• üzerine devasa bir çarşaf gerilmiş uçaktır. pencere kısmında da iki tane delik vardır.
  • pek cok kisinin yanlis bildigi uzere, radarda devamli olarak bir kus kadar gozukmek yerine, radara bir girip, bir cikarlar. yeni nesil radarlarin bu bir girip bir cikmanin rotalarini belirleyebilmeleri sonucu artik ucuncu dunya ulkeleri disinda kimseye stealth degillerdir.
  • zoltán dani adlı sırp komutan hayalet uçağı nasıl düşürdüğünü ayrıntılı olarak şöyle anlatmıştır:

    nato'ya bağlı savaş uçaklarını günlerce dürbünüm ile takip ettim. belli bir elips çizerek aynı rotada aynı uçakların kaç saat uçtuklarını kayıt altına aldım. seyyar sa-3 goa sam füze sistemini uçağın geçeceği hattın altına çektim. kaç dakika sonra geçeceğini de biliyordum. uçak yaklaştığı anda kısa süreliğine uçaksavar sistemini aktif hale getirip füzeyi ateşledim ve sistemi hemen kapattım. 1 saniye kadar sürdü. bu hayalet uçaktaki füze tespit sisteminin sadece 1 saniye alarm verip tekrar susmasına yol açacağını biliyordum. attığım sam füzesi kör bir şekilde gökyüzüne yükselirken uçağın da füzeye yaklaştığını görüyordum. artık uçağın kaçamayacağı mesafeye kadar yaklaştığı anda sistemi tekrar aktif hale getirip füzeye uçağı gösterdim. pilot bir anda uyarı veren füze ikaz alarmlarının ne olduğunu anlamadan kanadından vurulmuş oldu.
  • kaza ya da arıza sonuçu kullanılamaz duruma gelen uçakların ruhlarından yapılan uçaktır. pahalı olmasının sebebi düşen uçakların ruhlarının kolay ele geçirilememesidir. bu teknoloji belli başlı ülkelerde bulunmaktadır*. rusya'nın bu uçakları bulması ise 1970 lerde orduya bol miktarda nefesi kuvvetli hoca, papaz ve haham almasıdır *.

    iman power'ı yüksek din adamları radarlara yerleştirilmiş, normal insan gözlerindeki perde yüzünden seçilemeyen bu uçakları ahanda şimdi ebeni siktim diyerek keklik gibi avlamıştır.

    3. dünya ülkelerinde radar olmadığı için hala bu uçakların tebiti yapılamamaktadır. radar olsa iş sadece hocaya kalıyor zaten.
  • radar kesit alanı minimize etme problemi kadar basit bir şey değil o, çünkü neden? çünkü red alert evreninde yaşamıyoruz ve gerçek fizik kanunları ve idealize edilmemiş bir ortam var.

    mesela askerler de 0.01 metrekare radar kesit alanına sahip ve ses hızının üzerinde giden cisim gördüklerinde yeni bir kuş cinsi keşfettik herhalde diye düşünmüyorlar.

    buna zaten stealth aircraft deniyor, ghost aircraft değil. radar kesitinin küçültülmesi uçağın tespitini zorlaştırmak için yapılabilecek şeylerden biri olsa da en basitinden operasyonel ihtiyaçları stealthlığını ortadan kaldırabilir.

    f-117nin radar kesit alanı 0.001 ve sırp çapulcular düşürüverdi.
  • hayalet denilen ama yağmurda eblek gibi görünen, kosova daki nato harekatında bilmem kaç yıllık rus uçaksavarları tarafından keklik gibi avlanan akabinde enkazı amerikanın gözünün içine sokula sokula gösterilip eğlenilen teknolojik oyuncak.
  • river raid'de vardı bundan.
  • akışkanlar bakımından aerodinamik hedefiyle tasarlanan yapısının verdiği sonuç, bana görüntüsü açısından uçan vatos izlenimi vermiştir. ama radardan gizlenme özelliği kullanılan yapı malzemesi ve boya kaynaklıydı.
  • ayrıca (bkz: b2)
hesabın var mı? giriş yap