• (bkz: kanıksamak)
  • akape iktidarı yönetimindeki türkiye için yapılabilecek bir benzetme. 1996'da refah partisi yedeğine tanya dudu'nun partisi dyp'yi alıp da hükümeti kurduktan sonra bir kısım icraatlarından dolayı basındaki kalemşörlerin kullandıkları bir kurbağa örneği vardı. eğer bir kurbağayı haşlamak isteyip de onu içi kaynar su dolu bir kaba atasanız, kurbağa anlık bir refleksle sıçrar ve kaçar ama onu ılık bir suya koyup da alttan yavaş yavaş ısıtırsanız kurbağa ne olduğunu anlamaz, ısınan su ile mayışır ve kaynayan suda haşlanır. refahyol politikaları bağlamında verilen bir örnekti. yapacaklarını alıştıra alıştıra, aşama aşama yapıyorlar ve toplum tepki vermiyor ekseninde idi yorumlar. ama refah partisi ısı ayarını iyi tutturamadı ve kurbağa konulduğu kazandan sıçradı. (bkz: 28 şubat süreci) işte geldik ikibinlere. refah partisi mutandı akape tek başına iktidar oldu. yaşanmış tecrübelerden derslerini iyi almış olacaklar ki daha dikkatli davranıyorlar. arada sırada ateşin ayarını fazla yüklseltseler de tepkiler üzerine "pardon şaka yapmıştık, yanlışlıkla oldu" deyip ateşi kısmasını da biliyorlar. ancak su ısınıyor. kurbağa da rehavetle mayışık mayışık bekliyor.
  • dantes peak filminde de kullanılmış örnektir. ha ben de kendim yazmış gibi etrafa satmadım mı? sattım.
  • bir kurbağa sıcak suya atılır, yaşadığı şok değişimin etkisiyle zıplayarak atıldığı kaptan çıkar.
    bu denemeden kazasız geçen kurbağa rahat edeceği oda sıcaklığındaki bir su kapına konur. kapta ısıtılcının üzerine. su ısıntıkça kurbağa kaplıcada yaşlı teyzeler gibi gevşemeye, rehavete ve fizikel atalete sürüklenir...
    suyun sıcaklığı yakıcı seviyeye geldiğinde, kurbağa zıplayıp kaptan dışarı çıkmaya çalışır. ancak artık çok geçtir. bacak refleksleri çalışmayan kurbağanın sonunu veya bir mucizeyi bekletmekten başka çaresi yoktur...
  • kaynayan kurbaga, değişimin, değişimi yaşayanlar tarafındannasıl hissdedilemediğini anlatan bir deneydir. kontrol grubunda kurbaga çok sıcak suyun içine atılır. canı yanan kurbaga can havliyle sıcrayarak kendini hafif yanıklarla kurtarmayı basarır.
    deney grubunda baska bir kurbaga oda sıcaklığındaki suyun içine konur ve su ısıtılmaya baslanır. kurbaga suyun ısındığını farketmez ve kaynayarak olur.
    demek ki neymiş kilo aldığınızı, boyunuzun uzadığını, cocuğunuzun buyuduğunu, sacınızın uzadığını, toplumun yozlastığını, insanların duyarsızlaştığını, her gecen gun fakirleştiğinizi, ilişkinizin sona yöneldiğini farketmemeniz işte bu yuzdenmiş.

    son not: hangi sapık düşünceli ve hayvan dusmanı bir bilim insanı boyle bi deney yapmayı duşunur. hadi dusundu diyelim nasıl kıyarsın o masum kurbagayı canlı canlı kaynatmaya.
    akıl almıyor.
  • "günah' saffına atılmak
    malum genelge iptal edilmiş olsa bile, her birimizin kendi şehrinde, kendi köyünde her gün izleyebileceği bir hızda islami bir hayata, muhafazakâr bir hayata doğru adım adım gidildiğini biliyoruz.
    artık hiçbir kadın şort giyemiyor, ramazanda iftar olmadan yemek yenemiyor, ankara metrosunda insan trafiğini engelleyecek şekilde toplu namazlar kılınıyor vesaire... kendiniz muhafazakâr olmasanız bile muhafazakârlara göre yaşamak zorunda kalıyorsunuz. akp iktidarıyla iyiden iyiye şahlanan bu genel vaziyet giderek daha can sıkıcı bir hal alıyor.
    ne ki buna karşı ne yapılacağı, daha nasıl yapılacağı problemli bir konu.
    çünkü öyle içinden bir duruma sokuluyor ki insanlar "günahı" savunmak zorunda kalıyorsunuz. abuk sabuk bir hale geliyor mesele.
    açık saçık giyinmeyi savunuyormuşsunuz gibi, ayyaşlığın tarafını tutuyormuşsunuz gibi ve daha çok birçok tam olarak istemediğiniz şeyleri savunuyormuşsunuz durumuna düşürüyorlar sizi.
    oysa siz, yani biz, insan gibi yaşamayı, herhangi bir yaşam tarzının bize dayatılmaması gerektiğini savunuyoruz." ece temelkuran

    http://www.milliyet.com/…4/04/yazar/temelkuran.html
  • karşısındaki herhangi bir alternatif fikir sahibini kötülemek amacıyla statükonun direği küçük burjuva şeysi tarafından bitmez tükenmez şekilde kullanılan kurbağa şeysi.

    iyi ki öğrenmişsiniz bi kurbağa, on senedir "yok az haşlanmış kurbağa, yok çok haşlanmış kurbağa" kafa s.kiyorsunuz. başka bi örnek bulun olm artık ya.

    al burdan yak:

    http://www.milliyet.com.tr/…27.09.2009&b=dunya turu

    http://www.youtube.com/watch?v=zo-xwapjxvg

    http://www.huffingtonpost.com/…frog-v_n_297259.html
  • (ara: polis)
    (ara: hizbullah)
    (ara: ergenekon)
    (ara: silah)
    (ara: yetmez ama evet)
    (ara: dünyanın en pahalı benzini)
    (ara: içki yasağı)
    (ara: kömür)
    (ara: türban)
    (ara: tophane)
    (ara: ahlak polisi)
    (ara: töre)
    (ara: sansür)
    (ara: internet sansürü)

    11.01.2011 itibariyle güncelleme
    (ara: 45 cm)
hesabın var mı? giriş yap