• ortadoğu’da sıradan bir gün haberi aslında.
    bir hemşire ve teknisyen şakalaşıyor ve teknisyen kalemini alan arkadaşının geri getirmesini sağlamak için yoğun bakım hastalarının oksijen vanasını kapatacağını söylüyor.
    yaparsın yapamazsın derken adam kapatıyor ve bu sırada bir entübe hasta ölüyor. ben böyle sıır görmedim
    ekleme: hemşireyle şakalaşırken oksijeni kapatan tekniker olarak değiştirilirse başlık daha iyi olacak
    ekleme 2: sayın hemşire arkadaşlar insanlar ben başlığı hatalı açtığım için sizden nefret etmiyorlar, zaten nefret ediyorlar.
    öğretmenden, askerden, polisten, taksiciden, esnaftan hatta doktorlardan da yaşam tecrübelerine göre değişen oranlarda nefret ediyorlar.
    siz yanlış başlık açandan, ekşi okuyan okumayandan, ekşi okumayan okuyandan nefret ediyor.
    içiniz rahat olsun hiçbirimiz sevilmiyoruz.
  • bu kişi tıbbi eğitim aldığı için yoğun bakımda hastaların oksijensiz kalınca öleceğini biliyor kabul edilmeli ve kasten adam öldürmekten yargılanmalı diye düşünüyorum. yaptığının açıklaması olamaz.
  • yoğun bakım hemşiresi bir tanıdığım, oradaki insanlara en başta üzüldüğünü ama alışınca ölümleri çok sıradan karşıladığını, pek üzülmediğini söylemişti. şaşırmıştım epey. mesleki deformasyon belli ölçülerde anlaşılabilir ama ölümle cebelleşen insanları bu kadar normalleştirmek, içinin acımaması değişik bir kafa. dışarda sevenleri korkuyla bekleyen, bir umut makinelere bağlı bir insanın yanında şakalaşmak -istersem 20 yıl o işte çalışayım- bir insan olarak kendime yedirebileceğim bir hareket olmazdı.

    edit: meslekten olduğunu düşündüğüm pek çok kişiden mesaj aldım. "sen de o şartlarda çalışsan, sıradan görmeye başlarsın" şeklinde. haklılar, elbette bu süreçten geçmeden, nasıl normalleştirdiklerini anlayamam. o yüzden bana abes gelmeye devam edecek.
    bir de tekniker olduğu yönündeki değişiklikle ilgili, yoğun bakım ünitesine işi olmayan kimseyi almıyorlar ve bu konu çok katı her hastanede. tekniker o oraya girip bir de şakalar, komiklikler yapabiliyorsa bence bu daha vahim.
  • türkiye simülasyonunda sıradan bir gün daha:

    --- spoiler ---
    gel dedim. beni dinlemedi. ben de iş inada bindiği için oksijen vanasını kapatıyorum, gel dedim.
    --- spoiler ---

    iş inada bindiği için bilmem kaç insanın hayatına kastediyor ve bunu yapmadan önce de yaparken de, sonrasında ne olur anlamında diye gram düşüncesi yok. ne kalemmiş be adam?! kaldı ki bu insanlar tıbbi alanda meslek sahibi.

    tanım: 1 adet taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanan biyomedikal teknikeri.
  • sanırım bazı insanlarla dalga geçmeyi, onları hor ve küçük görmeyi adet edinmiş bir hemşirenin başlattığı talihsiz ama öngörülebilir olaylar silsilesinin son noktası. insan gibi istersin kalemi, alırsın, yazarsın, geri verirsin. çok zor olmamalı. ayrıca, kalemi geri vermeme şakası(!) mı? bu nasıl bir eğlence anlayışı, mizah düzeyi?

    ayrıca, ekşi'de sıradan bir gün. başlığı açan yazar haberi okumamış sanki. vanayı kapatan hemşire değil. tekniker.

    ayrıca, iq önemli. bir geri zekalının hatasını bir akıllı düzeltebiliyor da, iki geri zekalı oldu mu ortamda ölüm kaçınılmaz oluyor. yazık ya.

    edit: "savcılık, şüpheli hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan soruşturma başlattı" hemşire de davaya azmettirici olarak dahil edilmeli.

    birkaç özel mesaj editi: arkadaşlar "azmettrici"nin hukuktaki tanımına takılmanız gerekmiyor. bunun için mesaj göndermenize gerek yok. yine de teşekkürler.
  • soğlok çoloşonloro olmodon doktorlor hoc boşodor.

    vasıfsız hemisre ve diğerlerinden beklenen standart davranışlar.

    edit : özelden yazıp hemşire değil tekniker diyen avanaklar hemşire ne yapıyormus o arada ?

    edit2: yazdığım entry kinayip sonra bana yavsayan hemşireleri de gördük hauahah... lan bu dur...

    edit 3 : birileri yazmış ekip işi bu diye, ılımlı mesaj beğendim fakat ekip yok ekip benim.

    son edit bu vasıfsızlara destek veren hekimler var birde bana gelen mesajları görseniz ilk mesainizde önünüze gelen ilk hemşireye kafa atarsınız, lan oğlum burası türkiye lan türkiye vasıfsız emeksiz her zaman kıskanır hemşireye doktordan fazla para verseler gelir nispetini yapar ezer bile seni. pollyannaciligin lüzumu yok .

    hemşireler doktorların iscisidir. hemşire olmadan doktor tek başına çalışabilir fakat sağlık sistemi yavaşlar fakat doktor olmadan sağlık sistemi çalışmaz bu kadar basit.
  • olası kastla adam öldürmek suçunu işlemiştir
  • inanılır gibi değil. sen hastan yoğun bakımdan çıkacak diye bekle hıyar pezevengin biri hastanın oksijenini 1 dakikadan bile uzun süre kessin! sana oksijen veren ağacin amk!
  • (bkz: gerizekalılığın sınırı yoktur)

    bu rahatlığı savunmasında mesleki deformasyonla falanla filanla geçiştirecekse o şahıs, kusura bakmayın ama şey ederler. o şakayı yapan adam, orada yatan hastalardan biri bir yakını, anası, babası olsaydı yapabilecek miydi o şakayı? onu deyin hele. ölenin yakınlarına ne diyecek şimdi? "şakaydı knk zaaaaaxd" falan mı diyecek? zaten ölecekti boşver knk falan mı diyecek ne diyecek?

    bırak ya, gına geldi artık beyin özürlülerle dans etmekten. eğer her şey anlatıldığı gibiyse, bu olay kasten adam öldürmedir, cinayettir. başka da hiçbir halt değildir
hesabın var mı? giriş yap