• bu insanlar bir tarikat gibi son yıllarda iyice çoğaldılar.

    lan oğlum rahata düşün. yiyen de ölüyor yemeyen de.. eskiden canan karatay mı vardı aq?

    bi ekmek yememeler, bi değişik şeyler yemeler, şekerden kaçmalar vs.

    spor yapın olum spor. düzenli spor yapın, isterseniz öküz yiyin bir öğünde.
  • benim bu. evet yukarıda "net maldır" diye tanımlanmasına rağmen itiraf ediyorum. elimden geldiği kadar canan hocanın tüm tavsiyelerine uyuyorum. çok da mutlu ve sağlıklıyım. söylediği her şeyin doğru olduğunu yaşayarak gördüm. size de tavsiye ederim. dediklerini yaparak daha uzun yaşamayabilirsiniz belki ama kaliteli yaşarsınız. bu da en az uzun yaşamak kadar önemli.
  • bunlardan 1 adet taniyorum. canan karatay'in her dedigini yaptigini dusunuyor, suan neredeyse 0 karbonhidrat alarak besleniyor ve anoreksik. en buyuk korkusu ise 10 kilo fazlasi olan eski haline donmek.
    bir de direkt ck hastasi olup duzenli kontrole giden birini taniyorum o teyze fit, muthis enerjik ve saglikli ama o da en son gordugumde 1 avuc vitamin aliyordu.
  • beslenmeci ve haliyle sürekli beslenmecilerle içiçe olmuş/okumuş biri olarak söyleyebilirim ki bu çevrede hiç sevilmez ama neden sevilmediğini ısrarla anlayamıyorum. bir insanın beslenme tarzı hayatını doğrudan etkileyebilir, evet. bu doğrultuda kişiye özel beslenme gereklilikleri hiçe sayılarak bir kişinin her dediğinin arkasından gitmek yanlıştır. ama bazı temel söylediklerini de hiçe sayamayız. ben kendisini severim, birlikte çalışma imkanımız da oldu kısa bir süre. un, şeker, tuz hakkında söylediklerine katılıyorum. rafine şekerin tek faydasını söyleyemem size şu an. keza basit karbonhidratlar da kan şekerinizin aniden yükselmesi gerekmiyorsa çok da lazım şeyler değil. tuz vücudun elektrolit dengesi için gerekli ama kararında ve yediğimiz şeylerin kendi
    bünyelerinde barındıkları tuz miktarı atlanmamalı. tereyağ konusunda kendisiyle çatışıyoruz ama mesela. söylediği kadar fazlasına gerek yok gerçekten ve bahsettiği şeyleri köyde yaşamıyorsak edinmemiz çok zor. zannediyor musunuz ki meyveden aldığımız vitaminler harika faydalı aman allahım falan. yüksek miktarda fruktoz (meyvelerdeki şeker) karaciğeri yoruyor. söylediği şeylerde aman aman çok yanlışlar görmüyorum, şekere bu kadar savaş açmış bir kadına beslenme tayfanın neden düşman olduğunu da anlamıyorum. beyaz un, kepekli un (kepekli demek içine azıcık kepek attık işte göstermelik çoğu beyaz un hala demek), yüksek fruktozlu mısır şurupları vs vs hepsi aynı etkide aslında, şeker ile aynı şekilde metabolize oluyorlar. seviyorum seni canan hocam, şeker tatlı zehirdir !
  • yakın geçmişe kadar bendim. yaklaşık 7 ay kadar da dediği her şeye birebir uydum. hiç kaçamak yapmadan, daha doğrusu buna ihtiyaç duymadan yaşadım. hayatımın en zinde dönemiydi diyebilirim. her şey düzenli ve güzeldi. nerden gaflete düştüm de bozdum bu düzeni bilmiyorum ama en kısa zamanda eski düzenime döneceğim.
  • neden bu kadar eleştirildiğini anlamadım. kadın yanlış bir şey söylemiyor ki. homidi gırtlak yemeyin, aç yatın diyor. bu bir sürü tıp doktoru tarafından söyleniyor zaten, yeni bir şey değil. şimdi bu adam hayatını canan karatay'a göre mi şekillendirmiş oluyor?
  • hakaret etmeyeceğim, ancak artık sinirimi bozan insanlar gürühudur. tatildeyiz, kadın yeni doğmuş bebeğini saat 1 de denize sokuyor. yapma öyle bak gelecekte çocuk kanser olur lafına cevap: canan karatay yap dedi ama. o profesör ama. klinikteyim kadın gebe ogtt yaptırmıyor. 100 kg ile gebeliğe başlamış hemde. yaptır diyorum, cevap: canan karatay yaptırma dedi. bebeği zehirlermiş. poliklinikteyim hasta gelmiş trigliserit tavan. ilacını kullanmıyor musun diye soruyorum. cevap:yok. beslenmen ne alemde diye soruyorum: her sabah tereyağında yumurta , öğle et,akşam yine et. yapma bak daha önce ölümden dönmüşsün ikinci kalp krizini atlatamayabilirsin diyorum. cevap: canan karatay kalp doktoru o böyle öneriyor.

    bakın sayın okurlar,sözlükçüler veya herkimseniz. canan hanım tanrı değil. hiçbir hekim hastaları kitlesel olarak textbookların önerilerinin dışına itemez. bu suçtur. alenice adam öldürmedir. hani siz hekim yanlış tedavi uyguladı babam öldü,ben sakat kaldım vs. diye şikayet ediyorsunuz ya; işte hekimin doğru tedavi uygulayıp uygulamadığına o textbooklar ve kılavuzlar karar veriyor aslında. yani bebeğiniz hasta doğarsa veya kalp krizi geçirirseniz bunun suçlusu canan hanım olmuş oluyor. bilin diye yazdım.
  • paketli endüstriyel gıdalardan uzak durarak doğal beslenip kilo verebilen insandır.
  • benim kuzenim takip ediyor canan hocayı. tansiyonu normal seyrine geri döndü şeker ilacını bıraktı kilo verdi eski depresif hali düzeldi. ben bunu gördüm.
hesabın var mı? giriş yap