• bu keyif alma eylemi genelde "heh bütün gün yatarım, uyurum, tembellik yapıp kitap okurum. zaten bugün boştum. hatta annem bana bakar." düşüncesiyle başlar.

    sonra sürekli uyumanıza rağmen sağlık durumunuzda bi iyileşme olmayınca, boğaz ağrısından hiçbir şey yiyemeyince, başınız ağrıdığı için ve sürekli gözleriniz bulandığı için bir iki sayfa okuyup geri uyuyunca ve annenin de pek bir ilgilenmemesi üzerine puff diye uçar o keyif. hasta olmanın verdiği huysuzlukla başbaşa kalırsınız.
  • devamlı uyumak ve bunun sonucunda canınızı sıkan şeyleri düşünmeye vakit bulamamanın yarattığı durumdur. tabii çok uzun sürmemek kaydıyla keyif alınır. diğer türlüsü çileye dönüşür.
  • durup dinlenmek için geçirebileceğini anlar sadece hasta olup yattığınız zamanlarsa, kendinizi iyi hissettiğiniz her an bir yerlere koşturmak yetişmek zorundaysanız, kim sevmez hasta olmayı, hafiften burnu kaşınırken keyifle hapşırmayı. bir eliyle mendile sarılırken diğer eliyle yorganı üstüne çekmeyi.
    tanım; hafif bir psikopatlık halidir.
  • aylak adam'dan:

    --- spoiler ---
    bu can sıkıntısı beni öldürecek. hiç değilse bir kaç gün sürecek bir hastalığa yakalansam.
    --- spoiler ---
  • müge anlı izleyene kdr hissettiğim keyifti evet.geçti.işe gitmek istiyorum.
  • bütün sebebi ilgidir. hasta insanla ilgilenir, naber sorularının cevapları uzar. herkes yalandan da olsa biraz üzülür, geçmiş olsun der. herhangi bir şeyi yapamadığında bahanen de hazırdır.
    sevgiye muhtaç, ilgiye açsan hastalığı seversin. sana belki normalde kötü davranan ailen bile biraz yumuşar, daha insani yönlerini görürsün.
  • kilo alındıysa mideyi üşütüp iki üç gün kusup ağza bir lokma koyamadan ölece yatmak ve hastalığın geçmesiyle iki kilo verildiğini farketmek bu keyfin doyasıya yaşanmasını sağlar.
  • hastalığın geçeceğine dair umudunuz varsa hissedilen küçük yaramaz keyiftir.
    1- şımarma şansı: nazlayacak canlara sahipseniz pek keyifli durum. yastığımı kabartır mısın? tarhana çorbası yapar mısın? yedirebilir misin? (önümde duran) kumandayı uzatır mısın? saçımı okşar mısın? yüzüme masaj yapar mısın? su getirir misin? hangi ilaçları alacağıma bakıp ayarlar mısın? üşüdüm üstümü örter misin? saçımı toplar mısın? selpak getirir misin? meyve soyup dilimler misin? ıhlamur kaynatır mısın? arkama bir yastık daha koyar mısın? beni öteki odaya kucağında taşır mısın? gibi minicik istekler... ağrı olmasa daha keyifli olur ama o da tuzu biberi.
    2- zararlı şeyleri bırakın yemeyi görmek bile istememe: özellikle boğazınız acıyorsa hiç istemez canınız.
    3- uyku düzeninin bozulması: evet bu keyifli bir şey değil ama en geç 00.00'da bal kabağına dönen bir bünyeniz varsa daha geç saatleri görmek şaşırtır yine de.
    her şeye rağmen: olmaya devlet cihanda bir nefes sıhat gibi!
hesabın var mı? giriş yap