• 1929 da ss in basina gecen ve night of the long knives olayindan sonra kendi capinda bir ekol olan nazi
  • yahudilerin imhasi planinin bas organizatoru. kendi irk ideallerine uygun cocuklar dogrulmasi icin "lebensborn" kurulusunu kurmustur. isler ters gitmeye basladiginda almanyanin teslim olmasi yonunde yaptigi gorusmeler adolf hitler tarafindan ogrenilince tum gorevlerinden uzaklastirilmistir. almanyanin teslim olmasindan sonra ingilizlerce esir alinmis, esir kampinda kimligi ortaya cikinca 23 mayis 1945'te 44 yasinda intihar etmistir.
  • hitlerin sağ kolu,gestapo,ss'lerin meşhur komutanı...
  • kisa boylu ,ciftliginde tavuk yeti$tiren , 2 cocugu ile mutlu bir evlilik suren , ama i$ askerlige geldiginde 'bizi guclu kilan , yaptigimiz i$ten etkilenmeden ba$armaktir' diyebilen bir irade semboludur himmler. yuvarlak gozluklu celimsiz hali ile klasik bir memur tipine benzer biraz. goering ile anla$amadiklari soylenegelmi$tir. 1933-1945 arasinda fuhrer'den sonra gelen adam olarak buyuk bir gucu kontrol etmi$, 1945 de amerikalilarin elinden kacmaya cali$irken, kiyafet degi$tirmi$ olmasina ragmen yakalanmi$ , ve agzinda ki siyanur hapini kirarak soylendigine gore yakla$ik 12 dakika can ceki$erek olmu$tur. mezari tum gucunun , bir zamanlar adi ile titrettigi insanlarin heybetinden uzak , ormanin icinde bir tek hac ile belirlenmi$tir. bir agacin dibinde heinrich himmler ismi kazinmi$ hac'i ile yatmaktadir.
  • escinsel eyilimleri, hatta icraatlari bulunan hitlerin itlerinden bir tanesi.
  • donald rumsfeld'in preenkarni..
  • almanya'nın nazi döneminde hitler'den sonra en güçlü adamı, ss , sd ve gestapo 'nun şefi.
  • panzer
  • ölürken - intihar ederken - "ben heinrich himmler" demiş.
  • heinrich himmler 7 ekim 1900'de münih/almanya'da doğdu.nazi almanya'sının hitler'den sonra en güçlü adamıydı.ss'in kurucusu ve lideri olmanın yanısıra (ss-teichsführer) 20 nisan 1934'de gestapo'da fiilen heinrich himmler'e devredildi.ss'in askeri bölümü waffen-ss'de onun kontrolü altındaydı.1943'de içişleri bakanlığı görevini de üstlendi.toplama kamplarından da o sorumluydu. himmler, kuzeyin saf germen ırkına hayrandı ve bu ırkı bozan yahudi ve slav'lardan nefret ediyordu.böylece bu 2 ırkı ortadan kaldırmak için ss'i kullanmaktan hiç çekinmedi. himmler'in yakın çevresinde lakabı ise "der treue heinrich" yani gerçek heinrich-kral heinrich idi.himmler kendini 1.reich'in kurucusu sayılan saksonya kralı i.heinrich'in (1875-1936) reenkarnasyona uğramış hali olarak görüyordu.hatta sık sık "kral heinrich bu durumda şunu yapardı gibi" cümleler sarfederdi. 2.dünya savaşı'nın son günlerinde himmler isveç aracılığılıyla müttefiklerle antlaşmaya çalıştı yani führer'ine ihanet etti.fakat barış isteği reddedildi.bunu duyan hitler onu tüm görevlerinden aldı.8 mayıs'ta almanya'nın teslim olmasından sonra kaçan himmler bir kontrol noktasında durdurularak tutuklandı.23 mayıs'ta ise bir zamanların s.s reichsführer'i ağzına sakladığı potasyum siyanür hapını ısırarak intihar etti.
hesabın var mı? giriş yap