• benim de internetten aldığım ürünün satıcısı yaşadığım şehirdeymiş ve şehir içi kargolama yapıldı. bursa içinde yıldırım'dan nilüfer'e 4 günde kargo getiremeyen ve yarın da geleceği belli olmayan bir şirket ptt kargo. hani o beğenmediğimiz aras, yurtiçi, mng, sürat kargolar falan bunların yanında şimşek hızında kalıyor. işin kötüsü kargo takibinde ilk teslim alındığı bilgisi dışında hiç bir şey girilmemiş. kimdedir nerededir telefonla bile bilgi veremiyorlar. hangi şubedeyse ben gelip alayım diyorum o da belli değil.

    eninde sonunda gelir (inşallah) ama online alışveriş sitelerinde genelde kargo şirketi seçme opsiyonu olmayınca bu ptt kargo kullananlar şu sıralar çok daha fazla mağdur oluyor.

    bu arada çok yakın bir arkadaşımın tanıdığı bir ptt memuru ile görüştük de adam kargo kısmına bakmadığı halde canından bezmiş durumda. istifayı düşünüyorlar resmen ama hayat şartlarından dolayı ayrılamıyor, depresyonda. iş yoğunluğunun sürekli arttığını, yönetim kademesinin sürekli her işi yapmak üzere protokoller imzalayıp "onu taşırız, bunu da taşırız, para da öderiz, posta da taşırız, fatura da alırız v.s." demesine rağmen yeterli personelin olmadığını, yetişemediklerini söyledi. zaten ses tonundan, yüzünden belli hali. kısaca ptt çok kötü yönetiliyor ve kendi çalışanları dahil kimsenin sevmediği bir kurum haline gelmiş durumda.
  • yıllardır e-ticaret yapıyorum, bugün türkiye'nin lojistik sektörü çökmüş durumda olduğunu gördüm. sadece ptt demek yanlış olur. bu ay ciddi kampanyalar yapıldı her kargo şubesi performansının 5 katı kadar kargo aldı. anlaşmalı kargo acentamızın müdürü ile görüştüm personel almamız için düzenli kargo sayısı almamız lazım ,ama kampanyalar bu ay sonu bitiyor ve bu kadar kargo gelmeyek, ne yazık'ki şu zamanlar biraz idare etmek zorunda müşteriler dedi.
  • beterin beteri var. hepsi burada'da mağazam var. siparişin geldiği gün cillop gibi paketi yaptım, kahvesini müşteriye yolladım. yurt içi kargo denen beceriksizler sürüsü 8-9 gündür dağıtımda deyip duruyor. istanbul'dan ankara'ya giden kargoyu 9 günde götüremedi öküzler. sipariş geldiğinde kutuyu alsam yürüye yürüye gitsem çoktan teslim etmiş, dönüşe geçmiştim. türkiye'de kargoculuk falan yapacak adam da yok firma da yok. eloğlu amerika'da binlerce mili bir günde geçiyor, dakika hesabı teslim zamanı veriyor. bizim sığırlardan kargocu falan olmaz. bunlar ancak eşek sırtında mal taşıyacak kapasitedeler, fazlası bizimkilere fazla.
  • dünya kahveleri satıyoruz. kendi çekirdeklerimizi getirip, haftalık kavurup sipariş üzerine öğütüyoruz. kendi sitemizden satışlarımızda ups kargo ile çalışıyoruz. gayet de iyiler ama hepsiburada vs sitelerde onların anlaşmalarını kullanmak zorunda olduğumuz için içlerinden en iyisi yurtiçi kargo'dur dedik. onu seçtik. bin pişman ettiler.
  • ptt dışında gidecek başka kapısı kalmadı hepsiburada'nın. çalıştığı tüm kargo firmaları sözleşmelerini fes etti. bildiğim kadarıyla bir çok kargo firması artık büyük e-ticaret sitelerine kota koymak üzere. hangi kargo firmasıyla çalışsalar firmaların marka değeri düşüyor. yakın dönemde artık ücretsiz kargo diye bir şey kalmayacak.
  • benzer bir rezaleti bizzat yaşamış biri olarak hepsiburada'dan alışveriş yapmamayı tercih ediyorum. gg ve n11 üzerinden kargo firmalarını öğrenip mümkünse ptt olmayanını tercih etmekteyim.
hesabın var mı? giriş yap