• öyle bir ihtimal yoksa akp'ye verelim be abi? kazanması garanti nasıl olsa. eğer mantık buysa tabi!
  • "yalçın akdoğan: "nihai hedef öcalan'ın tasfiyesi, demirtaş'ın onun yerine geçmesidir." ilginç günler yaşıyoruz. tc'nin bir bakanı, muhalefet liderini pkk liderine şikayet ediyor. "uyan apo, adam senin yerine göz dikmiş!" diyerek içeride kavga çıkaracağını umuyor. ilk kez hdp'nin barajı geçeceğinden bu kadar emin oldum. panik diz boyunu aşmış, boğaz boyuna yükselmiş."

    bülent somay
  • epey artmıştır. gerçi stepnelik yapmaya devam edeceklerse neye yarar? dik durup, adam gibi siyaset yapacaklarsa ben de desteklerim meclis'e girmelerini.

    tabii bu, hdp'yi desteklediğim anlamına gelmesin:

    (bkz: halkların demokratik partisi/@barisunver)
    (bkz: selahattin demirtaş/@barisunver)
  • yüksektir.

    çevremden biliyorum. ilkokul ve ortaokulu istekte, liseyi yabancı liselerden birinde, sonrasında ise vakıf üniversitesinde okumuş biri olarak gayet modern, laik, kemalist bir çevrem var. bu çevrede bile insanların çoğu hdp'ye oy verme konusunda fikir birliği yapmış durumda. kararsızlarda fazla. tabi ki hala chp çoğunlukta ama benimde içine dahil olduğum bu insanlar bile hdp'ye vermeyi düşünüyorsa hdp beklediğimizden fazla oy alabilir diye düşünüyorum.

    bide halk artık akıllandı, yok pkk partisi, yok kürtler bölücü pis kaka gibi abuksabuk argümanları yemiyor. sadece çocuğunu rahat rahat askere yollamak ya da pkk'ya katılma korkusu olmadan yaşamak istiyor. gerisi fasafiso.
  • hagi ve ronald koeman'ı derin düşüncelere salmış ihtimal.

    geçerse gol olur.
  • rte'nin üste üste patlattığı bombalarla, keskin u dönüşünün ve akp'lilerin de tüm dengelerini alt üst edip şizoya bağlatmasının yegane nedeni bu ihtimalin gittikçe yükselmesidir. ki gökçek'in şu çemkirişlerinden bile hdp'nin nefesini enselerinde hissetmelerinden mütevellit napacaklarını şaşırdıkları anlaşılıyor.

    nitekim artık "yemişim çözüm sürecini filan" deyip canhıraş bir şekilde karalama kampanyalarına başlamış durumdalar. çünkü hdp barajı aşarsa son 12 yıldır ilkkez hükumet kurabilecek bir çoğunluk elde edemeyecekler. diktatörlüklerinin sarsılma ihtimali hiç bu kadar yakın olmamıştı. sabah akşam anket verileriyle yatıp kalkan ve sürekli saha araştırmaları yaptıranlar böyle bir tehlikenin ne kadar yakın olduğunu herkesten daha iyi biliyorlar.

    tabi şu anda başta gökçek ve rte olmak üzere, mevcut diktatörlüğün sümen altı edilen pislikleri içerisinde en fazla açığı olanları telaş basması gayet anlaşılabilir bir durum. öyle ki; mecliste tek başına çoğunluk oldukları mutlak iktidarlarını yitirirlerse, anasını ağlattıkları bir memleketin hesabını vermek zorunda kalacaklarının da farkındalar. bunun olmaması için her türlü çirkefliğe ve hileye bulaşarak, gerekirse ülkeyi içsavaşa bile götürmeye müsait bir zihniyet varken, bunların değirmenine su taşıyan (güya lafta akp karşıtı) bazı sözde muhaliflerin olması ise tam anlamıyla akla ziyan bir tezatlık.
  • pazar günü gündoğdu'da o kadar çok apo resmi ve kürdistan renklerigördüm ve o kadar hiç türkiye bayrağı görmedim ki bundan mütevellit bana göre oldukça yüksek olan ihtimaldir.
  • öncelikle her şey mümkündür demekle başlamak istiyorum.

    akp tarafındaki panik, hdplilerin kendilerine güveni herhalde boşa değildir. anket sonuçları bir taraf için tehlike çanlarını çaldırmakta diğer tarafta ise bayram havası estirmekte olmalı.

    bir de şu dönemde bana son derece kolpa gelen pkk vs. ülkücü kavgaları sanki hdp üzerine oyun oynanıyor havası vermekte.

    hdp tarafından bakarsak barajı geçmemeleri de onların işine geliyor. kürt halkının temsil edilmediği bir meclise karşı tavır takınacaklar. sıkıntılı günler geliyor yani.

    not düşelim hdp,chp ya da mhp'li değilim. sadece gördüğüm bu yönde.
  • kısıtlı gözlem ile büyükşehirlerden şimdiye kadarkinden fazla oy alacaklarını söyleyebilirm. şimdiye dek, cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil, hiçbir şekilde kürt siyasi hareketinin dahil olduğu bloklara oy vermemiş olan pek çok kişinin bu seçim şimdiden kararını verdiğini ve hdp'ye oy vereceğini söylediğini görüyor, duyuyorum. hayatında merkez sağ partilerden başka hiç bir partiye oy vermemiş tanıdıklar bu kez hdp'ye vereceklerini söylüyor hatta söylemekle kalmayıp farkında olmadan kendi sosyal çevrelerine propaganda dahi yapıyor. ama tabi yeterli olacak mı bilinmez.
hesabın var mı? giriş yap