• adana'lıların yaşamasının imkansız olduğu durumdur.(1 porsiyon adana yanında gelenler -domates ezme,maydonozlu soğan salatası,pişmiş mantar,akdeniz salata,sadece maydonozlu limonlu tabak,süzme yoğurtlu salatalık)
    bu kadar lif yedikten sonra hala sıçamayan varsa helal olsun.
  • doğru önermedir. ama bunun çözümü vegan beslenme değildir.

    insan omnivordur. bağırsak uzunluğu otoburlardan kısa, etoburlardan uzundur.

    sadece et yerse midede sindirimi tamamlanan et bir dışkı olarak tüm sistemi dolaşır ve yıllar sonra kolon kanserine varacak sonuçlar ortaya çıkabilir.

    sadece ot yerse de ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesinden mahsur kalır, çünkü otu bir otobur kadar sindiremez.

    dengeli beslenin arkadaşlar, sosyolojik-felsefi-siyasi emeller uğruna sağlığınızdan olmayın.
  • bağırsaklarda bekleyen besin artıklarının çürümeye ve etrafa toksik maddeler saçtığını unutmamak icab eder. özellikle de hayvansal besinlerde bu risk yüksek. bekledikçe çürüyor gıda artıkları. patojen bakteriler üremeye başlıyor.

    o yüzden maksimum günde 1 kere hacet gidermeye bakın. 24 saati geçmesin. onun yolu da sebze ve meyveyi artırığ yağlı ve hayvansal besinleri azaltmaktan geçiyor maalesef.
  • var böyle bir olay. kabızlık derken tabii normal düzenin bozulup gecikmesinden bahsediyorum. hayvansal veya doymuş yağ içeriği yüksek besinler belli bir seviyenin üzerinde yendiği zaman rutini bozuyor.

    1 günde ihtiyaç gideriyorkan bu süre 2 güne çıkıyor. bazen 3 gün. çünkü tıpkı diğer otçul canlılardaki gibi insanda da bağırsakların sağlıklı şekilde çalışması için yüksek oranda bitkisel lif ve düşük yağ, hayvansal gıda ortamı gerekiyor. bu olmayınca düzen bozuluyor.

    zeytin de bunu yapıyor mesela. yağ arttıkça bu sorun artıyor. olayın veganlıkla falan ilgisi yok. veganları ipleyen de yok. buradaki temel husus yağdır. bilhassa doymuş yağ.
hesabın var mı? giriş yap