• benim de dahil olmak istediğim grup. ama ikinci turda muharrem ince ile meral akşener kalırsa meral alır diye ön görüp kendisine oy veririm diye düşünmüştüm,sanırım biraz daha düşüneceğim.
    ayrıca yazarın ilk cümlesine hayran oldum. selam olsun emanet oyu verip bize barajı aştıran chp'lilere.
  • olması muhtemel bir durumdur.
    katılım sağlayacağım mantıklı bir seçimdir.
  • çok büyük ihtimalle hdp, tabağı boş geri getirmeyecektir.
  • önce selo, sonra ince... makul bir yaklaşım. beni de bu gruba dahil edebilirsiniz.
  • şimdilik olabilir görünüyor ama sahadaki söylemlerde önemli
  • eğer hdp'liler cumhurbaşkanlığı seçiminde gerçekten böyle bir şey yaparsa başkanlık muharrem ince'ye hayırlı uğurlu olsun.

    şuan herkes kendi derdinde ama seçimin kilidini açacak parti hdp ve seçmenidir. umarım doğru ve mantıklı olan kararı verirler.
  • son yapılan genel seçim(ler)de hdp'nin baraja takılma ihtimaline karşı ve hdp'nin mutlaka sistemin içinde yer alması gerektiğini düşündüğümden oyumu bu partiye vermiştim. bunun dışında kimi konulara bakış açıları fikirlerimle örtüşse de hdp ile ideolojik olarak fazlaca yakınlığım yok. ama yasal bi' parti olan hdp devletçe kriminalize edildiği ve diğer partiler tarafından dışlandığı, yok sayıldığı sürece oyumu onlara vermeye devam edeceğim. dahası istanbul bostancı'da yaşamımı rahatça sürdürüyorum. arada bir sahile yürüyüşe inerken beni yolumdan çevirip kimlik soran, gbt'imi çeken polisle muhattap olmak bile beni çok geriyor. kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde hayat nasıl işler tam olarak bilmem. beni yolumdan sebepsiz alıkoyan polis ve daha nicesi oralarda hayatın doğal parçası. mesela, diyarbakır'da yaşayan doğal bi' hdp seçmeninin neler yaşadığını, düşündüğünü, yaşamını sürdürebilmek adına neler çektiği ya da çekmediği hakkında sadece basına yansıdığı kadarıyla fikrim var. ben, 2.tura kalması halinde meral akşener'e de muharrem ince'ye de oy veririm çünkü diyarbakır'da, van'da... yaşayan kemik hdp seçmeniyle benim aramda hdp'ye oy verme saikleri arasında ciddi yapısal farklar var. burada bence belirleyici olan benim ya da bana benzer eğilimleri olanların değil hakkari'de, diyarbakır'da, şırnak'ta yaşayan kemik hdp seçmeninin 2.turda ince'ye oy verip vermeyeceği?
  • birpediatriefsanesi sağlam koymuş, hele siz önce referandumda yağdırdığınız evet oylarının hesabını verin. hakkari'den %32 evet çıkmış adam burda ilericilik, demokratik dayanışma goygoyu yapıyor.

    ayrıca hdp'lilerin 2. turda anti-erdoğan oyu vermesiyle 2015'te non-hdp'li anti-erdoğan'cıların sırf hdp barajı geçsin diye vermeleri aynı şey değil. hdp'ye emanet oy verenler bir fedakarlık yaptılar, kendi partilerine -1 oy yazıp, hdp'ye +1 oy yazdılar. 2. başkanlık seçiminde böyle bir şey yok ki? zaten kendi adayın seçenekler arasında yok. bir zahmet rte'ye oy verme zaten, gidip bunu sizin bize yaptığınız fedakarlığı şimdi biz de size yapıyoruz bla bla diye satmaya kalkışma millete.
  • emanet amaçlı olmadan oy vereceğim lakin ohal şartlari malum.oyunlarla hdp nin oyu çalınabilir baraj altı kalması için.eger hdp baraj altı kalırsa bütün emekler boşa gider.bulundugu ilde chp veya kendi partisi milletvekili çıkaramayan arkadaşlar milletvekili seçiminde hdp ye oy verirse güzel olur.hem hep barajı daha rahat gecer(hırsızlıklara rağmen) hem de oy boşa gitmemiş olur.onemli olan milletvekili sayısı mecliste.oy oranı değil unutmayalım.
  • henüz üzerine konuşmak için erken olan hadise. önce bir ikinci tura kalınsın, onun üzerine bu durum değerlendirilir. ancak 7 haziran'da hdp'ye emanet oy vermiş biri olarak, o gün sırrı süreyya önder'in "bize emanet edilen oyların olduğunu biliyoruz ve bunu aklımızdan çıkarmayacağız. sağ olsunlar var olsunlar." açıklamasına inanıyor ve böyle bir durumda hdp seçmenini doğru tercihe yönlendireceğine inanıyorum. ben yapabiliyorsam siz de yapabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap