• öğretmenlerin ikinci bir işte çalışması kanunen yasaktır.
    karar yerinde, sebep yersiz.

    ayrıca hdp reklamını neden dile getiriyoruz anlamadım. akp reklamı olsaydı da aynı muamele yapılacaktı. inanmayan öğretmenler deneyebilir akp reklamında oynamayı.

    düzeltme: vekil öğretmenmiş diyenler var. bu durumlarda iki işte çalışılabilirmiş.
    zaten işten atılma sebebi iki işi aynı anda yapması değil. hdp'li olması da değil.

    o değil de: hdp iktidar olsa akp reklamında oynayan öğretmeni sanki işten kovmayacakmışsınız gibi yazıyorsunuz ya... işte bu samimiyetsizlik aranızda bir fark olmadığını çok net gösteriyor. elinize fırsat geçse sizin gibi düşünmeyeni bir kaşık suda boğarsınız. sonra onlar foşşüüüst ameaa! hay sizin omurganıza...
  • eğer ücretliden kasıt devlet memuru olmayıp sözleşmeli çalıştığı ise ve sözleşmesinde de ek iş yapamayacağı maddesi yoksa yanlış yapılandır...

    ama devlet memuruysa ya da sözleşmesinde madde varsa zaten doğrudan işten çıkarılabilir, bahane bulmaya da gerek yoktur...
  • twitten "cumhurbaşkanına serbest, ücretli öğretmene siyaset yasak mı?" demiş güzel abi. onlara kalsa nefes almamız da yasak da neyse..

    geçmiş olsun..

    https://twitter.com/…ucel/status/601646242188369920
  • başucu kitabı oğuz atay'ın tutunamayanlar kitabıdır. ek iş yapıyor ya da hdp reklamında oynadı söylemleri sacmaliktan başka birşey değildir. geçmiş olsun hocam.
  • aklıma cengiz budak'ı getirmiş şahıs.

    buradan 70 milyona soruyorum, bu öğretmenin öğrencisi derse gider mi?
  • ücretli öğretmendir.
    eğer bi okulda kendisine ihtiyaç varsa ve derslere giriyorsa neden o kadro açılmıyor asıl sorulması gereken soru budur. ücretli öğretmen denen şeyin ortadan kaldırılması şarttır. bunu da ancak chp yapabilir.
  • öğretmen memur olduğu için herhangi bir siyasi parti ile ilişki içerisinde olmaması gerekir. burada tartışılması gereken eylemin cezası olmalıdır.

    dzt: hokage şöyle diyor:

    "üstadım bütün okul müdürleri akp açılışlarında parti etkinlerinde bire bir aktif görevde şuan zaten. ki bunlar kadrolu yöneticiler. ücretli öğretmen dediğin kişi belki de üniversiteyi bile bitirmemiş herhangi bir adam. bu adamı hiçbir kanun yönetmelik bağlamıyor. ki memur olsaydı siyasi partiye üye olması falan yasaktı. ama adam memur değil o an okulda görev yapması 657'ye bağlı olmadığı için onu bağlamıyor. zaten kovulan ücretli öğretmenin siyasi parti üyesi olup olmadığı belli değil. belki de sadece reklam çekimi için ordaydı ve parasını aldı.

    siyasetin kralini yapıyor memurlar ve bazı akp'li sendikalar. mevzu siyaset yapmak değil. eğer okulda herhangi bir partinin reklamını yapsa bana göre de yanlış, memur veya değil. okulda siyasetin işi yok. ama okul dışı yediğini bi nane yüzünden- ki bunun öğrenciye bi zararı yok- işinden atılması sıkıntı. asıl sinirlendiğim ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz ve öğrenin kesinlikle yararına olmayan bu uygulama. bi dönemde 5 tane ücretli öğretmen değişti bi sınıfın. çocuklar afedersin bi bok öğrenmedi bu sene."
  • öğretmen değildir, ücretli öğretmen. işten atılma gerekçesi de uydurulmuş.

    ücretli öğretmenlik veya vekil öğretmenlik, öğretmenlik bitiren onbinlerce kişinin ataması yapılmasın diye uydurulmuş, boş derslere yine o atanmayan öğretmenleri veya başka üniversite mezunlarını sokarak öğrencileri, velileri, okulları ve atama bekleyen öğretmenleri eğleme yoludur. 4/c statüsündedir, hani okul boyanacağı zaman boyacı tutmak için varolan statü; ne işçi ne de memurdur, bu anlamda bir hakkı ve sorumluluğu oluşmaz. ders başına 10 lira falan verilir, maaş, izin, hiçbir şey yoktur. utanmasız bir devlet politikasıdır: eski dersaneler şimdiki 'özel okullar' karın tokluğuna öğretmen çalıştırsın diye, okullar paralı olsun diye, kamuda eğitim gibi gereksiz harcamalar direkt emekten çalınarak kısılsın diye uydurulmuştur. ayrıca bu geçicilik, öğretmenlerin arasındaki iletişim ve birliği de engeller. bir taşla kuş sürüsü.
  • lan bu nasıl memleket.

    daha dün halk tv' de akp mitingine götürülmüş çocukların röportajını seyrettim. öğretmenleri tarafından getirildiklerini anlatıyorlardı. eminim o öğretmenler akp reklamlarında oynasalardı ödüllendirilirlerdi.

    sabi sübyanı, öğretmeni , memuru mitinglerde alkışlatmak serbest, hdp reklamında oynamaya ceza.

    şiştim bu ülkede. yeminle şiştim.
  • her iki kulvardaki kariyeri de umut vermeyen vatandaştır.
hesabın var mı? giriş yap