• bir fabrikada üretilip mixerlere doldurulup şantiyelere satılan, beton pompası eşliğinde kalıplara dökülen kaç doz olduğuna bağlı olarak ayrandan çorbaya değişen bir skalada kıvama sahip bir yapı malzemesidir. çoğunlukla betonu çimento, kum ve sudan şantiyede karmaktan daha ucuza gelir, üstelik her seferinde aynı olur.
    hani pasta yapacağım ama keki kabarmadı gibi bir dert olmaz, altınkek alınır, pasta derdinden kurtulunur.
  • türkiye'de hala pek itibar görmeyen, ama avrupada yol yapımında dahi kullanılan malzeme.
  • turkiye'de cok buyuk potansiyeli olan bir sektor. bu acidan yabanci pek cok firma, $u anda cok da karli olmamasina ragmen turkiye pazari'ndaki kucuk pastada girtlak girtlagadir. hazir beton kullanimi arttikca, deprem tirsisi azalacaktir. in$aat yapiminda hazir beton kullanim orani ulkeler icin bir medeniyet gostergesidir. (mi$)
    (bkz: lafarge)
    (bkz: set beton)
  • hazır beton, beton santrallerinde üretilir. içine çimento, agrega, su ve beton katkı maddeleri katılır. betonu oluşturan elemanlar belirli oranlarda karıştırılır.
  • artık tamamen kullanımına geçilmesi gereken malzeme. belli standartlara uyduğundan ve her zaman yenilikler uygulandığından, müteahhitin kafasına göre karışan harcın yerini alması gereken malzeme
  • kurumsal olmayan firmalarda ve mahalle arası inşaatlarda kalitesi yerlerde olan ürün.

    kolayca ve hiç yorulmadan betonu kalıpta işleyebilmek için 3 kuruşluk bir inşaat kalfasının bir parmak işaretiyle, başka üç kuruşluk bir kamyon şöförünün 2 adet 5 lt lik bidonun içindeki ne olduğu belli olmayan katkıyı dökmesiyle oluşan madde her neyse hem geç priz aldırıyor, hem de uzun vade (5-10 sene) mukavemeti hiç incelenmediği için performansı meçhul hale geliyor.

    bunları ise hasbel kader nezaret eden (yapı denetimci) mühendisçikler de "hazır beton abi" şeklinde izliyor. katkı biterse hariçten su da katılıyor. bu mühendisçik arkadaş onu da izliyor ve sonra hiçbir şey olmamış gibi evine gidiyor. yazık...
  • çimento, su, agrega ve kimyasal katkının birleşmesi ile meydana gelen yapı harcı. hazır beton basınç dayanımına göre sınıflandırılıp, sınıfına göre de fiyatlandırma yapılarak satılmaktadır. eğer bir beton yapı satın alacaksınız ve bu yapının güvenilirliği aklınızı kurcalıyorsa, yapının betonunun hangi firmadan temin edildiğini ve bu firmanın thbb üyesi olup olmadığını öğrenmek sizi bir nebze rahatlatabilir.
  • belirli bir reçeteye göre üretilen, kendi içinde gösterdiği mukavemet ve özelliklerine göre sınıflandırılan, çimento kum agrega ve hazır beton kimyasallarından oluşan yapı malzemesidir. mukavemet sınıfları olduğu gibi kıvam sınıflarıda vardır.
  • ekonomik kriz sebebi ile sektöründeki mikserler hep satılık.
hesabın var mı? giriş yap