• beyoğlunda meşrutiyet caddesi üzerinde güzel bir şarap evi. istanbulun yeni mekanlarından.
    http://www.hazzopulo.com/
  • orjinal mimarisi korunan, tarihi dokusunu yitirmemiş, bir rum meyhanesi görünümündeki güzel beyoğlu mekanlarından biri. bazı geceler, özel grupların isteğiyle fasıl da olabiliyor. sımsıcak, samimi bir ortam var, garsonlar şarkılara eşlik ediyor, müşterilerden biri kalkıp mini bir konser veriyor vs.. kendine özgü kebapları yenilesi, harika şarapları içilesi.. kısaca bir gece gidip eğlenilesi şarap evi.
  • şahin adlı garsonun şarapla dans ettiği mekan..
    (bkz: şahin abi)
  • viktor levi ve pano kadar tanınmadığı ve bilinmediği için onlar kadar kalabalık ve popüler olmayan ve belki de bu yüzden tadından yenmeyen şarap evi. hoşuma giden ekstra bir durumu vardır ki burada viktor levi ve de pano' da yaşadığım yerin dibine tıkılı kalmış binlerce insan tribini yaşamıyorum. masalar birbirinden makul uzaklıkta, iki katlı, yemekleri çook lezzetli...soğuk kış gecelerinin keyif veren mekanı. ama sürekli gidilmesinde en büyük sebep kuşkusuz ki şahin bey...inanılmaz bir adam o, o kadar kibar, o kadar işini iyi yapan, o kadar içten bir insan ki gittiğinizde adama kırk kere teşekkür edip çıkıyorsunuz mekandan.
  • fasıl gecelerinde gidilmesi pek tavsiye edilmiyor çünkü fasıl ekibi bütün masaları dolasıp yüksek bahşiş istiyormuş. ama onun haricindeki geceler gerçekten çok keyifli geçiyor,çok insan henüz keşfetmediğinden dolayı kalabalık ve çok sigara dumanı olmaması en büyük avantaj. zaten bir kere gidildiğinde şahin adlı garson bir anda şahin abi oluveriyor. keşfedilesi şarapevi...
  • garsonların, 13-14 yaşınızdaki şeftali halinizde bile, size büyük saygıyla yaklaştığı, sıcak mekan.. anı saklama kabı..
  • geleneksel doğum günü kutlamalarımızın yapıldığı eşsiz şarap evi. aynı zamanda tanıdığım en hoş sohbet ve en kibar garsonu (bkz: şahin abi) bünyesinde bulunduran mekan. ingiliz konsolosluğuna yapılan saldırıdan sonra ne korkmuştum şahin abimize bişey oldu mu diye.
  • beyoğlu'nun (meşrutiyet caddesi'nde) herkese hitap eden, makul fiyatları, müşterilerine saygılı ve ölçülü yaklaşımı (gerek garson gerekse idareciler), -çok fazla çeşit olmasa da mevcutları- gayet leziz mezeleri ve özellikle de mekan ile müsemma şarabı ile tercih edilesi şarap evlerinden biri. girildikten sonra insanın kendini dışardan izole edebilmesi, iç dekorasyonun huzur vermesi, gerek çalışanların gerek müştrerilerin birbirini rahatsız etmeksizin karşılıklı saygı içerisinde takılıp, güzel şarabı eşliğinde sohbet edebildiği müstesna bir mekan. salık verilir (asla yapmacıklığa ve sahteliğe kaçmayan kibarlığı ve cana yakın ilgisi ile şahin bey olgusunun altı da ayrıca tarafımdan çizilir).
  • ingiliz konsolosluğu'nun karşı çaprazında çok eskilerden bize gülümseyen şarap evi. otantik havasıyla olduğu kadar, ilginç ismiyle de dikkat çeken mekana ismini veren kişi hazzo pulo isimli bir tüccar. şu anda şarap evini içinde barındıran pasaj neler görüp geçirmemiş ki… bir dönem zamanın en havalı dükkanlarına ev sahipliği yapmış. paris somyaları, matmazel adel'in dükkanı, halıcı filipoviç ve 13 numarada yer alan ahmet efendi matbaası. işte bu matbaada basılmış ibret. bir dönem jön türkler'in gizlice buluştukları mekan olmuş hazzo pulo. şimdilerde ise eski dostların buluştuğu bir şarap evi. şarap evinden öte eski bir rum meyhanesini de andıran bir havası var mekanın. mekan tarihi dokusundan hiçbir şey yitirmemiş. mekan, şarap mahzenini andıran taş örgüsü ve ahşabın sıcaklığında konuklarına 150 yıllık bir tarihi yaşatıyor.
hesabın var mı? giriş yap