• siyasi katliamların sorumlularının uzun yaşadığı genellemesini doğrulayan adamlardan biri. dünyada bir insanı üzerine ütü basa basa öldürme hakkım olsa, bu adamı seçerim.
  • yahudi kökenli amerika dış işleri bakanlığı yapmış diplomat, siyasetçi ve yazardır. amerika birleşik devletleri ve sovyet rusya arasındaki yumuşama politikasını geliştirmiş, bunun sonucunda 1972 yılında salt i antlaşması imzalanmıştır. diplomasi adlı eseri bugün neredeyse tüm uluslararası ilişkiler öğrencilerinin başucu kitabıdır.
  • filmlerdeki kötü adam karizmasina sahip, enteresan bir aksanla ingilizce konusan göbekli mendebur.. dünya'dan elini etegini cektigi gün iyi bir gün olacak..

    böyle zeki bir iki adamin daha kafasi bununki kadar itlige calissa tersine kavimler göcü yapmamiz gerekebilir...

    edit:tdk
  • şu ünlü ''petrolü kontrol ederseniz ülkeleri, gıdayı kontrol ederseniz insanları yönetirsiniz.'' lafıyla aslında gdo muhabbetinin temelini atmıştır.
  • diplomasi kitabıyla zekasına ve olaylara bakış açısına hayran bırakır.amerika'nın son 40 yıldaki dış politakasının en önemli ismidir hiç şüphesiz, ikinci dünya savaşı'ndan sonraya baktığınızda amerika ve doğal olarak da dünyayı etkileyen bütün olaylarda bu adamı olayın ya tam ortasında ya da arka planında görürüz.vietnam savaşı, çin'le amerikanın ilişkilerinin düzelmesi, körfez savaşı, detant(yumuşama dönemi) vs vs..kısaca kapitalizmin son 40 yıldaki en önemli figürüdür.
  • sıkı bir taraftarı olduğundan, spvgg greuther fürth bundesliga'ya çıktığında ilk maçına taa abd'den gelmiştir bu adam.

    aha da fotosu: http://www.focus.de/…mt-nach-fuerth_aid_812186.html
  • arap baharı’na eleştiriyle yaklaşıyorum
    berlin17 eylül 2012

    abd'nin efsanevi dışişleri bakanlarından henry kissinger, arap baharı'na baştan beri hep eleştirel baktığını söyledi.

    kissinger, almanya'da yayınlanan günlük gazetelerden bild'e verdiği demecinde, “batı'da bazı çevreler ve medyada yansıtıldığı gibi değil, ben arap baharı'na baştan beri hep eleştirel baktım. mısır'a bakarsak, seçmenlerin yüzde 75'i radikal islamcı müslüman kardeşler'i seçti. ama bu mısır'la iyi ilişkilerde bulunulmayacağı anlamına gelmez. ilişkilerin iyi olması her iki tarafın da çıkarınadır. ama buna rağmen biz aynı değerler topluluğunda yaşamıyoruz” dedi.

    kissinger, arap ülkelerinde demokrasiye geçişin zorlu bir süreç olduğunu da söyledi. kissinger, “demokrasiye geçiş uzun ve çok yavaş bir süreçtir. şeriatı savunan partilerin demokratik birer parti olması mümkün olmayacak kadar zordu. işte şu andaki bizim çıkmazımız budur” diye konuştu.

    1923 yılında almanya'nın bavyera eyalet sınırları içinde kalan fürth kentinde doğan yahudi kökenli heinz alfred kissinger, 1938 yılında ailesiyle birlikte abd'ye göç etti. 1973-1977 yılları arasında da abd dışişleri bakanlığı yapan kissinger, kısa bir süre önce oğlu ve iki torunuyla birlikte almanya'ya gelip çocukluğunun geçtiği yerleri onları gösterdiğini ve babasının mezarını ziyaret ettiklerini de söyledi.

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/planet/21487998.asp
  • 1973'te nobel barış ödülü'ne layık görülmüş iki kişiden kan emici olanı..
    diğeri, ödülü reddeden vietnamlı devrimci le duc tho'ydu..
    (bkz: #20917607)
  • tez zamanda kankasi pinochet'nin yanina, cehennemin dibine gitmesini diledigim, insanlik düsmani.
hesabın var mı? giriş yap