• 12 nisan 1997 istanbulspor galatasaray maçı sonrası fatih terim'in, saffet susic ve tercümanıyla yaşadığı gerilimi anlatırken kurduğu komik cümle, faşizan bir serzeniş. tam metni "ben kendisine sadece tebrik için yöneldim. yani ben ne hakaret hak ettim, ne de herhangi bi' jest/mimik hak ettim. hele bi' yugoslavdan hiç hak etmedim" olup, etkisinde kalındığı takdirde "yugoslav" kısmı değiştirilerek günlük konuşmalara da sirayet edebiliyor bu tuhaf beyanat. bugünlerde bunu görüyorum.
  • dün gece trt 3'te futbol eğlence programında bir kez daha izlediğimiz, fatih terim'in 'ne' olduğunu öğrenmeye başladığımız dönemlerden kalma faşist bir serzeniş. mehmet ağarla yakınlığının ideolojik temelli olduğunun dışa vurumu.

    edit:ek
  • bunları hatırlayalım, "yugoslav gibi insanlığın en alt tabakasına mensup bir adam bana bunları dedi" demek istiyor olabilir fatih hoca burda...
    neyse işte kendi t. direktörüne çingene, çeribaşı diyerek tipine atfedilen degrade edici hakaretlerin tribünde taraftar bulduğu camianın takipçileri bugün ırkçılıkla ilgili hassasiyet gösteriyorlar, mısırlı arap damarlarım kabardı onlara sarılıp dayayasım geldi kobrayı....
  • yakın zamanda; daha çok dillendirilecek olan söylemdir. çünkü; fenerbahçe taraftarı her zaman yaptığı gibi kendi topçusunu -bazı fenerbahçelileri ayrı yere koyarım burada- incik cıncık savunmaya başlayacak; hemen rakiplerinin yediği bokları araştıracaktır.

    şike... galatasaray da yaptı ankaragücü 8 0... teşvik... galatasaray da yaptı 2006 denizli... ırkçılık... baros da yaptı lyon'dayken.

    eh amk; bokunuzda boğulmaya mahkumsunuz.
  • hakkındaki ilginç bir hususun da bu lafın muhatabı olan saffet susic'in yugoslav mağduru boşnak kökenli olması olan faşist demeç. meşhur "90da penaltı arif yere yattı" maçlarından birinin ardından hakkı yenen saffet susic'in haksızlığa uğramasının ardından serzenişini içine sindirememiştir imparator hazretleri.
  • (bkz: adamcağız)
  • emre'nin zokora'ya, ve belki de zamanında yobo'ya, söylediklerinin mazereti değildir. emre, fatih terim kalkıp böyle abuk subuk konuştu diye aklanacak değil. aklanır sanan eşşek kafalı fenerliler var mı, var. sopalıklar, doğruya doğru. doğru da, bu laf hala ırkçı? ha yok değilse, niye değilmiş yazıverin, biz de öğrenelim. yoksa eşşek kafalılar ikiyle çarpılacak.
  • drogba'ya muz sallamanın cümleye dökülmüş versiyonu. üstelik drogba'ya muz sallayan herhangi bir çapulcu taraftarken, bu sözü söyleyen anlı şanlı galatasaray'ın teknik direktörüdür. tarihiyle hesaplaşmaktan uzak katillerin her zamanki gibi unuttuğu ya unutmazlıktan geldiği söz.
hesabın var mı? giriş yap