• (bkz: fountainhead)
  • ben duygusu ve bencillik arasına kalın bir tuğla koymuş ana karakteri ona göre betimlenmiş kitaptır.
  • ayn rand'ın beni gerçekten sarsan kitabıdır. roark karakterinin kendini her şeyin önüne koyan tavrını başta kendinize yediremiyorsunuz. fazla burnu büyük gözüküyor fakat sonralardan onun tarzını kendinize yedirip yeni bakış açısıyla okumaya devam ettikçe yaptığı her şeyin arkasında savunduğu her şeyin destekçisi olmuş hale geliyorsunuz. sevgilisiyle ayrılırken yaptığı konuşma- ayn rand'ın ilişkilere bakışı yani- beni ciddi anlamda etkilemiştir. okunulası ve okutulasıdır
  • muhtesem bir kitaptir.
    uzun zamandir aradigim ama uzun zamandir e kitap halini dahi bulamadigim kitaptir ayni zamanda. bu kadar uzun sure arayip bulamamanin ne demek oldugunu bildigimden kitap sever yazar ve okurlarla bu linki paylasmayi kendime gorev biliyorum. asagida ayn rand hayatin kaynagini indirebileceginiz link var hali hazirda aktifken durmayin indirin. yahut zorda kalirsaniz bana yazin ben yollarim size sevgiyle kalasiniz a dostlar.

    http://e-kitapindirmeyeri.blogspot.com/…ub.html?m=1
  • (bkz: porno filmlerin sonundaki beyaz renkli sıvı) ile alakası olabilir.
  • ayn rand ablamızı mad men'de don drapercığım okurken görmüş idim. bir tanıdığın önerisi ile alıp okumaya karar verdim. türkçe baskısı için bütün kitap sitelerini taradım. internette 2.el satan sayfalara baktım. kitabın fiyatı 100 tl civarlarında. henüz tarzını bilmediğim yazarın kitabına bu kadar para veremezdim. plato yayınevine şirince bir mail attım, yeniden yayımlamayı düşünüyor musunuz diye. fakat mail adresini kullanmıyor olacaklar ki mailim iletilmedi bile. en sonunda yıldım, kitabın pdfini okumaya başladım. tabi ki acı veriyor.

    neyse sadete gelecek olursam, kitabın henüz başlarındayım. sürükleyici, düşündürücü bir kitap. mimarlık, tasarım, sanat gibi konular ile ilgiliyseniz de kendinizi biraz daha yakın hissediyorsunuz kitaba, en azından bende öyle oldu.

    bitirince yazarım yine.
  • 1900 başlarında geçen, çatlak bir mimarın idealist yaşamını konu edinen bir kitap.
  • ellsworth toohey adlı karakterini fetullah gülene benzettiğim kitap. adam değişik çevrelerden insanları etkisi altına almış.hayır işleriyle uğraşıyor filan derken kurumlara gizlice adamlarını yerleştiriyor.kitabın sinan çetin'in ön sözüyle plato film yayınlarından basılmış oluşu ironik. romanda yetenekli mimar roark'un kendisini yok sayan medya,mimari dünyası ve akademik çevrelere karşı verdiği özgünlük ve özgürlük mücadelesi anlatılıyor. objektivizmi öğrenmek adına iyi bir okuma deneyimi.
    "kendi başına ayakta duran birini kabul etmeyip onun dışında her şeyi kabul edişlerine dikkat ediyor musun?iç güdüsel olarak öyle birini hemen tanıyorlar.ona karşı sinsi ve özel bir nefretleri var. katilleri bağışlarlar.diktatörlere hayranlık duyarlar.suç da şiddet de özel bir bağ.bağlara ihtiyaçları var onların o küçük sefil kişiliklerini karşılaştıkları her tek kişiye zorla kabul ettirmek istiyorlar.bağımsız adam öldürüyor onları, çünkü kendilerini o adamın içinde bulamıyorlar."
  • "görüyorsunuz ya, bay roark, dinsel bir yer olmakla birlikte, çok daha derin bir anlamı var. insan ruhu tapınağı adına dikkat etmişsinizdir. başkalarının belki müzikle yapmaya çalıştığı gibi, biz de taşlarla bir şeyi yakalamaya çalışıyoruz. dar bir mezhebi ya da inancı değil, tüm dinlerin çekirdeğini. nedir dinlerin çekirdeği? insan ruhunun en yüksek, en soylu, en iyi haline ulaşma çabasıdır. idealin yaratıcısı ve fatihi olan insan ruhu. evrenin o büyük, hayat veren gücü. insanın kahraman ruhu. göreviniz bu, bay roark."
    roark ellerinin tersiyle gözlerini ovdu. çaresizlik içindeydi. mümkün değildi bu. asla mümkün olamazdı. adamın istediği şeyin bu olmasına olanak yoktu. bu adamın! onun ağzından bunların çıkması korkunç bir şeydi.
    roark yorgun bir sesle, "bay stoddard, korkarım bir hata yaptınız," dedi. "aradığınız adam ben değilim. bu işi üstlenmemin doğru olacağı kanısında değilim. ben tanrıya inanmam."
  • hayatın kaynaği ayn rand’ın 1943 yılında kaleme aldığı teması insan ruhundaki bireycilik ve kollektivistlik olan romandır.

    "ne istedigini kendin bilmiyor musun?nasıl dayanabiliyorsun bilmemeye?"

    "başkaları için yaşamaya kalkan kişi, bir bağımlıdır. amaçları açısından bir asalaktır, hizmet ettiği kimseleri de asalak haline getirir. bu ilişkiden doğabilecek tek şey, birlikte yozlaşmaktır. kavram olarak imkânsız bir şeydir bu. gerçek hayatta buna en yakın olan şey, başkalarına hizmet etmek için yaşayan kişidir ki o da köledir. eğer fiziksel kölelik bile iğrenç bir kavram gibi gözüküyorsa, ruhsal kölelik bundan ne kadar daha iğrenç bir kavram olmalıdır!
    ama kendini kendi isteğiyle köle haline getiren, bunu sevgi uğruna yaptığını söyleyen adam, yaratıkların en aşağılığıdır."
hesabın var mı? giriş yap