• yaz aylarında kimsenin takılmadığı, kışın katılımcı sayısının zirve yaptığı ve kar milliyetçiliğine sıkça rastlanan forum. maximum 5 kişi var meteorolojiden anlayan, raporları doğru yorumlayabilen. gerisi 13-18 yaşında okulların kapanması odaklı takip eden çoluk çocuk tayfası. en temelde gfs ve ecmwf isimli iki rapor üzerinden yorumlar yapılır. ecmwf kar göstermişse kraldır, gfs aksini iddia ederse zaten çöp bir sistemdir. gfs öteki gün toparlarsa gfs kısa vadede çok başarılı, uzun vadede çöp olarak adlandırılır. sonuç olarak raporda kar gösteriyorsan iyisin, yoksa değilsin. yurdun batı kısmını etkisi altına alacak kar yağışından nemalanamayan doğulu forum üyesi, batının da kar alamayacağını iddia eder, tam tersi de olabilir. manisa'nın kamışlı köyü kaç cm kar alır diyen tipler de mevcuttur. sonuç olarak işten anlayan 3 5 kişinin yorumları okunup fazla detaya girmeden kaçılması gerekir.
  • çok komik bir forum.

    üyeleri devamlı birbirlerine "beylikdüzü kaç cm alır?", "merkezde 20 cm alabilir miyiz arkadaşlar?" gibi sorular soruyorlar.

    sanırım kar yağınca yerde oluşacak kar örtüsünün yüksekliğinin ne olacağını cm cinsinden öğrenmeye çalışıyorlar.
  • kış aylarındaki vazgeçilmez adresim. koca koca adamların kar yağacak/yağmayacak kavgasına girişmesi, kar yağmayacağını düşünen üyelerin saldırıya uğraması, gece 4'e kadar "kar yağacak" diye oturan aşırı enerjik ve pozitif kar dostları... birkaç saat bu forumda vakit geçirin, üzerine iki bölüm gerçek kesit izleyin; bir daha iflah olmazsınız. geçmiş olsun.
  • iki yıldan beri bu siteyi izliyorum. özellikle kış süresince tahminlerini zevkle takip ettiğim ve yüksek gerçekleşme oranı ile tahminler yapan " efsane semih" nickli yazarında takipçisiyim. ilgilenenlere tavsiye ederim.

    bu arada 21 kasım için büyük beklentisi olmayan ama 25-26 kasım gibi ziyaretimize gelecek soğuk ve kar yağışlı bir sistem tartışması da mevcut şu anda.
  • bir iki yıl önce bir arkadaşım sayesinde öğrendiğim amatör hava durumu platformu.burası ile bir kaç kelam bir şeyler yazmak istiyorum öncelikle bu site'de saygı gören ve siteyi ayakta tutan efsane-semih nickli arkadaştır.öyle bünyamin sürmeliyi falan beğenmez bu sitede ki tipler.gel gelelim efsane-semih ve tahmin olaylarına bu arkadaşın tahminleri tutarsa her yerde ilk biz söylemiştik kar yağacak diye boy boy haber yaparlar.ama tutmazsa allah'ın hikmeti olmayabilir diye geçiştirirler.

    diyeceksiniz ki bunda ne var bu site'de efsane-semihin tahminlerine olumsuz yorum yaparsanız banlanırsınız,kar yağmayacak kış kurak geçecek derseniz banlanırsınız,veyahut kendiniz tahminde bulunup yahu bu yılda hiç üşümedik derseniz bütün üyeler tarafından eleştiri yağmuruna tutulursunuz.bunu yapanlar 18 yaşında ki veletler değil baya bildiğiniz 30 veya daha üstü yaşta ki insanlar.o yüzden dostlarım bu site'de evet hava durumunu takip edebilirsiniz fakat kendi fikirlerinizi beyan edemezsiniz.
  • bu kış başlangıcı itibariyle model takiplerinde ve forum geneli itibari ile bir ümitsizlik bir kırıklık olan forum sitesi.

    henüz ciddi bir kar yağışı gözükmemesi ve modellerin sürekli kıvrak olması forum da heyecanı kaybettirmiş durumda .

