• bir levent gültekin yazısı. link

    ve an itibariyle her türkiye cumhuriyeti vatandaşının kendisine sorması gereken bir soru.

    çok ilginç noktalara değinmiş. başkalarından önce kendini sorgulayabilen, çuvaldızı başkasına hep batırıyoruz zaten de biraz da iğneyi kendimize batıralım diyebilen herkesin okuması gereken bir yazı.

    sözlük'te her gün saat 00.00 da hdp başlığına 30 sene önceki fotoğrafları servis eden vatandaşların özellikle okuması gereken bir yazı.

    --- spoiler ---

    "çünkü kürtçülük yapmak zararlı da, türkçülük yapmak değil mi?"

    “biz etnik temelli siyasetten artık vazgeçiyoruz. toplumun bütününün derdiyle ilgileneceğiz. demokrasi, eşitlik, özgürlük temelinde hak mücadelesini herkes için vereceğiz. türkiye’nin çıkarını, kazanımını kendi etnik kimliğimizin kazanımından daha üstün göreceğiz. silah ve şiddete son verip hak aramayı barışçı yollarla yapacağız.”

    hdp’liler “biz türkiyelileşiyoruz “ dedikçe, eski günahları hatırlatılıyor. eski fotoğraflar servis ediliyor. geçmişteki söz ve davranışları gözler önüne seriliyor. ve ille daha önceki ‘yanlış‘ çizgisine dönsün diye büyük çaba gösteriliyor.
    --- spoiler ---
  • türkiyelilik maskesinin altında kürt ırkçılığı vardır. demokratlıkları da seçime kadardır. otuz sene önceki günahları değil, otuz senedir devam eden günahları vardır.

    (bkz: nurettin demirtaş)
  • saçma sapan bir yazı.

    yazıda geçen şu ifadeler iyi olmuş;

    “biz etnik temelli siyasetten artık vazgeçiyoruz. toplumun bütününün derdiyle ilgileneceğiz. demokrasi, eşitlik, özgürlük temelinde hak mücadelesini herkes için vereceğiz. türkiye’nin çıkarını, kazanımını kendi etnik kimliğimizin kazanımından daha üstün göreceğiz. silah ve şiddete son verip hak aramayı barışçı yollarla yapacağız.”

    burda hadep, dtp zamanından beri hdp'ye solcu sosyalist yakıstırması yapanlara tam bir kapak takılmış.

    yazının devamında "bırakın da demokratlaşalım" diye bir kısım var;

    "fakat bırakmıyorsunuz. ille eskiyi hatırlatacaksınız. ille geçmiş hatalara mahkum edeceksiniz. eski mahallemize, ideolojimize, siyasetimize dönelim diye elinizden geleni yapıyorsunuz. üstelik bunu bir de ‘türkiye’nin iyiliği için yaptığınızı‘ söylüyorsunuz. bundan vazgeçin. böyle yaparak işleri daha da zorlaştırıyorsunuz."

    burda ideoloji siyasetten kasıt pkknın saldırı ve katliamları oluyor. adamlar ciddi ciddi geçmişte teröristlik yaptık ama sineye çekin yoksa gene aynısı olur diyorlar. bunu da saçma bir akp/rte benetmesiyle yedirmeye kalkmışlar.

    yazı ekside utanmadan hdp için faşist ırkçı dedikleri adamlardan oy isteyen kişiliksizlerin davranışları gibi bir sonla bitirilmiş;

    "kaldı ki bundan sonra pkk’nın silaha yönelmesi bizim değil, “barışçı ve demokrat bir çizgiye geldim” diyerek desteğimizi alıp, meclise girmiş hdp’nin sorunudur. çatışmalarda bir çocuk öldüğünde hepimiz önce bize barış sözü veren hdp’lilerin gözlerinin içine bakacağız."

    destek verip, pkk'nın yediği haltların hesabını hdp'den sormak ne demek yahu? daha yeni, bizzat demirtaş'ın sokağa saldığı olaylarla 50 ye yakın kişi öldü.

    neyi kime şikayet ediyoruz?

