• aşağıdakilerden hangisi hatalı bir küfür değildir ?

    a) "am beyinciklemesi" => istiarede bir hata yapılmış efendim.

    b) "amını kırarım" => anlatım bozukluğu yapılmış.

    c) "ananı boğaz köprüsünde sikerim, asya avrupa 31 çekerim." => efendim burada da anlatım bozukluğu yapılmış.

    d) "ssg bunu okuyosan topsun olm top" evet efendim şahane bir örnek ile karşı karşıyayız. gerek öğeler gerek tümleç , gerekse özne hepsi şahane.

    doğru yanıt : d
  • (bkz: amina koyim sizin) de goruldugu uzere hatali bir kufurdur.ya da ben cahilim ve bu sovgu cogul bunyede tek am barindiran galaksi disi bir yasam formu ile alakali.belkide karindan yapisik siyam ikizlerine kafasi bozulan biri etti bu lafi.ama onlarda da 2 tane am var. neyse kafam karisti,sakinlesmem icin ciplak olarak balkona cikip holo holo yapmak gerekiyor.
    (bkz: kirarim bu sozlugu)
  • (bkz: ananızı sikti orospu cocukları)

    bu örneğimizde noktalama işareti eksikliğinden kaynaklanan bir hata söz konusudur."orospu cocukları" şeklinde belirtilen söz öbeği bir ünlem dahilinde mi söylenmiş, yoksa özne görevinde mi kullanılmış anlaşılmıyor.öyle ki; sikme eylemini vücuda getiren kişiler "orospu cocukları" mı, yoksa "o" gizli öznesi mi? tamamen bir muamma olarak kalan bu küfür cümlesini kınıyoruz...
  • (bkz: tinayetini sikeyim)

    örneklendiği üzere küfür edilen öğenin bir insan uzuvumu yoksa direkt bir insan topluluğumu olduğu anlaşılamamaktadır. anlatım bozuğunun dibine vurmuş olmanın yanında günlük dilde karşılaşmadığımız kelimeler ile ilgiyi arttırma çabası vardır.
  • ananın avradını skym...*
  • bir komşu kavgasında duyulmuştur:
    "arabanı s.kerim senin!"

    (nasıl yapacaksa artık)
  • genelde doğu kökenli vatandaşlarımızın kullandığı bir form var;

    -ağzına sikerin ha
    -amına perçinlerin ha

    gibi.

    zaten neyi doğru yapmışlar ki küfürü doğru etsinler. bence bir halk kendi dilini konuşmayı istemeden önce başka dillerdeki küfürleri adam gibi öğrenmelidir. nerde lazım olacağı belli olmuyor çünkü.
  • pezermenk - pezevenk yerine senelerdir bunu duyarız evde.
hesabın var mı? giriş yap