• eski bir istihbarat çalışanı. görevi 20. yüzyılın ortalarında cia bünyesinde bulunan kişilere "kişilik" konusunda dersler vermekti. psikolojik kökenli gereksinimleri anlatan bir de tablosu vardır. bu tabloya göre:

    saygı gösterme: kendinden üstün bir kişiye hayranlık duymak ve gönüllü bir şekilde onu izlemek. önderle iş birliği yapmak. memnuniyet duyarak hizmet etmek.

    başarı: engelleri aşmak. çaba harcamak. zor bir görevi en kısa sürede ve en iyi şekilde yapmaya çalışmak.

    saldırganlık: başkasına saldırmak ve zarar vermek. öldürmek. küçümsemek, zarar vermek, suçlamak, birisiyle kötü amalı dalga geçmek. ciddi bir şekilde cezalandırmak. sadistlik.

    otonomi: etkiye ve baskıya direnme. otoriteye karşı gelmek, özgürlük aramak. bağımsızlık için çaba göstermek.

    yakın ilişki: arkadaşlık ve ilişki kurmak. başka insanları selamlamak, onlara katılmak, birlikte yaşamak. başkalarıyal sohbet etmek, işbirliği yapmak. sevmek. gruba katılmak.

    suçtan kaçınma : suçtan, dışlamadan ve cezadan, asosyal ya da sıra dışı dürtüleri engellereyek kaçınmak. uygun davranmak ve kurallara uymak.

    karşıt hareket : öç alarak ve pes etmeyerek yenilgiyi kabul etmemek. en zor görevleri tercih etmek. eylem sırasında onurunu korumaya çalışmak.

    savunma : suçlanmaya ya da küçümsenmeye karşı kendini savunma. eylemlerini haklı göstermek. hafifteltici etmenler, açıklamalar ve bahaneler öne sürmek. hafifteltici etmenler, açıklamalar ve bahaneler öne sürmek. sorgulama karşısında direnmek

    üstünlük: başkalarını etkilemek ve denetlemek. ikna etmek, yasaklamak, emir vermek. yönetmek. kısıtlamak. grubun davranışını düzenlemek.

    sergileme : ilgi çekmek. başkalarını heyecanlandırmak, eğlendirmek, şaşırtmak ve korkutmak. kendini bir role bürünerek ifade etmek.

    zarardan kaçınma : acıdan, fiziksel zarardan, hastalıktan ve ölümden kaçınmak. tehlikeli durumlardan uzak durmak. önlemler almak.

    kaçınma : başarısızlık, utanç, küçük düşme ve alaydan kaçınmak. gücünü aşan görevleri yapmaktan kaçınmak. bir şekil bozukluğunu saklamak

    alçalma : teslim olmak. boyun eğmek ve cezayı kabul etmek. özür dilemek, itiraf etmek, telefi etmek. kendini aşağılama, mazoşistlik.

    düzen : ayarlamak, düzenlemek, nesneleri yerine koymak. düzenli ve temiz olmak. aşırı dikkatli olmak aşırı dikkatlilik ve kesinlik.

    oyun : rahatlamak, eğlenmek, değişiklik ve eğlence aramak. oyun oynamak. gülmek, şaka yapmak, neşelenmek. gerginlikten kaçınmak.

    yardım istemek : yardım korunma ve şefkat aramak. merhamet istemek. şefkatli bir anne babaya bağımlı olmak.

    reddetmek : bir başkasından uzak durmak, önemsememek, ya da dışlamak. mesafeli ve ilgisiz kalmak. ayrımcılık yapmak.

    duygululuk : duygusal izlenim peşinde koşmak ve bundan zevk almak.

    cinsellik : erotik ilişkiler kurmak ve ilerletmek. cinsel ilişki kurmak.

    anlayış : deneyimleri çözümlemek, soyutlamak, kavramları birbirinden ayırt etmek, ilişkileri tanımlamak, görüşleri tazelemek.
  • tam bir orospu çocuğudur. (bkz: manhunt unabomber)
  • yöntemleri 12 eylül sonrasında türkiye’de cezaevlerinde uygulanan kişidir.

    murray deneylerine katılan 20 gençten unabomber çıkmıştır.

    12 eylül cezaevlerinden ise pkk.
hesabın var mı? giriş yap