profil gizliyse hashtagin bi anlamı yok. profiliniz gizliyse paylaşılan fotoğraflarınızı sadece sizi takip edenler görebilir.

    slideshare ve blog için de seo ve hashtag google için büyük öneme sahip. şirketler önemsemeli.

    bir başka fotoğraf sitesi olan pinterest için de hashtag önemli. fakat türkçe karakterli hashtag leri pinterest algılamıyor, buna dikkat edin.

    bunlar da sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili birkaç yararlı bilgi;
    http://www.webrazzi.com/…n=twitrazzi&utm_medium=web
    http://www.entrepreneur.com/article/227590
    http://thenextweb.com/…-length-everything-internet/

    kısacası paylaşımlarınızı doğru yaparak paylaşımınızın çöpe gitmesini engelleyebilir ve daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • twitterda kullanımı çoğunlukla byte ziyanına yol açan insanların en çok konuştukları konuların popülerleştirilerek takip edilmesini kolaylaştıran tag sistemi.

    ama ne yazık ki bunu twitter'da, hele ki trending topics'e girmiş bir hashtag için sınırlı karakter sayısındaki metin kalitesiyle yaptığınızda ortaya

    "#cekme o gariyin amk" şeklinde;

    bir anlatıma hizmet edemeyecek kadar yetersiz iletileri yazmak yoluyla, çoğusu sadece hashtag'i kullanan gruptan hissetmek adına yazılmış, tekrarlardan ibaret inanılmaz sayıda gereksiz tweet topluluğu oluşuyor.

    ama işte öyle bir gün de geliyor ki; basın sansürünü, uygulanma amacının avradı muadil bölgesine sokmak için mükemmel bir araç haline geliyor.
  • bu filmdeki oyunculuk geyik olsun diye mi böyle yoksa ciddi ciddi böyle mi oynamışlar.
  • bir fotoda, entry'de ne kadar çok hashtag varsa o kişi ya o kadar ilgi manyağıdır ya da sadece maldır. bilemedim.
    ama alabildiğine iticidir! bak bunu biliyorum işte.
hesabın var mı? giriş yap