• nil fm albümünden 3:46'lık slow ve bir o kadar mükemmel parça ve bu da sözleri:

    bu aşk havuz problemi, yeni fark ediyorum.
    yazmıştım denklemini, girdim yüzemiyorum.
    zamanın kızları, balıklama atlama diyemiyorum.
    ayakları çırptıkça onlar, sanki boğuluyorum.

    gel suyu boşaltalım, yeniden dolduralım.
    gel suyu boşaltalım, yeniden dolduralım.
    çöz beni içinde, havuz probleminin.
    çöz beni içinde, havuz probleminin.

    bir musluk kapansa, öbürü açılır.
    kızlar havuz kenarında, açılır saçılır.
    atlamak yasak ama, önüne geçemiyorum.
    bir huzur içinde ben, neden yüzemiyorum?

    gel suyu boşaltalım, yeniden dolduralım.
    gel suyu boşaltalım, yeniden dolduralım.
    çöz beni içinde, havuz probleminin.
    çöz beni içinde, havuz probleminin.

    sen ortada gel derken, sana yüzemiyorum.
    sanki dibe vurdum, nefes alamıyorum.
  • asosyalliğin içinde yüzme, boğulma ardı sosyal bir ilişkiye blamaya çalışmışlığa soyunan bayan hanfendinin çırılçıplak yakarışlarıdır bu. ... bu turkuazlık anında bırakılsındır. o alemlere alıştırılmadan, dalınmasındır kestirmeden.
  • "bir huzur icinde ben, neden yuzemiyorum?"

    misrasina takilmis oldugum, benden oncede takilanlar oldugunu az once fark ettigim sarki*.

    nil kizimiz hakkinda celisik fikirler icinde dolaniyorum. nil bizlerle doldur bosalt oynuyor sanki. bazen sacmalik alasini kolayca ve uzerine yakistira yakistira gerceklestirirken, bazen de bir seylere cok basitce dokunma basarisini gosteriyor. belki sorun benim su an icinde bulundugum mekan, zaman, olay birliginden kaynaklanmaktadir. yine de nice kafasi karisik nil dinleyicisi oldugunu dusunmekteyim. nil denen kiz fight club misali sebebini bilmedikleri bir dertten muzdarip olan hatun bireylerin sozcusu mudur ? hem spokesperson, hem de duygularin guftekari midir diye dusunmekten edemiyorum. toz almak istemeyen, onunde kariyer-bariyer arayan, cocuk yapmak-ozgur kalmak arasinda gidip gelen yerlesmemis bir akil belki de.

    bu sarki nil'in bir yerlere varabilecek bir sarkisi diye dusunmekteyim.
  • (bkz: coz beni)
  • (bkz: #9737935)
  • ilk ve orta öğretimde 1 havuzu 1 musluk 5,diğeri 3 saatte dolduruyorsa ikisi beraber vs vs düzeyinde gösterilen herkesin aman bana ne havuzdan problemden pervasızlığında üzerine düşmediğimiz problemler.
    ama iş bu ya kader ağlarını örer gün gelir üniversiteyi kazanır,elinizde olmayan nedenlerden dolayı yaz okuluna kalırsınız;havalar sıcak,ortam cıvıktır.e hadi havuza gidelim dersiniz;en güzel şortlarınızı mayolarınızı giyinir plaj havlunuzu dolabın derinliklerinden çıkarır yola koyulursunuz.herşey yolundadır,keyifler gıcırdır derken kapıda sizi karşılayan amca "yassah gençler damsız girilmez" diyerek acı gerçeği suratınıza yapıştır.
    havuz problemleriyle işiniz bitmemiştir.

    ayrıca (bkz: based on a true story)
  • yataktayken sizi huzurla uyutabilecek kadar yumuşak bir nil karaibrahimgil şarkısı...
  • tek dinleyişte anlamı kavranamayan, defalarca dinlenesi, yaralayıcı nil şarkısı, nil karaibrahimgil'e yeniden hayran olma sebebi.
  • şu aralar çözmekte en çok zorlandığım problemdir. efendim, minnak yavruma havaların ısınması ile birlikte, bahçeye bir havuz kurdum. eğlensin, ıslansın, terlemesin yavrucak diye ama havuz o yavrucağın içindeki canavarı ortaya çıkardı; biz kendisini sudan çıkaramadık. havuzun içine türlü çeşitli bitkileri soktu, topları attı tuttu, içinde çamurdan kuleler yapmaya çalıştı, saatler saatleri kovaladı, ben ipin ucunu saldım .en son artık güneşin batmasına yakın, havuzda iyice azalmış suya yüzü koyun kapanıp, köpek gibi havuzun dibini yalamaya başladığı an çıkardım sudan. havuzu da kaldırdım. o andan itibaren de havzuuuu havzzuuu diye inleyen bir adet kuzu sahibiyim artık. uykusunda havuz diye inliyor şaşkın. ben ondan daha şaşkın. çözemedim havuz problemini sözlük.
hesabın var mı? giriş yap