• birleşik devletler ulusal bilimler akademisi tarafından hazırlanan rapora göre, en olası nedeninin "yönlendirilmiş, darbeli radyo frekans enerjisi" olduğu düşünülen gizemli rahatsızlık.

    kaynak
  • bi bitmediniz
  • https://tr.sputniknews.com/…iden-yonetimini-alarma/
    bunları filmlerde olur sanırdım.
  • covid 19 sonrasında bir süre de bununla meşgul olacağız gibi görünüyor.
  • dünyanın farklı noktalarında, sadece amerikan görevlilerin başına gelen gizemli hastalık. aşırı ses duyma ya da duyma kaybı, migren ve vertigo karışımı nörolojik bir rahatsızlık.
  • bu konuda ilk bulgu ve düşünceler şu şekilde
    - genel eğilim bunun bir çeşit sonic attack olduğu. hipoteze göre düşük frekanslı ses dalgaları diplomatların etkileneceği ortamlara yollanarak hasta olmasını sağlıyor.
    - insan kulağı 20 hertz ile 20.000 hertz arası sesleri duyuyor. alt sınırdaki sesler inrfosonic, üst sınırdakiler ultrasonic olarak adlandırılıyor. mesela normal bir konuşma sesin şiddetine bağlı olarak 500-2000 hertz arası.
    - işte bu aralığın altına indiğiniz veya üstüne çıktığınız zaman problem yaşıyorsunuz. normalde gürültülü bir ortamda kulağınızın çınlaması gibi.
    - ancak bu tür silahların aslında asıl alt frekanslarda çalıştığı düşünülüyor. mesela 7hz'lik bir sinyalin kalp gibi atım frekansına sahip organların bu ritmini bozduğu söyleniyor. bu tür silahların da böyle frekansları kişiye yolladığı sanılıyor.
    - sanılıyor diyorum çünkü havana sendromu için bulunmuş kesin bir kanıt veya yakalanmış bir silah, sistem veya kişi yok. bunların hepsi makul hipotezler sadece.
    - bu arada bu rahatsızlıklara getirilen alternatif bir açıklama da "semptom bulaşması" veya "paylaşılan travma" denen olgu. örneğin bir ortamda biri başının çok ağırdığını ve bunun nemli havadan olduğunu söylüyorsa diğer üyelerde de benzer semptomlar ortaya çıkıyor. diplomatların bu olayın duyulması neticesinde psikolojik olarak aynı travmayı yaşaması olası deniyor. çünkü sonuçta her ülkenin diplomasi dünyası aslında küçük ve her şey duyuluyor.

    konu ile ilgili iki kaynak bırakayım :
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41047721
    https://www.ttb.org.tr/…%b1nda%20de%c4%9fi%c5%9fir.
  • 100 üzerinde amerikan cia çalışanında görülmüş, 40 tanesinde beyin hasarı bile varmış…şüpheli rusya diyorlar..
  • ilk defa bu haberle duymuş oldum. bu kimyasal silah kullanmak gibi. çok ilginç. insan büyüdükçe olgunlaşır, bu insanlık büyüdükçe eşşek oluyor. bakalım huzur içinde ölme şansımız olacak mı?

    - çin’dir. kim olacak ki başka? zaten bu dünyanın başını yakarsa ya bu ya da pakistan yakacak.

    edit: garipler de yakabilir.
  • küba'da ve çin'de boy gösteren medikal bir bulasici hastalik. daha dogrusu, oralardan amerika'ya yapilan bir medikal saldiri. abd konsolosluklarinda calisan personel tarafindan vasington'a da getirilme riskinin oldugu bahsedilmekte. durumun ciddi olma ihtimali var.

    kaynak: [the guardian https://www.theguardian.com/…s-officials-washington]
  • bariz rusya. 45'te bunu yapan, bugün neler yapmaz.
hesabın var mı? giriş yap