    çocuk mu kandırıyorsunuz aklınızca?
  • biz türkiyelileşmeyiz çünkü zaten herkes türk diye cevap veren mallar gene yetişmiş, birazdan da gene şehit, ölen siviller, ölen öğretmenler diye link de verip misyonlarını yerine getirirler... millet bıktı artık sizin aynı tas aynı hamam söylemlerinizden bunu anlayın artık...

    yeni bir söz söyleyin artık, ya da söyleyenleri bir dinleyin. merak etmeyin türklüğünüzden birşey kaybetmezsiniz...
  • faşist paratonerine dönen söylem. duyan gelmiş maşallah. gizli ak troll'lerin kıçlarına yapışıp vatanı kurtardığını sanan ey empati özürlü faşist kardeş sen hazımsızlıktan çatlasan da, statükonun 30 yıllık derin devlet ezberlerini her gördüğün hdp başlığına kussan da, bu toprağın insanları türk-kürt-arap-çerkez-laz demeden birbirlerini her geçen gün biraz daha iyi anlayacaklar.

    bu memlekette yıllarca yaşanan toplumsal kaos ortamı kimlerin eseri ve bunlardan beslenenlerin de kimler olduğu her geçen gün biraz daha anlaşıldıkça bu faşist küstahlığının müşterisi çıkacak bir meydanı bulamayacaksın. en azından açın biraz yakın tarih kitaplarını 30-40 yıl önce benzer sorunları yaşayan ispanya ve irlanda'da kullanılan aynı ezberlerin bugün neden tarihin çöplüğüne gönderildiğini öğrenin.

    milli duyguları üzerinden nefret piyonlarına çevrilen insanlar da elbet bir gün her şeyin farkına varacak. yoksa böyle giderse zaten bu ortadoğu bataklığında çevremizde kan gölüne dönen örneklerden farklı bir sonumuz olmayacak. ki nefret edenler de, nefret edilenler de, nefretle beslenenler de artık şunu çok net bir şekilde anlamalı ki böyle bir bataklıkta ya hep birlikte yok olacağız hayvanca, ya da tüm gelişen ve anlaşan toplumlar gibi nefretin bir insanlık suçu olduğu gerçeğiyle yüzleşip hep birlikte yaşayacağız insanca..
  • (bkz: almanyalılıktan aldığım tadı hiç bir şeyden almadım)
  • türkiyelileştim diyen kürt arkadaşlar ilber ortaylının şu yazısını özellikle okusun.
  • biz kendimizi bildik bileli türkiye'de ve türkiye için yaşıyoruz zaten, aramıza hoşgeldiniz ne diyelim başka.
  • #51709975 yuzbasinin oglu adlı arkadaşa cevaben :

    aslında seninle bir ortak yönümüz var. o yüzden özellikle bu cevabı sana ithafen yazıyorum. her ikimiz de kendimizi milliyetçi olarak tanımlıyoruz. her ikimiz de türk kökenli türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıyız.

    fakat aramızda şöyle bir fark var. sen türkiye cumhuriyeti'ni kuran ve oluşturan halkların türkler ve kürtler olduğunu bildiğin halde, türk milliyetçiliği yaptığını zannederek, aslında milleti ötekileştirip bir nevi bölücülük yaptığının farkında değilsin. seni anlıyorum, çünkü eskiden ben de aynısını yapıyordum.

    milliyetçilik kelimesinin kökü millettir. milliyet bir vatana, bir devlete tabii olma anlamına gelir, bir ırka ait olma anlamına gelmez. eğer farkında olmadan yaptığın milliyetçiliğin aslında bir ırkı başka bir ırka karşı üstün ve baskın olduğunu düşünerek yaptığın türk milliyetçiliği'nin aslında bu ülkede bölücülük yapmakla eşdeğer olduğunun farkına varsa idin, emin ol sen de türk milliyetçiliğinden vazgeçer, bu milletin tüm halklarını kucaklayan türkiye milliyetçiliği yapardın.

    bu ülkede artık sadece türklerin yaşamadığını anlayın artık.

    bu kürtlerin on yıllar boyunca kendi kimliklerini senin gibi onları yok sayan türkçülere, türk milliyetçileri'ne kabul ettirmek için kafaya huniyi takıp dağlara çıkmak zorunda kaldığını anlayın artık.

    bu kürtlerin, "dağdan in ovada siyaset yap" çağrısına uyup, şuan ovada siyaset yapmaya çalıştıklarını ve sizin buna engel olmaya çalışmanızın, aslında bir halkın kafasına türk milliyetçiliği adı altına huniyi taktırıp dağa göndermektir, anlayın artık.

