• kuru kuru soğuk sandviç 15, çay 8 lira diyince samimi olmuyor. tabancanızla yapın soygununuzu. karşılığını değilse de tesellisini verir.
  • bize pahalıdır,

    pasaportu geçtin mi artık euro/usd konuşur

    dünya standartlarından çok daha pahalı değildir.

    ha biz bokunu çıkartmışız ayrı konu , daha s.gökçenin önündeki büfede başlıyor ön sevişme

    daha önce de yazdım

    55 tl verip lounge gireceksin ki 10 dolar bile etmez.

    intikam alırcasına hunharca yiyip içeceksin çok dokunuyorsa
  • havalimanlarını geçtik ifm gibi tüyap gibi fuar merkezlerinde de fiyatlar havalimanı ile yarışıyor. mantarlı et sotede 55 lira fiyat gördüm ya. plastik bardakta 5 lira çay. bir de dışardan yemek getirtmeyi yasaklayıp mecbur bırakma tavrı var ki sormayın...
  • ekonomi ve yonetim ile alakalidir! dunya"nin her yerinde ayni degildir bazi arkadaslar yazmislar ama maalesef haksizsiniz! tr"de ki fiyatlar muthis derecede pahalidir..en basitinden ingiltere ornegi verebilirim londra"da yasadigim icin; burada havalimaninda yemisin oldugun sandwich ya da icmis oldugun kahve ile cadde"de ki ayni fiyattadir! hangi urun ornegi verirsen yeme icme icin bu boyledir, tr"de aksine cadde"de odemis oldugun fiyatin kat kat fazlasidir bu da sanirim tav veya neyse onunla alakali deniliyor ama yine de devletle alakalidir..hangi hukumet olursa olsun, o yapti bu yapti meselesi degil ama yonetim sorunudur..gereksiz vergiler,kira fiyatlarinin fahis olmasi vb.. sebeplerden dolayi..
  • kola: 17 tl
    bira: 45 tl
    https://i.hizliresim.com/bxyiyh.jpg
  • kurlar böyle devam ettiği sürece, devam edecektir artışlar. çünkü havalimanında ürün fiyatlama yapılırken diğer benzer havalimanları ve şehrin içinde ki lüks mekan fiyatları baz alınır. dış hat yolcusuna koymaz bu durum, çünkü kahveye her yerde 2-3 euro öder. ama biz bi espresso 50 tl olur mu diye yakınırız.

    ayrıca havalimanı işletmeleri kirayı ciro üzerinden alır ve bu oran ortalama 40% kadardır. 50 liranın 20 lirası direkt gider...
  • pasaport, güvenlik ve check-in kuyruklarının süresinin öngörülemez şekildeki değişkenliği de bu fahiş fiyat politikalarını destelemek amaçlı olduğunu tahmin etmek zor değil.
    rastgele 3 farklı tarihte aynı uçuş için havalimanına gittiğinizde iki seferinde güvenlik pasaport ve check-in işlemlerini hızlıca 30 dakikada halledip 90 dakika boş boş gezmek ve neticede para harcamak durumunda kalıyorsanız bir seferinde de mutlaka 2-3 saat öncesinden gelseniz bile anlamsız bir kalabalık oluyor ve ucu ucuna yetişiyorsunuz. üstelik bu yoğun olan günün haftasonu, bayram vs. tatili olması da gerekmiyor. hafta içi alakasız bir günde gece 3'te bile bu durum başınıza gelebiliyor. bir bakmışsınız ne hikmetse 20 tane bankodan sadece 1'i açık.
    halbuki istense tüm bu kuyruklar hiçbir zaman oluşmaz ve insanlar bagajları vs. de yoksa yarım saat kala gelip uçağa binebilir ama bunu yapmayıp havalimanı işletmecileri de uçuşa az zaman kala gelmek gibi bir riski göze almanıza müsade etmiyorlar. yine de çoğu zaman da işinizi en hızlı şekilde hallettirip tüketim yapmanız için de boş zaman oluşturuyorlar.
  • piyasa o kadar karışık ki, neyin ucuz neyin pahalı olduğunu beynim bile idrak edemiyor artık.
  • sabihadan bildiriyorum. şöyle dolaştım çoğu yeri. 70-80’den aşağı yiyecek yok. mesela big mac 70. hd iskender’de iskender 65. marmaris’te ıslak 36, dilli kaşarlı 59.
  • avrupa'da nasıl bilmiyorum ama yıllar evvel bir avrupa başkentinde hanım bir cüzdan beğendi pahalı diye almadı. dönüş günü havalimanında o cüzdanı satan bir mağazada aynı ürünü gördük. yüzde 20 daha ucuza aldık. çay, kahve gibi ürünler de şehir içiyle aynı fiyattı. medeniyet, sosyal düzen demek böyle bir şey demiştim.
hesabın var mı? giriş yap