• sevdiğiniz bi üniversitede okuyorsanız, etrafınızda da kafa dengi insanlar varsa, üniversiteden mezun olunca başa gelendir. çalışmaya başlamak ve durdugun yerden şöyle bir ileriye, emekliliğe doğru bakmak yeterlidir.
  • istemediğiniz asla sevmediğiniz asla da sevemiyeceğiniz kişiyle evlendiyseniz derhal fark edeceğiniz durumdur.
    içler acısıdır. gitseniz olmaz, kalsanız hiç olmaz. ölümden ise korkarsınız . zor bir durumdur. kelimelerin tükendiği andır.
    ülkemdeki kadınların büyük bölümünün yaşadığı her andır. ve artık hayatın güzel olmadığını fark ettiği zaman çareyi ölümde bulmaktır.
    (bkz: batman da intihar olaylari)
  • (bkz: uyandın mı)
  • hayat sadece moral bozukken güzel değildir. eksik olan şey, motivasyondur. motive edecek birşey bulmalısınız. bunun için önce çevrenizdeki dostlarınızla ve arkadaşlarınızla konuşun. sevgilin varsa sevgilinle. yoksa ailenle.

    geçicidir. sağlık yerinde olduğu sürece.
  • önce hayat ile karşılaştıracak bir şey bulmuş olmak gereklidir, sonra da hayatın o diğer alternatife göre daha kötü olduğunda karar kılınmalıdır. hayır, ölüm sayılmaz.

    yoksa hayat kime göre neye göre güzel değil.
  • hiç ölümden dönmeyen bir insanın farkına varabileceği şeydir. hele bir yürüyün o yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide, bakın geri döndüğünüzde en nefret ettiğiniz şeyler bile ne kadar güzel geliyor. denemesi bedava.
  • insan gibi davrandığım kişinin insanımsı bile olmadığını fark etmek
  • "hayat bir naki$ i$lemesine benzetilebilir. hayatinin ilk yarisindaki herkes i$lemenin on tarafini gorur, ikinci yarisinda ise tersini. ikincisi o kadar guzel degildir, ama daha ogreticidir, cunku iplerin birbirine nasil baglandigini gormemizi saglar."

    -arthur schopenhauer-

    ustanin da belirttigi gibi, hayatin ikinci yarisinin gorulmesi ile anla$ilan anlardir. hizla gecen zaman ile kendini daha fazla hissettirir. ama bu duygunun esiri olmak demek; her $eye ragmen, ya$amin guzelliklerini gormemezlikten gelmek icin at gozlugu takmak gibidir. sonucta ya$am icinde saklanan gizli mutluluklari bulmaktir insanin amaci.**
hesabın var mı? giriş yap