• sözlükçülern hatırladığı ilk maçlardır.

    benim ilk hatırladığım maç, 6 yaşıma ait. sabah okula gitmeden önce kahvaltı yaparken ilginç haber olarak verilen 31-0 biten 11 nisan 2001 avustralya amerikan samoası maçıydı.

    bunca yıla rağmen maçın skorunu ve takımların bile adını hatırlamam çok ilginç. takım tutma serüvenim de bu maçtan aşağı yukarı iki hafta sonra oynanacak efsanevi 4-3 lük fenerbahçe gaziantepspor maçı ile başlamıştı.

    hey gidi
  • daha evvel yarım yamalak hatırladığım maçlar var elbette. mesela, bjk'nın demirspor'u 10-0 yendiği, fb'nin üç sıfırdan dört üçe getirdiği galatasaray maçı, galatasaray'ın xamax maçları gibi ama aklımda en net kalan ilk maç kesinlikle (bkz: 20 ekim 1993 manchester united galatasaray maçı) bizim televizyonda anten filan yoktu tgtr'yi zorlukla, karlı marlı çekiyordu hiç unutmam. maç kadar ümit aktan'ın o efsane maç sunumuna canlı şahit olduğum için de kendimi şanslı hissediyorum.
  • sanırım hatırladığım en eski maç galatasaray takımının muğlaspor ile yaptığı dostluk maçıydı. orta okul yıllarımdaydım, hey gidi hey 20 sene olacak nerdeyse.
  • 20 ekim 1993 manchester united galatasaray maçı, babamın evin içindeki çıldırışlarını çok net hatırlarım. çocukluktan bu yana fanatik galatasaraylı olmamda en büyük rolleri bu hatırladığım maçlar oluşturur zaten. en net hatırladığım ise stadyumda izlediğim ikinci veya üçüncü maç olan 22 mayıs 1994 galatasaray beşiktaş maçıdır. o gün detaylarıyla hala aklımdadır. ben bunu tsyd olarak hatırlıyordum ama cumhurbaşkanlığı kupası final maçıymış. maçın başında öne geçtikten sonra deliler gibi sevinirken maçın bitiminden eve gidene kadar ağlamıştım yenildik diye. aynı sezonda onları da inönü'de 4-2 yenmiştik sanırım o tsyd maçıydı, kendimden geçercesine sevinmiştim bu yenilginin ardından geldiği için. aralarında 3-4 ay ya vardı ya yoktu zaten.
  • 1) gs'de jardelin oynadığı starda yayınlanan bir maç
    2) fenerbahçe gençlerbirliği türkiye kupası maçı fener 4-1 yenilirken hooijdonk'un frikik golü ve babamın "şimşek gibi attı beee" diyişi ve olsun şeref golü diyip 4-2 bile yenilsek mutlu olması
    3) gençlerbirliği - valencia uefa maçı. 1-0 philip deams'in penaltı golüyle gb almıştı maçı
    4) gaziantepspor - roma maçı sonucunu hatırlayamadım.

    futbolla tanışmama ve futbolu sevmeme vesile olan ilk 4 maç.

    edit: hooijdonk'un golüyle maç 2-3 olmuş daha sonra 4.golü yemişiz. uyaran arkadaşa teşekkürler
  • sene 2005 türkiye kupası maçı.
    gs:5 fb:1
    ulan ne maçtı be.
  • 1986 dünya kupası fransa - brezilya maçı.

    fransa 4-3 kazanmıştı.

    o harika maçı canlı izleme fırsatını yakalamış şanslı insanlardan birisiyim...

    vay beee ne zaman geçmiş üstünden.

    yeniler anlasın diye not: platini zamanları.

    brezilyası iyi olanlar için edit: careca zamanları.
  • 88 doğumluyum futboldan hiç hazzetmedigim zamanlar yil 1998 dunya kupasi oynanuyor final maciymis yazin koydeyim cocuklar toplandik futboldan bahsediyorlar ronaldodan bahsediyorlar neyse bunlar finale çıkmışlar finali izleyelim dedik kelin biri 2 tane gol atti barthez ronaldonun kafasina çöktü olduruyordu neredeyse cok sinirlenmistim o kelede acaip gıcık olmuştum sonradan futboldan anlamaya başlayınca ve sevince en sevdigim futbolcu oldu o kel zizou
  • 1990 dünya kupası finali ,
    arjantin - almanya maçı.

    daha 5 yaşında olmama rağmen hatırlıyorum bu maçı. hatırlama sebebimde kesinlikle maçla ilgili bir enstantaneden kaynaklı değil. o zamanlar ev telefonları yeni yeni bağlanıyordu evlere ve telefon sapıklığı had safhadaydı. rastgele numaralar çevrilir karşıdan sanki uzaylı çıkacakmış gibi sessiz sessiz telefonun öbür ucunda beklenirdi. maç oynandığı esnalarda bizim evin telefonu çalmış bende evdeki yeni teknolojik aletin yanından ayrılmayan bir velet olarak hemen açmıştım telefonu. karşımdaki ses çıkarmadan öylece dinliyordu benim ‘’aloooooo !!!’’ diye cırtlak sesimle bağırmalarımı. sonra telefonun diğer ucundan maç sesi geldiğini farkettim ve bu maç o esnada benimde halıda oturarak pür dikkat izlediğim arjantin – almanya maçıydı.
  • 1989-90 sezonunda oynanan altay-beşiktaş maçı.

    tv'de başka bir şey olmadığı için, grundig marka siyah-beyaz televizyonumuzda izlemeye çalıştığımı hatırlıyorum. yorucuydu.
hesabın var mı? giriş yap