• eşim 10 yıllık hemşire tavan puandan bu ay 1000 tl döner aldı extra demiyorum sadece 1000 tl. 7 nöbeti oldu 24 saat ve tulum değiştirmekten helak oldu. günde sabah öğlen akşam,sabah olmak üzere 1.covidli hastaya 4 kere girdi. en az 5 hastası vardı . toplam bir nöbette 20 kere temas etmiş oluyor. ayda 20x7 = 140 temas demek . hanginiz bu kadar temasta bulunuyor?

    edit : benim burda bunu yazmamın amacı sadece daha iyi bir maaşı hakettiklerine düşünmemdir . bu meslek aynı askerlik gibi para için yapılacak bir meslek değildir. askerler nasıl savaş zaman kelle koltukta işlerini yapıyorlarsa , hemşireler de kelle koltukta işlerini yapıyorlar. ama bazı suserlar sadece o işte en kalifiye(doktorlara) olana en yüksek maaşı verilmesi gerektiğini gerisinin önemli olmadığını söylüyorsunuz . keşke doktorlar hakettiklerini alsalar. ben gidip sadece hemşireler alsın da demiyorum tüm sağlık çalışanlarının bu dönemde ve gelcek dönemde ne kadar önemli olduğunu anlamamız lazım. ben mühendisim fabrikada en yüksek maaşı ben alayım derdinde değilim . işçiler olmasa , teknikerlerin olmasa, ustaların olmasa yürüt o fabrikayı, çıkar o mamulü bakalım.gelir adaleti her zaman önemli.

    edit2: kimi 1000 liraya takılmış . pandemi döneminde 2 kat maaş algısının yanlış olduğunu göstermek istedim.
  • virüslü hastaya bakkalın bakması lazımdı hemşireler müdahale ederek yanlış yapmış. mesleğin kendini zaten hastaların bakılması üzerine.
  • haklarıdır.
  • askerler de zam istesin o zaman operasyonlardan sonra, hatta samimiyetsizce miktar da belirtsinler.
    sizi görev tanımınız dışında çalıştırıyorlar mı?
    hayır
    işiniz hasta bakmak mı?
    evet

    o zaman boş yapmayın, işinizi yapın.

    tanım: ilaç yazmak isteyen hemşirelerin sıradaki saçmalığı.

    edit: alttaki yazar “askerler doguya gittikleri için para almıyor mu sanıyorsunuz” yazmış. alıyorlar evet, almasalardı da gideceklerdi. neden asker olduklarını, hangi şartlarla karşılaşabileceklerini, riskleri biliyorlardı. emir komuta zincirinde hayır deme lüksün yoktur. beğenmiyorsan istifa edersin.

    edit 2: mesaj kutum patlamış. ne hakaretler, beddualar, küfürler.. ama askerlere lojman veriyorlar diye ağlayan bile var. arkadaşım hemşirelik yazarken tüm olasılıkları düşünüp yazmadın mı sen? gidip başka bir bölüm okusaydın. geçmişte savaş döneminde cephedeki hemşireler nere siz ağlaklar nere..

    son edit: kan alırken bile enfeksiyon riski var diye ağlıyorlar dm’de. sanırım birileri hemşire odasında çay içip mesai dolduracaklarını falan sanıyorlardı. kusura bakmayın size kan aldırdıkları için. herkes kendi kanını kendi alsın arkadaşlar. bazı hemşireler ağlıyor.
  • askerler doğuda veya suriye'de ekstra ödenek maaş almıyor mı sanıyorsunuz?
  • doktorlara verilen fahiş ek ücretlerin cüzi bir kısmı hemşirelere aktarılarak ilave kaynak ihtiyacı olmadan bu sorun çözülebilir. asıl tehlikeli cephede bulunan hemşireler.

    edit: pratisyen hekimler bile 8000 lira ek odeme alacak diye haberler vardi. rakamlarin brut oldugu soyleniyor. gelen mesajlardan anladigim kadariyla bu fahis ek ucretleri saglik bakanligi hastanelerinde calisan yasli doktorlar alabiliyormus. bransin da covid ile ilgili olmasi gerekiyor gibi. oyle herkese yok yani. yine de bu miktarlari alan doktorlar oldugu gercegi degismiyor.

    edit2: bir hemşire arkadaşımız da mesaj attı. toplum sağlığı merkezinde çalıştığını doktorların pis işlere bulaşmadan 6000 lira ek ödemeyi aldığını ama kendisinin mesai kavramı gözetmeksizin yoğun işlerde çalışmasına karşılık 1000 liranın reva görüldüğünden bahsetti. eğer doktora hayatını tehlikeye atarak hizmet verdiği için ek ödeme veriliyorsa aynısı diğer sağlık çalışanlarına da verilmeli. doktorun canı 6000lik de hemşireninki 1000lik mi? bahsettiğimiz durum tam olarak bu.
  • hükümet de tekalif-i milliye diyor...

    ek:lise mezunu olup, sonradan iki yıl üniversite okuyup diploma edinen; bilmem kaç diplomalı, kıdemli ve donanımlı pek çok memurdan daha fazla maaş alan güzide hemşirelerimizin haksız talebidir.

    yaptığınız iş doğası gereği insan hayatı ile ilgili; bundan ötürü “fedakarlık yapıyorum” moduna geçmeniz saçma. tüm dünya ekonomik sorunlarla boğuşurken; ortaya atılan düşünce şaşılasıdır. insanlar parası olmadığı için hastaneye gidemiyor, pek çok işsiz ekmek parası derdinde, ödenemeyen borçlarla ezilen insanların sayısı azımsanmayacak düzeyde. ve yalnız hemşireler değil; pek çok meslek seferber olmuş vaziyette.
  • daha fazlası haklarıdır.. daha daha fazlası

    edit:

    tamam arkadaşlar sakin olun.
    coronalı hastanın sondasini çıkaran hemsireler degil coronalı komsunuzun kapısına yaklaşmaktan korkup ekmek bile almayacak olan siz hakediyorsunuz 3000 tl zammi. tövbe yarabbelalemiiin.
  • bekçiye 5.000 tl verildiği ortamda sonuna kadar haklarıdır.

    bu ülkede 6 yıl tıp okumuş doktor çok kazanmasın, öğretmen tatil yapıyormuş çok kazanmasın, hemşire kimmiş o da çok kazanmasın. ulan kim kazansın o zaman bu parayı? ülkedeki tüm parayı belediyede ihale kovalayan çakal müteahhitlerle, kimlik istediği kıza sosyal medyadan yürümek dışında işi olmayan bekçilere mi bölüştürelim istiyorsunuz?
  • valla yükseltsinler yükseltmesine de orada yapılacak artışı bize yansıtacakları için yine giren çıkan bize oluyor.
hesabın var mı? giriş yap