• iki elle de aynı düzeyde yazabilme durumudur.

    yıllar önce organik 1 dersindeyiz. hoca, sınıftan rastgele seçtiği kişileri tahtaya çıkartıyor ve öğrencilerden organik moleküller yazdırıp ismlendirmelerini istiyor. neyse efendim, birden bana doğru döndü ve sen dedi. ben de ben mi dedim korkuyla. hayır, yanındaki dedi. ohh dedim içimden.

    yanımdaki arkadaş da çok sevdiğim bir arkadaştır. pratik zekasına her daim hayran kalmışımdır. işte arkadaşa bir molekül söyledi hoca. arkadaş da sağ eliyle molekülü çizdi ve sonra gayriihtiyari bir biçimde tebeşiri sol eline aldı ve sol eliyle molekülün ismini yazdı. ben şok oldum tabi. neyse, sonra geldi yanıma oturdu ve tahtadakileri sağ eliyle deftere geçirmeye başladı. ikinci şoku da o anda yaşadım. "yaa sen iki elinle de yazabiliyorsun" dedim. o da çok normal bir şeymiş gibi gülümsedi ve "evet, yazabiliyorum" dedi.

    edit: solak olmak diye bir şey var ama sağlak olmak diye bir şey var mı tam emin değilim. şimdi fark ettim emin olmadığımı.
  • yazı yazarken sağ eli kullanmak ile top oynarken sol ayağı kullanmak bunun göstergesi olabilir. ayrıca sol elle zorlanmadan yazı yazabilmeyi, mesaj atabilmeyi, sağ ayakla da rahatlıkla adam geçip penaltı atarken kaleciyi şaşırtmayı becerebilmeyi sağlar**.
  • (bkz: sağlak)

    edit: zorlaya zorlaya sokmuşlar bu kelimeyi türkçe'ye. "sağak" olsaydı bari. o daha mantıklıydı. salak dememiş gibi olsun diye bastırılan bir yumuşak g rahatsız edici.
  • tam anlamıyla ne iyi bir solak ne de iyi bir sağlak olabilmektir.
  • ambidexter denir.
  • bu kişi sağ gösterip sol vurabilir ya da sol gösterip sağ vurabilir. sağ gösterip sol sallayabilir, bir omuz atıp sağdan sollayabilir. el sallayabilir, kol sağlayabilir. neyse saçmaladım galiba müsadenizle çocuklar...
  • sol elini sadece yazmak ve sigara içmek için kullanan, geri kalan her şeyde sağ elini kullanan (vurmak, atmak vs) ayak kullanımında solak olan biri olarak katıldığım grup.

    yukardaki elemanların beni yaratırken kafaları iyiydi sanırsam.
  • bir rivayete göre beyninin hem sağ hem de sol tarafını aktif olarak kullanmalarından ötürü ortalamadan daha zekidirler.
hesabın var mı? giriş yap