• tez yazmayı inanılmaz zorlu bir süreç haline sokan berbat bir durumdur.
  • hem master olmaya çalı$ıp hem de klon sava$larında çarpı$an bir çok jedi $ovalyesinin yaptığı $ey...
  • işten yorgun argın çıkıp eve gidince proje, sunum hazırlamak, vizeye veya finale çalışmaktır. gereksizdir, yorucudur. insanı bıktırıp buhranlara sürükleme özelliği vardır. *
  • ebesi sikilmek.
  • 1-2 sene, hadi olmadı en geç 3 sene sonra sadece çalışmak eyleminin gerçekleştirileceğini düşünerek hareket etmek gerek... nihayetinde bitmeyen iş ya da bitmeyen okul yoktur. **
  • soz konusu sahsin hosafi ciktiktan sonra
    isi bulan tez hocasiysa "hicammm ben tezime önem vermek istiyorum, isi biraksam mi" sorulariyla kacis bahanesi aradigi durum olabilir.
    tabi ki hayatin anlamini cozmus * hoca bu sorulara prim vermeyecektir.
  • bu zor koşullar dahilinde, okul ortamından uzakta yapılıp da teslim edilen bir tez şüphesiz ki insana daha yüce bir manevi tatmin duygusu yaşatacaktır, yaşatmıştır.
  • okula misafir gibi gidip gelmenin çok koyduğu durum. çok nadir de olsa kütüphaneye gidip pencereden dışarısını izlediğiniz zamanlarda avare avare dolaşan, şakalaşan, bir araya gelip ders çalışan lisans öğrencilerine gıptayla bakarsınız. ne güzel mutludurlar, hayat dişlilerini henüz etlerine geçirmemiştir. her şey lay lay, hayattaki en büyük dertleri notlarıdır.

    kantinde boş boş oturmayı özlersiniz bir de en çok. okulun tadını niye çıkaramadım daha fazla, çimlerde niye daha çok yayılamadım diye hayıflanırsınız. zaten artık bunların hepsi çok çok uzaktır size.

    aynı gün içinde hem okula hem işe gitmek zorunda kalabilirsiniz. ordan oraya yetişmeye çalışırken bir de trafik iyice canınızı sıkar. yemek yemeyi bile unuttuğunuz zaman çok olur bu koşuşturma içinde. bir de üstüne üstlük iş yerine de sürekli taşıdığınız kitaplarla iş arkadaşlarınız tarafından iflah olmaz damgası yerken kendinize çektirdiğiniz bir eziyet mi bu akademik sevda diye düşünmeden edemezsiniz.

    final zamanı ise başlı başına bir çin işkencesidir. artık finalleriniz yoktur ama final zamanına yetiştireceğiniz ödevleriniz vardır. evde oturup paper yazma sürecinin sıkıntılarını çekmek için bile canınızı verebilirsiniz ama bu pek mümkün olmaz. elinizde kalan sadece haftasonlarınızdır. onlar da hiçbir zaman yetmez.
  • part time calisilmasi halinde insanin kafasini fazla dagitmayan hatta toparlayan eylem.
  • ikisinden birinde verimli olamamak şiddetle muhtemeldir... master bitiminde cv kısa süreli bir çok iş tecrübesi ile dolup, aleyhinize delil olarak kullanılabiliyor*...
hesabın var mı? giriş yap