• ''günaydın gözümün nuru günaydın rehberim günaydın dünyanın güzel annesi hayırlı cumalar'' böyle bir mesajı neden alırım ki (bkz: erkegim ben be)
  • regaib kandilinin uhrevi atmosferi dünyayı sarar da, sözlüğü teğet bile geçmez.
    tüm evren islam'ın evrenselliğini kabul eder de, sözlük hala dinle alaya devam eder.

    hayır anlamadığım bu kadar mı lanetlenmiş burası. burası ülkem olamaz.
    tüm inananlara hayırlı cumalar.
  • hayırlı cumalar.
  • her cuma yaklaşık 200 bedava mesajın yok olmasına neden olan, güzel mesajlardır.

    içerik bu hafta şu şekildedir

    'içinizi güneş gibi ısıtan bir gün hayırlı bir cuma dilerim' sonuna isim soyad eklenmiş ancak güvenlik sebebiyle yayınlanmamıştır.
  • toplu halde atıldığında benzeri olan kandil, bayram vs. mesajları gibi samimiyetsiz mesajlardır. şahsen birisi bana, içi cafcaflı cümlelerle dolu ve sonunda isim, soyisim yazan bir mesaj attığında cevap vermeden siliyorum.

    biliyorum ki o mesaj bana özel değil. içimden diyorum ki, birisi sırf telefonunda listende diye o kişiye mesaj atmak zorunda değil, bayramını vs. kutlamak zorunda değil. kutluyorsa da biliyorum ki ben olduğum için değil o listede olduğum için kutlar.

    beni hatırlayacak insan bayramda beni arar. ben nasılsa hatırlanması gereken kişileri arayıp kutladığım gibi. onlar da beni hatırlar.
  • genelde sosyal medyada sadece cumaları ortaya çıkan adamların verdiği mesajdır.

    bu tipler diğer 6 günde tek kelam etmezler ama cuma sabah erkenden başlarlar hayırlı cumalar dilemeye ve dileyenlere yorum olarak amin yazmaya. hayır cumaya gideceksen git kardeş, bu seninle allah arasında bir durum, kimseyi ilgilendirmez. özel bir konu sonuçta. çevreye daha dindar görünmek değilse derdin, çok anlamsız bir durum oluyor böyle. sonuçta yemek fotoğrafı paylaşmak gibi oluyor. "gidicem namazımı kılıcam, cennetime varıcam, siz zavallılarda yanacaksınız" demek gibi.
  • akp ile birlikte sayıları hızla artan, kenarda köşede kalmış eski dini ikonları canlandırmak suretiyle göze girme gayretindeki adamların standart cuma cümlesi. sırıtarak söyleneni makbuldür. ayrıca iş yerinde öğle molasında söylenirse, kişinin cuma namazına gideceğine dalalet eder.
  • işçinin sigortasını asgariden gösteren, vergi kaçıran ama hiçbir cumayı kaçırmayan tüm işverenlere hayırlı cumalar
  • bunlardaki istikrar ve azim bende olsa, yemin ederim şimdi hepinizin başına ikinci melih gökçek olmuştum. olmadı; "kıroyum ama para bende" diyen zengin bir kocadan boy boy çocuklarım olurdu. o da olmadı çalıştığım yerde götten bir müdür olurdum.

    - yeter ulan !
hesabın var mı? giriş yap