    evet pkk bir terör örgütü. fakat artık pkk silahı bırakmak isteyen bir terör örgütü. anlayın artık.

    evet hdp pkk ile bağları olan bir siyasi parti. fakat hdp şuan akp,chp,mhp gibi memlekette kanunlara uygun olarak ovada demokratik siyaset yapan yasal bir parti. anlayın artık bunu.

    evet hdp'nin bagajı senin nefret söylemlerini yönlendirebileceğin yüzlerce materyellerle dolu. evet istersen halen saldırabilirsin bu partiye, bu çok kolay. fakat bu parti yeni bir sayfa açmak istiyor. izmir'de konya'da, sivas'da miting yapıyor, seçim çalışması yapıyor, evlerimizi kapılarımızı çalıyor, yahu biz artık bölünmek istemiyoruz birleşmek istiyoruz, bir düşman olmak istemiyoruz, bir kardeş olmak istiyoruz diyor. anlayın artık bunu.

    milliyetçilik, elinde zeytin dalı olan eski "düşmana" saldırmak değildir.
    vatanın birliği için en sevmediğine bile tahammül edebilmektir, anlayın artık bunu.

    söylediklerim senin için ne anlam ifade eder bilmiyorum.
    fakat sen macaristan'daki gavuru, kırgızistan'daki çekik gözlüyü kendine soydaş sayıp, kendi ırkını başka ırklara karşı üstün sayarak ,sırf allah türk kökenli olmayan kulunu seninle aynı etnisiteden yaratmadığı için diyarbakır'daki kürt kökenli öz vatandaşını ötekileştiriyorsan, samatya'daki ermeni kökenli öz vatandaşına küfrediyorsan; dünyadaki bütün türkler birleşsin türk birliği kuralım hayalleriyle yaşıyorsan güzel kardeşim, - ki hiç bir itirazım yok -, senin yaptığım milliyetçilik değil, ırkçılıktır. bunun adına ister türkçülük de, ister turancılık de ne bok dersen de ama lütfen milliyetçilik deme güzel kardeşim, çünkü bu ülke senin milliyetçilik adı altında gizli bölücülük yapabileceğin bir ülke değil artık, insanlar yemiyor, kabul görmüyorsun anla artık bunu.

    türk milliyetçiliğini bırakın. türkiye milliyetçiliğine geçin. emin olun bu memlekette herkese yetecek kadar mutluluk var, göreceksiniz.

    (bkz: yaşasın türkiye milliyetçiliği)
    (bkz: ne mutlu türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım diyene)
  • bu hdp'li takımının kafa yapısını anlamak zor. omurgasızlık böyle bir şey herhalde.

    mevzubahis yazı son zamanlarda hdp parlatma, oy kazandırma amaçlı. hdp'ye oy vermeyecek tabanı ayartma yazılarından biri. konu bu olduğu için hdp'ye oy vermeyecek kesimin bildiği gerçeklerden onların suyuna giden ve hdp'ye baya baya gömen bir yazı yazılmış.

    yazının başlığı buna dahil; "hdp türkiyelileşiyor ya siz"

    yazıda şöyle bir kısım var;

    “biz etnik temelli siyasetten artık vazgeçiyoruz. toplumun bütününün derdiyle ilgileneceğiz. demokrasi, eşitlik, özgürlük temelinde hak mücadelesini herkes için vereceğiz. türkiye’nin çıkarını, kazanımını kendi etnik kimliğimizin kazanımından daha üstün göreceğiz. silah ve şiddete son verip hak aramayı barışçı yollarla yapacağız.”

    bizim çeşitli başlıklar altında anlattıklarımız zaten bunlardı, ek olarak vazgeçmeyeceklerini ve öcalan/pkk ne isterse yapacaklarını söylüyoruz o kadar.

    şimdi burda bu yazı üzerinden hdp'yi savunanlardan hangisi bunlara karşı çıktı? kim bunlar doğru değil, hatalı, çarpıtılmış, yalan dedi?

    hiçkimse...

    peki çeşitli başlıklarda bunları anlatanlara faşist ırkçı diyenler şimdi neden sesini çıkarmıyor?

    sırf hdp meclise girsin diye ırkçı faşist dediklerinden oy isteyen, bunları yapanlardan ne beklenir sizce ?
hesabın var mı? giriş yap