• yuksek hayat da diyebiliriz ama demesek daha iyi olur di mi?
  • yurdum gencinin halflife için kullandığı alternatif isim. bir internet kafedeyken duyduğum "aabi hadi haylafy oynayalım zörvır kursun biri" muhabbetinden sonra kendi kendime "haylayf ne ya ne ola ki" derkene birden aradaki bağlantıyı kurmam ve sonrasında yaşadığım derin dumur*la aklımda yer etmiş olan harf topluluğu.
  • nisantasi zafer sokakta bu adda bir sarkuteri vardi ta ne zamanlar, sonra kapandi, simdi daimi iflas esiginde gibi gorunen bir kitapci var orada.
  • (bkz: highlife)
  • sanirim gayrettepedeki sarkuteriden esinlenerek verilmis,eski bir bankanin domain sifresi..
  • (bkz: parklife)
  • menekşedeki eski plajın adı
  • florya - menekşe sınırı sayılan eski bir istanbul "avrupa yakası" plajı. high life veya highlife gibi afili yabancı isim modasının eskidenberi var olduğunun bir göstergesi, ancak herkes iyi kötü okuyabilsin diye türkçe yazılmıştır. o yıllardaki "asya yakası" muadili süreyya plajı idi.
  • belediye tarafindan gosteri amacli acilan ertesi gun saglikcilar tarafindan kapatilan plaj.hatiralarda kalan plaji ahada caddebostani actilar aman geri kalamayalim biz de acalim bisiler diyerek acan milletide o sulara sokanlara bizde belediyeci diyorlar.

    neredeyse tum cocuklugum boyunca evime yakinligindan dolayi denize haylayf tan girdim.o kadar zaman ki muruvvet sim yasiyor ve neredeyse butun yazi orada geciriyordu.o kadar zaman iste.sonradan kirlendi mi yoksa ben mi kacar oldum bayagi bir zaman gecti aradan.bir gun evde bunaldim nasil ama nasil sicak kicimdan alev cikiyor.birden ampul abi yaniverdi.ineyim haylayf`a bakarim uyarsa oradan uymazsa kayik kiralayip aciktan girerim.

    cabucak attim kendimi menekse`ye.baktim haylayf yemedi kiraladim bir kayik asildim kurege.yeterince uzaklastim baktim su temiz gorunuyor.affedersiniz mayoda almamisim yanima nadan uryan saldim kendimi marmara`ya.biraz takildim oynastim suyla.sonra birden midem bulanmaya basladi.hayirdir dedim kayiga asildim.bir yandan cikmaya calisiyorum bir yandan gozlerim disa dogru daireler ciziyor.zar zor attim kendimi kayiga.ellerim ayaklarim sismeye basladi dolma parmak derler ya aynen ole.atlantisten gelen adam gibi olmustum.az daha kalsam perdeler cikacakti parmak aralarimda.ahada gittim gidiyorum.yasar kemal geliyor aklima deniz kustu romaniyla.iste o gun kustum menekseye de marmaraya da.

    yemiyor artik marmara`da denize girmek.
  • high life'ın türkçe okunuşu olduğunu öğrenince çok rahatlıyor insan. ilk ingilizce deneyimlerimden birisiydi.
hesabın var mı? giriş yap