• havalimani, ucaklarin indigi kalktigi yolcu indirip bindirdigi, yuk alip bosalttigi alan.
    uzun yollarin baslangic noktasi.
  • (bkz: havaalani)
  • kimilerinin uçaktan indiği, kimilerinin uçağa bindiği çok geniş arazi. bir kere havalimanı havaalanından büyüktür çünkü hava ulaşımı için gereken her türlü kıvır zıvır şirketi ve ek yapıları da kapsar. gerçek bir havalimanının, uzun seferler yapan uçakların ağır tekerlek basıncına dayanabilecek altyapıda iniş kalkış pistleri, geniş park alanları, bakım-onarım atölyeleri olmalıdır. ayrıca bu pistte otobüsler, minibüsler, bakım otoları ve tulumlu adamlar dolaşmalıdır. uyanık bir uçuş kulesi de gerçek bir havalimanının vazgeçilmez birimlerindendir, hatta limanın en önemli parçasıdır.
    yolcuların valiz tekerleklerini sürüyerek şöyle bir gelip geçtikleri, daha çok bekleyenlere ya da uğurlayanlara ayrılan salonlarsa son derece sıkıcı olabilir. havalimanlarının en eğlenceli yerleriyse bu salonların girişindedir, şeker, pringles, her dilden gazete, yerli mecmua, paris-match, best-seller ve soğuk meşrubat satan kiosk kırması bu dükkanlardaki çikletlerin çeşitliliği ve ambalajları göz alabilir. ama hepsinin de şekeri çabuk biter. bildik drajelerden şaşmamak gerekir ama insan kendini tutamıyor. genelde, fazla uzaklara gidip gelmeyenlerin ya da fazla uzaklara gidip geleni olmayanların havalimanında pek işi olmaz.
  • günün 24 saati devamlı işleyen pistleri bulunan yerlerdir.
  • uluslararası trafiğe açık hava alanlarına verilen isim.
  • yük ve büyük yolcu gemilerinin bağlandığı limanların, havacılık için yapılmış olan versiyonu.
    zaten belli değil mi; air-"port" ve "port"*
  • istanbul hafif metro sistemindeki bir istasyon. atatürk havalimanı yolcu terminallerinin altındadır ve 4 otoparka ve hem iç hem de dış hatlar terminallerine çıkışları vardır hiç açık havaya çıkmaksızın. terminallerden girişte hayvansı geniş (gereksiz o kadar genişlik kanımca, biraz şova kaçmış) bir koridorla jeton atılan bariyerlere gelinir. aynı koridorda bulunan tuvaletlerde temizdir, ayrıca ücretsizdirler. istasyonda da bir kaç seramikten (veya çiniden?) yapılmış duvar tablosu vardır.
    istasyon, sistemin uç istasyonlarından biridir. buradan kalkan araçların tamamı, ana hattı takip ederek aksaray'a giderler. esenler'e (semt) uzanan tali hatta geçecekler, otogar istasyonunda araç değiştirmelidirler.
  • ing. airport
  • huzunu ve mutlulugu bir arada harmanlayan ender mekanlardan biridir. bir ay icerisinde ilk geliste verdigi butun heyecani tuketip yolcuya/geride kalanlara el sallarken "gerekli mi acaba" diye hayati sorgulayan bir soru sorulur. ama etkisi bir haftadan uzun surmez.
hesabın var mı? giriş yap