• özellikle amerika'da, büyük bir felaket senaryosuna karşı gıda ve silah stoklayan, özel sığınaklar inşa eden tipler için kullanılan ifade. bu tip insanların kaygı bozukluğu olduğunu düşünüyorum. bu nedenle kaygı bpzukluğu olanların da bu konuda yapılmış tv programlarını izlerken hastalıklı* bir haz aldığını düşünüyorum.

    bir çiftlik evim olsa kesinlikle ben de hazırlıkçı olurdum. ve en az 3 senelik gıda stoğunu fifo'ya göre güncel tutardım.
  • kendi çapımda doğal afet, savaş vb. durumlar için ufak ufak hazırlanırken istemeden dahil olduğum grup. genelde saçma sapan tv programları yüzünden paronayak ve manyak insanların bu grupta olduğu düşünülür ancak işin aslı pek öyle değildir. kendi adıma örnek vermem gerekirse ortalama düzeyde gıda, su, araç gereç tutmak gayet doğal ve mantıklı geliyor.

    yurtdışındaki gruplar genelde ütopik oluyor, adamlar 1 orduya yetecek cephane stokluyor vs. türkiye’deki telegram grupları, türkiye için genelde daha ayağı yere basan makul gruplar oluyor.
  • ingilizce: preppers. dünyada oluşabilecek çeşitli zorlu süreçlere karşı şimdiden hazirlanilmasi gerektiğini savunan insanlara verilen isim. özellikle abd'de daha coklar. ancak avrupada da sayıları artıyor. bunu özellikle bu konudaki youtube kanallarından, forum sayfalarından ve ülkelerde hazirlikcilar icin satışa sunulan özel eşyalardan anlayabiliriz.

    ısveçli hazirlikcilarin ve bu durumu devletin ne kadar desteklediğinin anlatildigi su belgesel ilginç. burada ısveç'in tehlike olarak gördüğü şey özellikle rusya. insanlar 2. sirada ise iklim değişikliğini görüyor.

    sahsi görürüm imkanı olan insanların biraz hazırlık yapması mantikli. ama bunu mantık sinirleri içerisinde bırakan insan sayısı çok çok az. özellikle abd'dekiler tam birer çatlak.
  • bu depremlerden yağmalardan sonra belki de bu insanların neden böyle hazırlıkları olduğunu anlamıştır bazıları , savunma vb. konularda ailenizi ve kendinizi bir büyük şehirde felaket durumunda nasıl hayatta kalacağınızı öğrenmek zorundasınız.
hesabın var mı? giriş yap