    efsane semih , wildeo , coğrafyacı burak nickli arkadaşlardan henüz ciddi ve elle tutulur bir tahmin gelmedi.
  • tamamen nitelikli ve legal dolandırıcılık yapan ve bu sayede reklamlar üzerinden haksız kazanç sağlayan site. sürekli olarak ha kar yağdı ha kar yağacak şu tarihte sistem var şu tarihte bilmemne var diyerek beklenti oluşturarak binlerce hit alıyorlar. içinde ne idüğü belirsiz hoca hoca denen adamlar var genel olarak hep aynı şeyleri yazıyorlar.
  • kışın hava durumunu takip etmek adına güzel bir site ancak çoğu kullanıcısının ağır ruh hastası olduğunu düşünüyorum. gfs 20 gün sonrası için kar verdiğinde "ateş etmeye" başlarlar ve kar yağmama ihtimalinden bahsetmenize dahi zinhar müsaade etmezler. modeller her gün tahmin değiştirmeye başlayınca da bu sefer modellere sövmeye başlarlar. evet, sövdükleri şey belirli parametrelere göre hava tahmini yapan bilgisayar programları... bunlarla kavga edip, bunları yarıştırıyor adamlar. örneğin gfs kar verirken ecmwf vermiyorsa, bu durumda kral gfs oluyor. sonra kar yağmazsa hep birlikte gfs'ye küfredip ecmwf'yi tebrik ediyorlar. tamamen hisse dayalı olarak "bu saatten sonra kar yağmaz" derseniz bir öldürmedikleri kalıyor ancak yine hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın kar yağacağını söylerseniz omuzlarda taşınıyorsunuz.

    şimdi yine başlamışlar... gfs ta 14 mart'ta falan kar veriyor. kış başından beri olan şey bu zaten: tahmin başarı yüzdesinin 10-15 civarında seyrettiği döneme saçmasapan tahminlerle kar verilir, hava forum coşup beklemeye başlar, kar gelmeyince de delirir. forumdaki arkadaşlar karı modellerin yağdırmadığını idrak edebilse çok şey değişir aslında ama yıllardır bu konuda aşama kaydedemediler.

    ayrıca bir meteoroloji sitesi için kitlesinin allah'ı işin içine çok fazla karıştırdığını düşünüyorum. sabah akşam foruma kar yağsın diye dua yazanlar, tahmin yapanlara "bunu allah'tan başka kimse bilemez" tarzı saçmasapan cevaplar verenler, ne kadar müslüman olduğunu göstermek için fırsat kollayan ve olur olmadık yerde dini referanslar verenler gırla. sözde meteoroloji sitesi ama başlıkların çoğunlukla pilavlı sohbetten farkı yok.

    şahsen artık sadece modellerin gösterdiklerini takip etmek ve gerçekten meteorolog olan birkaç kişinin yazdıklarını okumak için giriyorum zira sitede yazanların %70'i ya ergen ya da düşük zekalı. bazen birisi çıkıp, bakın şöyle olursa şunun olma ihtimali artar, şu sebeple şu olmuştur gibisinden değerli bilgiler paylaşıyor. onlar da olmasa tamamen çöp bir site zaten.
  • tahminler kısmı bir yere kadar ama, ( cold efso ve 4 subat nickli) arkadaşların iletilerini takip ederseniz ki ben çoğunlukla öyle yapıyorum, meteorolojik olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurmaya çalışan ve ciddi emek-bilgi gerektiren analiz ve yorumlar görebilirsiniz.

    onun haricinde "tahminci" olarak nitelenen ve yine ciddi bilgi içeren yazıları ile ( efsane semih, siberian, çoğrafyacı, wildleo ) takip edilesi yazarlar.

    diğer kullanıcılar hakkında yorum yapmak istemiyorum ama daha çok öğrenci, kar tatili bekleyen bir kitle var. zaten yukarıda ki iletide "kar şakşakcılığı" yapan kitle de bu arkadaşlar.

    ama arşiv dahil ciddi meteorolojik bilgi de mevcut.
  • bu siteye girdiğinizde gerçekten hakkını layıkıyla yapan ve bilimsel veriler ışığında çalışan bir kaç insan var. sanırım bunlardan en bilineni efsane semih. yalnız dikkatimi çeken nokta şu oldu: örneğin birisi bir tahmin yapıyor, 25 sayfa yorum yapılıyor, en çok söylenen iki cümleden biri "allah utandırmasın" diğeri de hocam bizim burada kaç cm kar birikir?"

    ulan gerzek, adam havanın genel tahminini yapıyor, ne bilsin senin istanbul'un dağının başındaki mahallenin alacağı kar miktarını? hem allah utandırmasın ne ya? tahmin ya bu, tahmin. tutmazsa da tutmadı dersin, ne yapacak koskoca adamlar, allah utandırdı diye kapının arkasına kaçıp ağlayacak mı? "hüveee, allah utandırdı, nabıcam ben şimdi?"mi diyecekler? yazmış olmak için yazıyorlar bunu, amaç ne, mesaj sayısı artsın, forumda rütbesi yükselsin de belki tahminlerini dinleyen olur da, like alır.

    be amk gerzeği, o zaman azıcık bilgi ver, azıcık oku, kafanı kullan da tahmin yapmaya çalış, işe yara. adam senin şahsi meteoroloğun mu?
hesabın var mı? giriş yap