• asıl mesleği avukatlık olan, trt 2 de can veren pervaneler isimli programı sunan, kendisini internet sitesinde "söz hayati’dir; inanç taşıyorum" sözleriyle anlatan, "her türk erkeği günde usta işi bir gazel okumalıdır ve her türk erkeğinin ezberinde 10 beyt yer almalıdır" diyen, zat-ı muhterem.

    http://www.hayatiinanc.com/ internet sitesinden televizyon programının içeriğine ulaşılabilir.
  • inanıyorum ki bu divan edebiyatı üstadı, müvekkilini savunurken, hakimleri, beyitlerle ve mükemmel yorumlarıyla bağlıyordur. ülkenin pek bilinmeyen değerlerinden. belki de bilinmediği için değerlidir. bilinmez.
  • serdar tuncer'in sunduğu onbir ayın sultanı programında "ev sahibi" olmuş ve bizi olanca sıcaklığıyla misafir etmiştir. "bu kadar divan şiirini nasıl ezberliyebiliyorsunuz?" sorusuna, büyük bir tevazu ile, "şiir yazamıyorum, yeteneğim yok; anlayamıyorum, kafam almıyor; ben de mecburen ezberliyorum" mealinde bir cevap vermiş, beni mest etmiştir. serdar abi'ye de katılıyorum; hakikaten, gülmek üstad'a çok yakışıyor.
  • dün iftar vaktine müteakip; semerkand tv'nin sahur meclisinde gördüğüm ve hayran kaldığım zat-ı şahane. iftardaki sohbetine doyamamıştık zaten. gönülden konuştuğu aşikar, söyledikleri dünden tesir etti bende. candan bir muhabbeti var.
  • can veren pervaneler'de can vermeye devam ediyor damarlarımıza. sohbetine, muhabbetine doyum olmuyor vesselam!
  • fuzûli'nin
    "aşk odu evvel düşer ma’şûka andan âşıka
    şem’i gör ki yanmadan yandırmadı pervâneyi” beyitleri dillendirildiği zaman akla gelen muhteşem kişilik.
  • trt müzik'te yayınlanmakta olan "can veren pervaneler" adlı programda keşfettiğim, muhabbet ehli, sempatik, yaşama heyecanını hiç mi hiç yitirmemiş olan bir divan edebiyatı aşığı. esas mesleği avukatlık olup, aslen denizli'liymiş. yalnız zaman zaman o kadar seri konuşuyor ki anlaşılamıyor. ama yine de o hiperaktif tavırları ve sevimli yüz ifadesi için bile izlenir.
  • yurtdisinda ayagimiza kadar gelip eksi sozluk te hakkimizda soyle soyle demisler diye bahsederek, arada bir de ingilizce terimlerle anlatimina renk veren ilginc insan. ıskender pala da dahil divan siirini bu kadar guzel anlatan bir adam gormedim. bu insanlar yarin olduklerinde divan edebiyatini sevdirecek varisleri var mi merak ediyorum.
  • ankara'da kurtuba kahve'de her ay şiir sohbetleri yapan kişidir. canlı performansı tv'ye göre daha bir lezzetlidir.
  • eski edebiyat alanında profesör olan hocalardan daha fazla beyit ezberinde olan kişi.
hesabın var mı? giriş yap