• hellraiser serisinin besinci ve son(simdilik) filmi.yapim yili 2000
  • en çok beğendiğim max payne'e çok benzeyen (adamın iç sesi ve yeşil uyuşturucu sahnesi) ama clive barker ve fanatikleri tarafından serinin en boktan filmi ilan edilip beni hüzünlendiren film.
  • yönetmenliğini scott derrickson'un yaptığı 2000 yılı mahsulu abd yapımı korku filmi.
  • serinin konseptinden uzaklaşan bir film. pinhead ve cehennem yerine seri cinayetler ve anlamsız sanrılar üstüne kurulmuş bir film.

    --- spoiler ---

    son filmden önceki bir zaman aralığını anlattığı için kutunun neden hala ortalıkta gezdiğini sorgulamıyoruz. bloodline'ı izleyenler bilirler, en son kutunun patlayıp yokolduğunu izlemiştik. filmin kahramanı taş gibi bir karısı olmasına rağmen orospularla sevişen, uyuşturucu kullanan karizmatik ses tonuna sahip bir dedektif.dedektifin liseden tanıdığı bir çinli öldürülür ve dedektif olay yerinde meşhur kutumuzu bulur. bir motelde yine taş gibi bir fahişeyle sevişen dedektif kutuyla oynar. ertesi sabah motelden ayrıldıktan sonra fahişe katledilmiş bir şekilde bulunur. bunun üzerine olaylara balıklama dalan dedektif kendini garip olayların içinde bulur. bu arada ortalıkta kendine mühendis diyen keyser soze'den etkilendiği belli olan birisi dolaşmaktadır. gerçekle rüyanın, hakikatle sanrıların birbirine girdiği bir macera başlar.
    sonu bok gibi biter. bi bok anlamadım. filmde emeği geçen herkesin allah belasını versin.

    --- spoiler ---
  • iyi filmmiş ya la bu. aslında hellraiser serisiyle alakası yok. bambaşka bir bakış açısı.
  • serinin en beğendiğim filmidir. o sen sahne efsaneydi pinhead'in adamı yargılaması,paradoksa hapsetmesi.
    (bkz: welcome to hell)
  • --- spoiler ---

    black mirror bölümü tadında bir senaryo. yaptığı hatalar yüzünden hayatı kısır döngüye giren bir adam. serinin diğer filmlerinden çok farklı olmuş bu. filmde hoşuma giden bir replik şu oldu;
    "herşey, her süreç, ne kadar karmaşık olursa olsun, sonuçta bir gerçekliğin parçasıdır. ve tasarım anlaşılabilir. her şey sonunda açıklanacaktır. ama belki de bazı gerçekler sadece bakanın gözündedir. ve bazı açıklamalar bu dünyaya ait değildir."
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap