• temelde hematolojik bir tetkikdir ve fakat pek çok bölümü ilgilendirebilir (immünoloji, dermatoloji vs.) tam kan sayımı anlamına gelir. hemogram cihazları, wbc (beyazkan hücreleri), rbc (kırmızı kan hücreleri) miktarlarından lenfosit, hemoglobin, hematokrit, trombosit miktarlarına kadar hepsini gösterir ve genellikle "periferik yayma" ile pekiştirilir (yani sayımın ötesinde varolan hücrelerin anomalileri var mı diye mikroskop altında da bakılır.)
  • kanımda inşaat yapabilecek kadar çok demir olduğunu öğrendim, ihaleyle satıcam ben bunu. doktor bu ne? ilkokul öğretmenim duysa şaşar kalırdı, babama bu kızda cevher yok dediydi. babamda ona inanıp beni devlet parasız yatılı sınavlarına sokmadıydı. sınav parası cebimizde kalsın tabi, adam sivrihisarlı, hesap kitap fena. ama abim niyeyse anadolu lisesine gitti. ek dersler, dershaneler( o zamanlar hoca efendi de pazardan pay almıyordu), servisle okula gidip gelmeler, öğle yemekleri, bütün servetimizi döktük yeminlen de beklenen sonuç ondan değil benden geldi. kuru simit çayla büyüdüm ben, ayran bile değil çay, düşün. ona rağmen sonuç mükemmel. gerçi b12 o zaman yüksekmiştir, şimdi aralığın altında kalmış, iğne verecek ibne doktor, bak gör. yada versin ya, içerim ben de, böbreklerde emilir.
    bir de eritrosit ve lökosit öyle bir üremiş ki yemin ederim ordu kadar olmuşlar. o bakterinin yerinde olmak istemezdim, 3. dünya savaşı çıkmış midemde. ama kesin biber gazı kullanıyor karşı taraf, karnım davul gibi ve cayır cayır yanıyorum.
    edit: şimdi kafasına bir rennie bombası attım, görsün gününü pezevenk.
  • cbc( complate blood count ) (tam kan sayımı) olarak da ifade edilebilir. kandaki hücreleri saymak için kullanılan bir testtir.
  • tam kan sayımı
  • yoğun çalışma iş stres bir şeyleri yetiştrme derken her sabah yorgun ve başağrılı uyanıyordum buna ek gece yatarken ayaklarım uyuşuyordu ve uyku problemi yaşıyordum ben bunu gün boyu yorgunluğuma vurmuştum, ferritin transferi ile normal değer olmasa bile yükselmişti ancak yine ve yine aynı belirtileri hissediyorum belki de üsttekilere ek arkadaş kazığı yoğun çalışma hak ettiğini elde edememe hayalkırıkları derken artık yaşama isteğimin sona erdirdiğini hissettiriyor her gün kendime yeni bir gün yeni bir başlangıç diyerek başka insanlara da enerji vererek güne başlasam bile artık buna gücümün kalmadığını fark ediyorum....
  • hemogram parametreleri
    hemoglobin: normali 13-15
    hematokrit: eritrosit volüm yüzdesi. normali 40-50
    mcv: ortalama eritrosit volümü hematokrit/eritrosit ile bulunur. normali 80-100
    mch: ortalama eritrosit hemoglobin miktarı hemoglobin/eritrosit sayısı ile bulunur. ağırlık birimidir. normali 27-34 pg
    mchc: ortalama hemoglobin eritrosit konsantrasyonu hemoglobin/hematokrit ile bulunur. normali <%34-36
    rdw: eritrosit dağılım aralığı. normali %11-14. artması anizositozdur.

    eritrosit dışı hemogram parametreleri
    lökosit: 4000-10000/mm3
    lökosit dağılım formülü (ortalama)
    nötrofil %60
    lenfosit %30
    monosit %6
    eozonofil %3
    bazofil %1
    trombosit:150000-450000/mm3
hesabın var mı? giriş yap