• kaos.
  • bunu tartışmamak için hdp'ye oy atacağım
    siz istediğiniz kadar pkk'yı desteklediğini söyleyip durun sayın aktroller
    kürt sorunu çözülecek , pkk bitecekse ancak meclis iradesi ile biter.
    hdp'nin meclis dışında olması sadece pkk'ya bölgede maduriyet kozu verip dağa terörist çıkarmalarını kolaylaştırır.

    her türlü hdp mecliste olmak zorunda .
  • bayılıyorum bu ekşiye. ulan akp gidecem ama hdp dışında parti kalmayacak dese, hepiniz chp, mhp,ip ülke dışına kovarsınız. eğlenceli lan burası.
  • seçimlerden bağımsız olarak konuşuyorum. 99'da olduğu gibi pkk'ya kayıtsız-şartsız silah bıraktırılmadan hiçbir sorun çözülmez. isterseniz hdp'yi emanet oy vererek %90 oranla iktidar yapın, mümkün değil çözüm getirmeleri.
    her şeyden önce bölgede devasa bir kayıt dışı ekonomi dönüyor; uyuşturucudan tut kadına, mülteciden tut her türlü elektronik eşyaya kadar geniş bir yelpazede kayıt dışı ticaret dönüyor ve pkk sayesinde birileri bu kayıt dışı ekonomiyi kendi cebine yönlendirebiliyor. bölgenin sorunları çözüldüğü anda bu ekonomi biteceği için birilerinin cebi çok ciddi zarar görecek bu yüzden pkk sorunu çözülmemeli. kandil'le göbek bağı olan hdp çözüm filan getiremez. ha pkk'yı iyice ezip hdp üzerinde hegomonya kuramayacak seviyeye getirirsen ne olur? iyi niyetli, saf arkadaşlar pek demokratik hdp'nin o zaman çözüm getireceğine inanabilir ama parti bünyesindeki şahısların ("öcalan benim babam gibidir" s.s. önder, "daha başkan apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini" selahattin demirtaş, vs. vs. vs. ayrıca bkz. hdp belediye aracıyla yapılan çınar intihar saldırısı) kişisel iradesini ve dünya görüşünü de pkk'da farklı düşünemiyorum ben. malum ankara'da iki ayrı patlama oldu. ışid'in yaptığı saldırıda demirtaş bizzat meydana gidip ağladı, barbalar, vahşiler vs. diye politik dilde onun terminolojisinde pek geçmeyen sayısız hakaret kelimesi duyduk saldırının failleri hakkında; pkk'nın yaptığı öbür ankara saldırısındaysa çok sakindi, yarım ağızla isim vermeden kınama yazısı yayınlayıp geçti, ne ölenleri ne de öldürenleri ağzına bile almadı, resmen yok hükmündeydi. bu partinin terörü "benden olan ve benden olmayan" şeklinde ayırdığı o kadar bariz ki...
    çözüm kandil'le göbek bağı olan bir partiyle değil bölgenin terörle bağı olmayan saf-temiz insanlarıyla gelir. gerekirse her mahalleye kadar önde gelen, saygı duyulan insanları alırsın karşına sorunlarını dinlersin, taleplerini irdelersin, verebileceklerini sunarsın. çözüm ne akp'yle olur ne de hdp'yle. olur derseniz açılımın sonunda olduğu gibi sadece bir ay içinde binlerce insanın ölmesine de hazır olun. çünkü onursuz bir barış sadece daha fazla kan getirir. 1. dünya savaşının adil olmayan barışları yüzünden 2. dünya savaşı patladı. akp ve hdp'nin diğer partileri hatta halkı bile dışlayarak giriştiği kirli pazarlıklar da bu halka sadece ölüm getirdi. bu noktada akp ve hdp kardeştir, sadece kendi çıkarlarını (veya efendilerinin çıkarlarını) kollar da halk için bir yaralı parmağa dahi işemez.

    aklıma sonradan geldi editi: naziler sadece siyasi bir parti değildi, aynı zamanda partisine bağlı silahlı milisleri olan bir partiydi. bu yönüyle hdp ve nazi partisi birbirine çok benziyor kanımca. nasıl akp emniyet teşkilatını parti polisi gibi kullanıyorsa hdp de sırtnı silahlı bir terör örgütüne dayayarak bir nevi naziler gibi silah üzerinden politika yürütüyor. hdp'li bir vekilin "o namluyu size çevirmeyi iyi biliriz" tehditleri bile hdp'nin naziler gibi silahlı milisler (hatta teröristler) üzerinden siyaset yürüttüğünü gösteriyor. ki zaten seçmeni de ağırlıklı olarak meclise girebilmelerinin pkk'nın 40 yıldır döktüğü kanlara borçlu olduğunu düşünüyor. pkk'yı sempati besleyenlerin hdp'ye oy vermesinde bir sakınca yok, zaten dünya görüşünü yansıtıyor ama kendine atatürkçü diyen biri oy veriyorsa atatürkçülüğünü sorgulamalı önce, böyle nazi artığı bir partiye oy verdiği için. pkk'nın yaptıklarının onda biri için çok sayıda "asi" asmış atatürk'ten söz ediyorum.
    çözümün önünde engel olan, sözünü ettiğim kayıt dışı ekonominin hamisi olan bir parti sizce bu soruna çözüm getirmeye mi çalışıyor yoksa çözüme engel olmaya mı? mantık çok basit aslında.
hesabın var mı? giriş yap