• ölü hayvanı tecavüz etmek suç mu tartışmasına yol açan bir mevzu
  • geyiği aslanın parçalayıp yemesi versus insanın avlayıp yemesi

    insanın geyik vurması kötüyse aslan da kötü bir şey yapıyor. çünkü netice aynı. geyiğin rızası yok, sonuçta geyik zarar görüyor vs. insan doğaya müdahale edip bu kötülüğü engellemelidir. evet aslanın aklı yok ama insanın var; doğaya müdahale edip engellemesi gerekir. ondan sonra aslanları vejateryen bir diyete başlatmalıdır.

    sonuç olarak, aslanın yaptığı ayıp değil de bizimki mi ayıp?
  • çok farklı gözükür çünkü çok farklıdır.
  • aslanın zebraya tecavüz ettiğini zanneden bir dangalağın doğal olmayan karşılaştırması. umarım başı fezaya ermiştir.

    o değil, bu tip dangalaklara dayayacaksın cohn gıdasını, otursun onu yesin.
  • (bkz: tecavüz ettiği ineği kurbanda satan adam)

    böyle başlığa böyle bakınız.
    bonus: (ara: öyle g* böyle y*)
  • doğanızı sikeyim hayvanlara bir şey olmasın dediğimdir. doğalık üçten fazla yanımız kalmış da doğal olanı yapacağız; illa bir tarafı mı seçeceksin, tecavüz et -biz erkek egemenlikle yoğrulmuş olsak da hayvanlar bizim tersimize tecavüzü ölüme tercih edeceklerdir.

    bu kadar acımasız bir karşılaştırmayı yakalamak da takdir ister. her halükarda sömüreceğiz hayvanı yani.
  • yaşamını sürdürme amacıyla zorunlu olarak hayvan kesmek ile sırf anlık boşalma zevki yaşama amacıyla hayvan sikmek arasındaki farkı göremeyen kişilerce tartışılmakta olan ikilem.

    öncelikle (bkz: maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi). burada insan beyninin ihtiyaç olarak gördüğü şeyler sıralanır. bilinçsiz olarak dahi insanın en temel talebi hayatta kalmaktır. bunun için de yemek, içmek, uyumak ve seks gelir. buradaki yemek bölümü hayvan yemeyi gayet karşılıyor ancak seks bölümü tamamen üreme anlamındadır. zebra sikenin üreme amacı olmadığınız hepimiz bildiğimize göre, yaşamsal temel ihtiyaç ile zevk amaçlı eylemi karşılaştırmak, elma ile armutu karşılaştırmaya benzer.
  • birisi cinsel ihtiyacınızı kendi türünüzden, ve rızası olan biriyle giderebilecekken başka bir türden bir canlıya tecavüz etmek.

    diğeri ise besin ihtiyacınızı bitkilerden, meyve, sebze, bakliyat, vs. sinir sistemi olmayan, acı çekmeyen canlılardan karşılamak mümkünken, hayvan öldürüp yemek.
  • mağdurların genelde badem gözlü eşşek olduğu yörüngeden sağma sapkınlığı...
  • bir odada olduğunuzu düşünün, bir tarafta kendi halinde takılan bir eşek, diğer tarafta ise sizinle cinsel ilişkiye girmeye hazır ve beklentilerinizi karşılayan bir insan var. cinsel açlığınızı hangisiyle tatmin edersiniz?

    başka bir oda düşünün... ya da boşverin, aynı oda olsun... eşeğin yanında bir tavuk, bir kuzu var kendi hallerinde takılıyorlar, diğer tarafta ise bir sepet içinde çeşit çeşit, rengarenk meyveler, sebzeler; başka bir sepet içinde çeşit çeşit tahıllar, baklagiller, kuru yemişler. açlığınızı hangisiyle bastırırsınız?

    bu odadan hiç çıkamadığınızı düşünün. kaçıncı gün elinize bir bıçak alıp tavuğa ya da kuzuya yönelirsiniz? kaçıncı gün partnersinizden sıkılıp eşeğe yönelirsiniz? ya da yönelir misiniz... gibi sorular da sorduran karşılaştırma.
hesabın var mı? giriş yap